Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

4 synków, domek nowy już za rok, ma być gotowy ;-)

Recommended Posts

Bastusi poroza nie znajdziesz..ale jak na priv skrobniesz to moze ci wysle foto :D

Tak poza tym..to ja nie pamietam czy sie tutaj witalam?

bo wlazlam jak bomba zegarowa :rolleyes::oops:

co do poroza dla meza ..to moze on chce takie :evil:

:lol2::lol2::lol2::lol2:

W sprawie mlynka tez sie zastanawiam... Basia_krk ma u siebie, ale u siebie pisala ze poleca ten drugi co posiadala wczesniej... nie pamietam dlaczego :rolleyes:

tempo prac super....

ide zerknac co tam w trawie u was dalej piszczy :D

Cześć Mmeliska :lol2: :hug:

Muszę powklejać trochę zdjęć bo zaległości trochę mam ;-)

O takie poroża mi właśnie chodzilo, ale wątpię czy Ktoś kto pragnie prawdziwegoumarłego na ścianie będzie usatysfakcjonowany:p

:mad: mam to gdzieś :evil: żywoumarły nie zawiśnie!!!!!!!! :bash:

Megi, pędzicie jak strusie pędziwiatry :)

Kiedy przeprowadzka?? :D

Asti bardzo bym chciała zaraz po maturach, ale ostatnio ciut nam tępo siadło. Dolna łazienka się kończy, górna prawie skończona, została jeszcze ubikacja dla gości, ale czekam z decyzjami na zakończenie naszej łazienki, bo najprawdopodobniej zostanie nam dużo płytek ceramstica (musiałam zamówić je z dużym zapasem) Jeśli wystarczy, to ubikacja będzie również w moich ukochanych płytkach :lol2:

Kominek ma być skończony do końca tego lub przyszłego tygodnia. We wtorek montują docelowe drzwi zewnętrzne, a aktualne przekładają do garażu.

Zamawiamy też drzwi wewnętrzne pol-skone SIMPLE http://i3.fmix.pl/fmi1817/1d9e7e1f00107779533b76ae/zdjecie.jpg

z klamkami "Qubik Qr" (16 SZTUK) :rolleyes:

http://i2.fmix.pl/fmi2789/e8182726002480c7533b77ad/zdjecie.jpg

• Odpowiedzi 637
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Asti bardzo bym chciała zaraz po maturach, ale ostatnio ciut nam tępo siadło.

Boszszszsze jak ja bym chciała mieć takie tempo :lol2:

Ja po maturach będę miała zrobione wylewki :yes: może kawałek ogrodzenia ;)

Może cos tam jeszcze, ale jeszcze nie wiem, jakie będzie plan działania :cool:

Stagnacji i nic-nie-robienia na milion procent nie będzie ;)

Drzwi baaaardzo fajne. I klameczki tyż :)

Szara łazienka - super :) Być może zaczerpnę od Ciebie inspiration :) Bo jak najbardziej moje klimaty :yes:

O "waszym" wiszącym zwierzu nic nie piszę, bo dla mnie to kosmos :wtf: ;) Ale ewentualne obrazki prezentują się ekstra :)

A okolicę okołodomową ogarniacie jakoś? Drzewka, krzewy... blablabla takie tam?

U nas musi byc ogrodzenie na takie rzeczy... Zwierzyna dzika czasem śmiga... I ludzie dzicy też śmigają i chętnie przywłaszczją sobie np. tujki...

U nas musi byc ogrodzenie na takie rzeczy... Zwierzyna dzika czasem śmiga... I ludzie dzicy też śmigają i chętnie przywłaszczją sobie np. tujki...

Na dzikich ludzi proponuje podlaczyc pastucha :lol2::lol2::lol2:

Witam sie ponownie :D

Drzwi bardzo mi sie podobaja i klamka rowniez :D

czekam na te wiecej zdjec..skoro to zaleglosci to musi byc juz widac duuzo :D

Kuchnia jest gotowa?? :rolleyes: pytam bo ja na etapie podejmowania decyzji.... :sick:

Witam się u Ciebie Megiska:)Domek śliczny ,tempo wykończeniówki bardzo szybkie.Ja tez się wykańczam i w związku z tym sporo dylematów mam ,jak każdy na tym etapie:rolleyes:Chciałam zapytać o affrony na Twojej podłodze:rolleyes:Ja myślę o ich położeniu w wiatrołapie i w kuchni.Zastanawiam się tylko, czy nie będą za ciemne i jak z utrzymaniem czystości...ale Ty o tym sama pewnie nie wiesz, jeszcze:rolleyes:Ale może coś podpowiesz,pozdrawiam:bye:

Affrony są prześliczne!!

są właśnie jasno szare i 1000x lepiej wyglądają położone niż pojedynczy kaaafeeel ;-)

Te maziaje są dużo mniej widoczne i w ogóle nie przeszkadzają i nie rażą mnie! Są śliczne!! Są jasne, delikatnie błyszczące i na 100% będą fajne w utrzymaniu!!

Jestem miłośniczką croksów, a szybkie poruszanie się, croksy + woda + zwykłe kafle = lot trzmiela :lol2: w sensie gleba... :oops:

więc specjalnie sprawdzałam affrona z wodą i croksami i nie są absolutnie śliskie!! Niesamowite!!

