Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak nie Black Red White to co w takiej cenie????

OlaB.

Recommended Posts

A ja własnie mam meble do pokoju dziennego i gabinetu z BRW. System XX czy cos tak. Na dodatek dokupywalismy je po trochu w miare potrzeb. jedyny producent, u którego były regaliki, komody, barek, półki i... biurka!!! W jednej tonacji! (u nas olcha). Za niewielkie pieniądze (trzeba samemu skręcać, ale wszysciutko pasuje - jak lego). Po 6 latach (tyle maja najstarsze meble) nawet nic nie odłazi. Do kuchni też zamawiam z BRW - te tańsze z MDF.

• 3 weeks później...

Też mam te mebelki w obecnym mieszkaniu stoją juz sobie około 4 lat i nic się z nimi nie dzieje a przy mojej młodszej córce przechodzą nie lada sparwdzian. jestem z nich zadowolona i mam nadzieję że nam jeszcze posłużą w nowym domku. :)

Pozdrawiam Aga.

Aniu99 w jakiej cenie są ich meble kuchenne?

Maluszku - to zależy. Są kuchnie z litego drewna (droższe) i z HDF (tańsze). Każda szafka (bez blatu, nóżek i uchwytów) ma swoją cenę. Np. szafka dolna 60 cm z dwoma drzwiczkami - 198 zł. Dolna szafka 60 cm z czterema szufladami - 340 zł.

Moją kuchnię z HDF (bez sprzętu AGD) ok. 10 m2 (w literę U), duzo szafek, z blatami, oświetleniem, uchwytami itp. i montażem (15% ceny) wycenili na 9000 tys. Niedługo zamawiam. Projekt komputerowy wraz z kolorowymi wydrukami kosztuje 100 zł, które odlicza sie od ceny mebli jesli sie zamawia.

• 6 months później...
Maluszku nie przesadzaj z ceną, tak strasznie nie jest. Za mebelki z drewna wzór z ramą zapłaciliśmy ok 11 tys. W skład wchodzi szafka do zlewu 60 cm, szafka do zabudowy zmywarki i kuchenki. Szafy dwie 60cm jedna z 3 szufladami, szafa z 3 szufladami 90 cm i narożnikowa 30 Do tego na ściany 30, 2X60 cm i 2 poziome witryny 90 i narożnikowa. Trzeba powiedzieć, że to fronty są drewniane, reszta taka sama jak w innych meblach. Do tego sami robiliśmy blaty z płyt wiórowych pokryte kafelkami. take blaty wyszły dużo taniej niż gotowe.

Wiciornastek - 11 tys to dla mnie bardzo dużo. W każdym bądź razie stanęło na tym, że mebelki robi mój mąż (sam :D). Wszystko kupujemy w fabryce mebli (tam gdzie zaopatruje się m.in. BRW) i za te mebelki (razem z blatami) wyszło nam, że zapłacimy ok. 4 tys zł.

Fakt blaty są straszliwie drogie - my za blaty zapłaciliśmy ok. 900 zł.