tomtybur 02.04.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam, mam pytanie odnośnie wylania posadzek przy ocieplonym poddaszu. Ociepliłem poddasze wełną mineralną, są położone już 2 warstwy. Ekipa od instalacji wyrobi się szybciej niż to zakładałem i niedługo będę miał już położoną podłogówkę. Pozostaje zrobić wylewkę, żeby nie chodzić po rozłożonych rurkach. I mam pytanie czy wełna, którą ociepliłem poddasze może zawilgotnieć od parowania posadzek ? Czy muszę najpierw położyć folię paraizolacyjną przed wylaniem podłóg czy mogę to zrobić a potem już na spokojnie kontynuować pracę na poddaszu - przy gotowych podłogach. Reasumując: - najpierw zabezpieczyć wełnę folią; - robić wylewkę podłogi i tynki nie przejmować się wełną Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 06.04.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Należy przejmować sie wełną bo zawilgotnieje i będą rozwijać sie w niej grzyby. Przed ocieplaniem budynku wykonujemy wszelkie mokre prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 07.04.2013 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam, mam pytanie odnośnie wylania posadzek przy ocieplonym poddaszu. Ociepliłem poddasze wełną mineralną, są położone już 2 warstwy. Ekipa od instalacji wyrobi się szybciej niż to zakładałem i niedługo będę miał już położoną podłogówkę. Pozostaje zrobić wylewkę, żeby nie chodzić po rozłożonych rurkach. I mam pytanie czy wełna, którą ociepliłem poddasze może zawilgotnieć od parowania posadzek ? Czy muszę najpierw położyć folię paraizolacyjną przed wylaniem podłóg czy mogę to zrobić a potem już na spokojnie kontynuować pracę na poddaszu - przy gotowych podłogach. Reasumując: - najpierw zabezpieczyć wełnę folią; - robić wylewkę podłogi i tynki nie przejmować się wełną Pozdrawiam Tomek wylana posadzke musisz przykryc folia malarska.tak sie robi czy jest wełna czy jej nie ma.posadzka powinna byc zawsze przykryta filia na drugi dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 12.04.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 W przypadku, gdy masz już ułożoną warstwę ocieplenia należałoby szczelnie zamocować folię paroizolacyjną w celu osłonięcia materiału termoizolacyjnego. Podczas wysychania posadzek powstaje para wodna o dużym ciśnieniu, więc istnieje ryzyko zawilgocenia wełny, stąd dla ciebie korzystniej będzie rozwinąć folię. Generalnie prace mokre powinno wykonywać się w pierwszej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn22 09.07.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 zastanawiam się a czy wełna przy wylewkach betonowych "trzyma " swoje właściwości cieplne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ISOVER 10.07.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 zastanawiam się a czy wełna przy wylewkach betonowych "trzyma " swoje właściwości cieplne ? Witam, czy mogę prosić o rozwinięcie pytania? Niestety nie do końca jest dla mnie zrozumiałe. Pozdrawiam Paweł Stefański ____________________ Online Ekspert ISOVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn22 28.07.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 jak wylejemy posadzkę cementową na wełnę mineralną to wełna opadnie czy może jest inny sposób przy ocieplaniu podłogi przy wylewaniu posadzek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn22 29.07.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Panie Online Expert ISOVER sprostuje moje zapytanie czy ISOVER w swojej ofercie ma wełnę mineralną lub inny materiał izolacyjny który można użyć do wylewek betonowych na podłogi w budynkach mieszkalnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klem 29.07.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Pan Isover pewnie dostanie od szefostwa dodatkowe punkty za odpowiedz, ale żyjemy w dobie internetu i sam możesz to sprawdzic w 3 minuty. Tak posiada. pozdro:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 30.07.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Panie Online Expert ISOVER sprostuje moje zapytanie czy ISOVER w swojej ofercie ma wełnę mineralną lub inny materiał izolacyjny który można użyć do wylewek betonowych na podłogi w budynkach mieszkalnych ? Zapytaj google i masz odpowiedź w 15 sek a nie jak pisał kolega w 3 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts