helism 08.06.2002 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2002 Czy można robić izolację przeciwilgociową w piwnicy, jeżeli beton (ten pierwszy) jest wilgotny. Wiem, zaraz powiecie, a po co Ci była piwnica, ale już jest i trudno, coś z tym trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.06.2002 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2002 Z tego co wiem to Dysperbit mozna kłaść na wilgotne podłoże, ale w Twoim przypadku nie jest to chyba najlepsze rozwiązanie. Musisz w miarę możliwości osuszyć tą piwnicę. Czy nasz zrobiony drenaż wokół domu ? Co z izolacją i jaka ona jest na zewnętrznych ścianach ? Jak wysoko są wody gruntowe ?Twój proble trzeba rozwiązać kompleksowo - samo położenie izolacji raczej sprawy nie załatwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 10.06.2002 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2002 Sprecyzuję może, że chodzi o izolację poziomą. Drenaż jest wokół domu, jest też pod wylewką w piwnicy wyprowadzony na zewnątrz. Wilgoć pojawia się miejscowo. Wody gruntowe są dość płytko.Na ścianach piwnic jest przyklejona papa termozgrzewalna. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: helism dnia 2002-06-10 19:07 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 11.06.2002 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 ja w takim przypadku polecałbym którąś z izolacji "na ciepło". Można też profilaktycznie zastosaować środek przeciwilgociowy w postaci lasek wpuszczanych w ścianę co kilkadziesiąt cm - sprawdziłem w kamienicy moich dziadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 11.06.2002 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 O jakie właściwie laski chodzi. Z czym to się je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 18.06.2002 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2002 Znalazłam w necie specjalistyczne środki do walki z wilgocią. Może ktoś z szanownych Forumowiczów miał z którymś z nich do czynienia ? Podaję link : http://www.isolit.com.pl . Jestem ciekawa na ile są skuteczne . Może sposób z kwasem krzemowym to te "laski"?Pozdrawiam Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts