robertino1234 03.04.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam, zastanawiam się nad budową hali sportowej do squasha. Obiekt miałby około 700-800 metrów kwadratowych:-450 metrów na korty do squasha-250-350 metrów na recepcje i szatnie. Całość myślę, że miałaby wymiary 30 x 25 m i miałaby 7-8 metrów wysokości. (korty potrzebują 6 metrów wysokości, więc 1-2 metra na instalacje, wiec razem koło 7-8 ). Zastanawiam się nad technologią budowy takiej hali. Wybór jest między murowanie hali w sposób tradycyjny albo postawienie hali z płyty warstwowej. Zastanawiam się, jakba byłaby różnica w cenie wybudowania takich hal? Oczywiście w stanie surowym, bo cała instalacja to czy w murowanej czy stalowej podobnie będzie kosztować. Z racji tego, ze to obiekt sportowy, to musi być w środku ciepło - około 25 stopni cały czas, dlatego też jeśli byłaby to płyta warstwowa to myślę, że styropian 200 - 250mm, ewentualnie pianka, ale one duzo drożej wychodzi i nie wiem czy to ma sens. Zastanawiam sie jakie są Wasze odczucia odnośnie właściwej technologii? Z góry dziękuję za wszelkie rady. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stachu999 02.04.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Ponawiam temat. Czy hala namiotowa nadaje się na kort? Tzn. wiem, ze teoretycznie się nadaje, producenci obiecują: [SPAM] Moje pytanie wynika z obawy o trwałość takiej hali i komfortu użytkowania zimą. To chyba nie jest takie typowe rozwiązanie jak te ogólnodostępne korty dmuchane? Proszę o polecenie mi rozwiązań godnych uwagi i moich pieniędzy. Nie wchodzi w grę murowana hala. Odp tutaj lub na priv Edytowane 26 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivas2 12.05.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) Murowaną na pewno najłatwiej byłoby docieplić o ogrzać ale koszty byłyby najwyższe. Co do hal namiotowych nie jestem przekonany do tego typu konstrukcji w mojej opinii sprawdzają się tylko jako rozwiązania tymczasowe więc chyba optymalnym rozwiązaniem byłaby stalowa konstrukcja. Obecnie na rynku jest spora konkurencja wśród producentów konstrukcji stalowych. [SPAM] o tej firmie słyszałem sporo pozytywnych opinii może warto się z nimi skontaktować i zapytać o wycenę. Edytowane 26 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jizido2 06.06.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 (edytowane) MI też wydaje się że konstrukcja stalowa będzie najrozsądniejszym rozwiązaniem taki złotym środkiem. Jeżeli chodzi o realizacje i projekt to takie konstrukcje budowlane [sPAM] na pewno wykonuje ta firma. Miałem okazje dwukrotnie z nimi współpracować. Raz przy niewielkim projekcie do prywatnego użytku a później przy zdecydowanie bardziej wymagającej inwestycji i w obu przypadkach zdecydowanie pozytywnie wspominam współprace z nimi i jej efekty. Edytowane 26 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemix1987 03.04.2019 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Końcowa cena zależy od wielu czynników, ale możesz się spodziewać do około 30% mniejszej kwoty(wiadomo każdy producent ma też inne stawki, ale te kilkanaście procent minimum powinieneś być do przodu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.rowek 03.04.2019 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Zdecydowanie stalowa jest optymalnym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts