Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

4 synków, domek nowy już za rok, ma być gotowy ;-)

Recommended Posts

Dziękuję za pochwały :hug:

Podłogówka będzie wszędzie wszędzie, poza garażem i spiżarnią powstałą pod schodami, bo tą z kuchni wywaliłam na rzecz wysokiej zabudowy o której marzyłam, a spiżarnia wyszła niecały 1m x 2m

była tak mała i wysoka na 3m, że nic bym tam nie zmieściła - nawet gdybym schudła i sama tam weszła :lol2:

A choinkę serio serio planuję wstawić :lol2:

Za tydzień będzie już bosko :wiggle:

• Odpowiedzi 637
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pędzicie jak strusie pędziwiatry ;) Aż się moja mordka cieszy :)

A my Was gonimy :) Daszek nam się piknie robi.

Chyba pójdę w Twoje ślady i już w tym roku wstawię choineczkę, frajda będzie że hej :D

Megiska, jakbym już nie zaglądnęła, to na święta życzę Wam ciepłej, rodzinnej atmosfery, pięknego krzaczka w nowym domu, cudnych chwil spędzonych razem, jak najmniej trosk :) Cmok :*

Boże Narodzenie.jpg

Madziu z okazji Świąt życzę Wam, aby wszystkie plany,

nawet te wydające się abstrakcyjne udało się zrealizować.

Szczęścia - dzięki któremu te zamierzenia będą realne.

Zdrowia, które pomoże w ich realizacji.

Pieniędzy - bez których, nawet te najwybitniejsze są niczym.

I przyjaciół, z którymi te sukcesy będzie można dzielić.

Hejka kochane moje!!

Wszystkiego (naj) LEPSZEGO w nowym 2014 roku :wave:

Tynki się robią, ale z racji przestojów Świątecznych i Noworocznych powoli się wszystko dzieje...

pewnie do połowy stycznia skończą :wiggle:

W Nowy Rok mój Tata (76l.) trafił do szpitala strasznie słaby, okazało się, że ma zapalenie płuc... :-x

Teraz już jest lepiej, antybiotyki zaczęły działać, więc pomalutku wraca do siebie, chociaż jest nadal mocno wystraszony :(

Z Tatą jest chyba ciut lepiej, ale nadal jest bardzo słaby i bardzo się boi... ja też :(

Cały czas boje się, że ktoś zadzwoni ze szpitala... :(

Kupiłam mu wczoraj 2 bawełniane, śliczne piżamki w moim ukochanym sklepie :lol: i troszkę mu wygodniej, miał taką bardzo ładną, ale grubą.

Mam nadzieję, że odpocznie i szybko wróci do zdrowia http://emotikona.pl/emotikony/pic/0heart.gif

Hejka Domi-nikko :hug: :welcome:

Życzę Ci sprawnej i bezproblemowej budowy :hug:

Jak czytałam Twoje zakochanie w Twoim miejscu na ziemi to tak jak bym o sobie czytała :lol2:

Zanim została podjęta ostateczna decyzja o budowie, a działka już stała i czekała (3lata) , jeździłam tam i chociaż sobie ją oglądałam i podziwiałam widok z okna kuchennego ;-) też wiedziałam gdzie co ma być.

Ja zrezygnowałam z 2 stanowiskowego garażu na rzecz pralni i szatni właśnie.

Szatnia ma być między garażem a domem, co by mi dzieciarnia butów i kurtek nie rzucała w korytarzu.

Nasza część prywatna (sypialnia, łazienka i garderoba) jest na parterze, gdyż chcieliśmy się odizolować odrobinę od dzieciaków... i tak będą nadal wpadać nam rano do łóżka, ale miałam dość wspólnej obsikanej (i nie tylko) toalety :mad:

W kuchni miała być spiżarnia, ale z powodu wielu okien nie było by miejsca na lodówkę i piekarnik, więc zrezygnowałam i wymyśliłam, że zrobię mini spiżarnię pod schodami, bo całkiem fajne pomieszczenie mi tam wyszło :D

Taki nieudolny projekt kuchni, to było pierwsze co zrobiłam po zakupie projektu... :yes:

tadam...

Uprzejmie donoszę, że w dniu jutrzejszym zostaną całkowicie skończone tynki w całym domu :lol2:

Myślałam, że jeszcze długo to potrwa, a tu niespodzianka :wave:

teraz niech sobie pięknie schną :yes:

Edytowane przez Megiska

Cieszę się, że z Tatą lepiej. :) Życzę dużo, dużo zdrowia!

To u nas z działką było podobnie :) Czekała ponad dwa lata i dopiero się przymierzamy... kompletujemy papierologię...

Jeżeli mój małżonek będzie naciskał na trzeciego potomka :) to kto wie, może i my się wyniesiemy na dół... :lol: tylko nie wiem, co wtedy zrobię z drugą górną łazienką :D Trzeba będzie poprzebudowywać troszkę :)

A tak poważnie, to chyba nie nadaję się na matkę trójki TAKICH dzieci.. moja dwójka wystarcza za sześcioro :lol2:

Podziwiam "wielomamy" - tu pokłon głęboki w Twoją stronę. :) Będziesz miała pociechę z takiej męskiej grupy wsparcia :)

U mnie projekt kuchni powstał przed zakupem działki :D a potem wiele razy ewoluował :D mam lekkie zboczenie na tym punkcie ;P Z kolei my garaż powiększyliśmy - jednak w zimie ma to swoje plusy :D No i szatnia też i u nas powstała, bardzo mi na niej zależało, więc jakoś musiałam ją wcisnąć ;P

Gratuluję tynków :) niech schną :)

HEJKA!!

Tynki się poprawiają :evil::mad::evil::mad::evil::mad::evil::mad::evil::mad::evil::mad:

jak wyschły to się okazało, że są krzywe jak w stodole :evil::mad::evil::mad::evil::mad: nie obrażając stodoły!!! :evil::mad::evil::mad::evil::mad:

Ale mimo, że zapłaciliśmy im wcześniej, przyjechali i poprawiają!!

Właśnie wróciłam z gazowni (po 2godzinach:evil::mad:), umowa podpisana, niedługo zaczniemy grzać :wiggle:

robią się też sufity na piętrze.

jestem ciutkę zmęczona i budową i chorobą (miesiąc byłam przeziębiona :evil::mad: )

Tatę odebraliśmy wczoraj ze szpitala... wypisali go bo jest trochę lepiej, a mieli wczoraj ostry dyżur :evil::mad:

Buziaki!! Marzę o tygodniu w SPA :lol:

Chciałabym przez cały tydzień wylegiwać się z książką w wannie, albo jeszcze lepiej na gorącej plaży, na leżaczku z książką i drinkiem :lol:

Witaj Megi :) Zdrówka dla Wszystkich (tu miał być wykrzyknik, ale nie widzę go na mojej klawiaturze... grrrr... ale zonk ;) .)

Tak mega, MEGA, bardzo, BAŁDZO pozytywnie zazdroszczę tynków.

A poprawki to w 90% chyba norma... Będzie dobrze :)

U mojego taty cały sufit z kotłowni leżał na podłodze i też uznali to za normę, przyszli, porawili i poszli :)

Marzę o tygodniu w SPA :lol:

Chciałabym przez cały tydzień wylegiwać się z książką w wannie, albo jeszcze lepiej na gorącej plaży, na leżaczku z książką i drinkiem :lol:

I pewnie żeby jeszcze jeden przystojny Pan masował, a drugi przystojny Pan wachlował ;)

Cmok :) wszystkiego dobrego noworocznie :*

Edytowane przez asti

Siemka baby.

Madziu no ale cóż się stało ?

Poprawki to normalka.

Ty sie ciesz, że dopiero tyle i w sumie tak pierdołowate.

Ekipa grzecznie wróciła ?

Poprawiają ?

Zobaczysz, ogarniesz i to :hug:

Gdybyś była jedyną, której niczego nie spitolą to zamiast plaży z macho latino, powinnas leciec na pielgrzymkę !

Ściskam mocno.

Zdrówka dla taty.

Asti, zaniedbujesz mnie ostatnio, kolezanko ! :mad: