Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

10 litrowy garnek:eek: U mnie na stanie największy to 2,5 litra :cool:

Mam koleżankę,która ma 2 dorastających synów i męża i jak mi kiedyś powiedziała, że u niej dwa bochenki chleba schodzą dziennie, a na obiad ok 10 kotletów schabowych i 3 kilo ziemniaków to musiałam wyglądać na nieźle zdziwioną :lol2:

Edytowane przez Magda 34
  • Odpowiedzi 637
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uwielbiamy rosół... Jak gotuję rosół w tym garnku 10l, to na 1 dzień wystarcza rosołu a na 2 zostaje tylko tyle, żeby zrobić biały sosik potrawkowy :D

oczywiście rosołu nie jest 10l bo jeszcze jest dużo warzyw i mieska, ale zawsze mnie to dziwi... :lol2:

Madzia, a Ty myślisz jeszcze o córeczce? Czy wolisz już nie ryzykować:)

beatagl :welcome:

Madzia, a Ty myślisz jeszcze o córeczce? Czy wolisz już nie ryzykować:)

Myślałam całe życie, niestety nie udało mi się mieć córki :sad:

4 dzieci to dużo, jestem już zmęczona, pozatym mąż już by nie chciał...

Po ostatnim (3) cesarskim cięciu mam ciachnięte (ze względów zdrowotnych) jajowody, więc sama już nie zaciążę :D ... i tak byłby syn... ;)

Mogłabym miec invitro... (moja siostra miała) ale już nie mam siły... od 19 lat albo jestem w ciąży w sumie (3lata) albo karmię w sumie (6 lat) albo mam malutkie dziecko (do lat 3)

Więc córeczki mieć nie będę!!

Staram się o tym nie myśleć, bo nie bardzo mogę się z tym pogodzić. Trochę tylko boli jak wokół rodzą się same dziewczynki...:bash:

Wiesz Madzia, jak się ma 1 czy 2 dzieci, to jest to statystycznie prawdopodobne, ale przy 4 statystycznie córka mi się poprostu należała :confused:

Dobra, nie marudzę już...Mam suczkę a będę miała 2 :lol2: :offtopic:

A tak serio, wiecie jak fajnie jest użyć, choćby do psa, rodzaju żeńskiego?? :lol2:

co zrobiłaś, widziałaś...

:hug:

Edytowane przez Megiska
Megiska, niech i ja powitam nowy dziennik budowy, domek bedzie piekny ale najcudniejsza to jest Twoja rodzina. Nie zebym zazdroscila ale zawsze marzylam o 3 synkach ... jest tylko 1. Zycze budowy bez problemow i jesli pozwolisz bede gosciem Twojego dziennika.

dusiek :welcome: i zapraszam :D

Dzisiaj mam się spotkać z panem, który robi minn. podłogówkę, żeby zrobił nam wycenę całości.

Miałam do niego zadzwonić gdy dojadę na miejsce i nie zapisałam sobie numeru... :bash:

adres mam więc pokombinuję :cool:

Czy pamiętacie orientacyjnie ile kosztowała Was podłogówka?? :D

Oj, Madzia odwiedzić Cię i już się lepiej robi na duszy :) A nawet słońce nieśmiało zaczyna świecić... może wiosna nadchodzi? ;)

Tak sobie teraz przypomniałam o żeńskich końcówkach, jak się nam urodził syn (po 2 córkach) długo mówiliśmy do niego: wyspał się, zjadł... ;)

Tak mi przykro, że Ciebie statystyka zawiodła :(

Ps. Zdjęcia robisz cudne :yes: :D

Magda34, u nas 2 chleby dziennie to też norma ;)

bulwa i kachna2802 witajcie!! :welcome:

Dziewczyny!! Bardzo mi miło, że mnie odwiedzacie :yes: :hug:

Dzięki Wam się więcej uśmiecham :lol:

Niestety dostęp do kompa wieczorami mam ograniczony przez moich panów :evil: w weekendy też jest ciężko...

Czasem czytam forum na tablecie, ale pisanie coś mi nie idzie, kilka razy już mi post wcieło :mad:

a wiecie, że na tablecie tej ikonki :hug: nie ma...

Nie było mnie...wróciłam do domu dopiero po 17

Zadzwoniłam jednak do Pana, którego firma zajmuje się instalacjami, z zapytaniem, jakie dokumenty mam przywieść, Pan powiedział, ze wystarczy, że przywiozę swoją głowę, no i jeszcze mogę też przywieść zgrabne nogi... :lol2:

Tak, że potkanie z Panem, bardzo udane. :D

Koszty podłogówki nie będą dużo większe niż koszty tradycyjnego ogrzewania z grzejnikami :lol2: Cieszę się bardzo bo ciągle mi w stópki zimno :-(

Pytanie na gorąco... :lol:

Czy podłogówkę robiłyście też w garażu??

Edytowane przez Megiska

Cześć Megiska Wielkopolanko:)

Alez pozytywna energia od Ciebie bije:):):) Pozwól że się będę w niej ogrzewać od czasu do czasu:rolleyes:

Powiem tak:

Chłopaków masz świetnych, dziewczynka słodka;) projekt domu - rewelka (ma wszystko o czym marzyłam oprócz zamknietej kuchni:D )

Pójdziesz przez tą budowę jak burza - zobaczysz:)

Ja merytorycznie za bardzo nie pomogę bo w te klocki cienka jestem ale kłapanie dziobem :lol2: lubię więc się polecam w tej materii:)

ps. ja tak jak Rocia mam 2 + 1 ale po namłodszym stwierdzam że chłopaki fajne są:hug:ale pomimo to życzę kolejnej panny jesienią:)

U mnie z dostępem do kompa też ciężko. Korzystam jak dzieciaki w szkole, albo tak jak teraz jedna pojechała do kuzynki, a reszta poszła na zakupy :) Miałam w planach odkurzyć, ale posiedzę z Wami chwilunię :)

Wcześnie się orientujesz w kosztach instalacji, jak przyjdzie już do wykonania będziesz miała wszystko umówione. Jak dobrze zrozumiałam będziecie dopiero zaczynać?