Tylko jest jeden problem... przestali go produkować, więc zostało go już niewiele w hurtowniach. Musisz się pospieszyć!! Paradyż wypuścił zamiennik nazywa się taranto ma 60cm a affron 65cm. Taranto ma mniej maziaji, ale szary taranto jest ciut wpadający w beż, a ciemniejszy jest prawie czarny, jest piękny, ale ja się obawiałam sprzątania bardzo ciemnych płytek...

Jak by co mogę Ci więcej fotek afrona podesłać na maila :hug:

Kuchnię IKEI wybrałam i projekt zrobiłam już rok temu :lol2: zmieniłam tylko kolor frontów- ABSTRAKT .

Miał być śmietankowo/kremowy- (nazwa IKEOWSKA jasny beż), ale wymyśliliśmy meble TV do salonu białe na wysoki połysk- (uproszczona wersja UPLEWY/BESTY)

coś w tym stylu ;-)

http://i3.fmix.pl/fmi946/9f99fd66001286e2533c9025/zdjecie.jpg

więc kuchnia też będzie biała, blaty grafitowe/czarne/imitacja kamienia czy jakoś tak. Mam nadzieję, że będzie ładnie :p

Edytowane przez Megiska

Kuchnię IKEI wybrałam i projekt zrobiłam już rok temu :lol2: zmieniłam tylko kolor frontów- ABSTRAKT .

Miał być śmietankowo/kremowy- (nazwa IKEOWSKA jasny beż), ale wymyśliliśmy meble TV do salonu białe na wysoki połysk- (uproszczona wersja UPLEWY/BESTY) więc kuchnia też będzie biała, blaty grafitowe/czarne/imitacja kamienia czy jakoś tak. Mam nadzieję, że będzie ładnie :p

Będzie ślicznie:)

Aniu wysłałam Ci dużo fotek :-)

Są przykurzone, ale coś tam widać :-)

na półwyspie chciałabym zrobić taki jakby barek + 2-3 hokery.

Blat granitowy byłby idealny, ale cena, na tym etapie niedostępna :mad:

Na półwyspie będzie płyta indukcyjna, myślałam o tym, żeby zrobić blat o szerokości 90cm (IKEA ma takie), ale wolałabym, żeby jednak ta część, na której będą dzieciaki konsumować, była ciut wyżej. po pierwsze, żeby nie zsunął się garnek z rosołem, a po drugie, jednak ta kuchnia ciut będzie odcięta...

dumam jak to inaczej rozwiązać...

Myślę o czymś takim...

tylko podwyższonym jak na ostatniej fotce...

http://i3.fmix.pl/fmi457/2c85f91f000b5f64533c8ac8/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi955/e9d77cf80020e6e6533c8ac9/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1650/a90c70110021aef5533c8acc/zdjecie.jpg

Edytowane przez Megiska

Hej hej :)

Drzwi bardzo fajne, też planuję prawdopodobnie białe Pol-Skone ale inny model (Passo, o ile dobrze pamiętam nazwę).

A co do IKEA - od wczoraj zmienił się system mebli - na dużo lepszy :) (w razie pytań mogę pomóc).

No właśnie się przeraziłam dzisiaj jak weszłam do planera...

mam nadzieję, że nie będzie gorzej :razz:

rzucik poglądowy z kuchni

http://i3.fmix.pl/fmi255/4d5f7a200024466c533c8d7b/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2731/adc52e6700056c35533c90c2/zdjecie.jpg

kuchnia biała, blaty prawie czarne, podłoga szara. wszystko surowe... i teraz... nad blatami, poniżej parapetów chcę dać kafle... kuszą mnie te szare lofty z koronką (nie wiem czy mogę je dać też w kuchni jak będą w łazienkach?? - wąziutki 20cm pasek)

podobają mi się też te czarne ceramstic alchemia, ale to są decory, więc cena za sztukę... :mad:

http://i2.fmix.pl/fmi579/a2a26c6600188bc9533c9007/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1568/ed1c153d002b9ccf533c9009/zdjecie.jpg

Co myślicie??

Może znacie jakieś rozwiązanie dla małego "barku" ??

Edytowane przez Megiska

Hej hej :)

Drzwi bardzo fajne, też planuję prawdopodobnie białe Pol-Skone ale inny model (Passo, o ile dobrze pamiętam nazwę).

A co do IKEA - od wczoraj zmienił się system mebli - na dużo lepszy :) (w razie pytań mogę pomóc).

Bardzo ładne te drzwi!! Ja chciałam koniecznie bez szyb (mają u nas tendencje do wypadania :mad: )

Widziałaś już te nowe meble IKEI??

Nie wiesz czy może jakieś promocje w IKEI na montaż np będą??

Megi, pędzicie jak strusie pędziwiatry :)

Kiedy przeprowadzka?? :D

Uwielbiam jak do mnie mówą Megi http://emotikona.pl/emotikony/pic/0heart.gif

Mam nadzieję, że uda się nam zdążyć przed 01.07 a najlepiej zaraz po zakończeniu roku szkolnego!!

Wykończeniówka (jedynie z podjazdami i tarasami możemy nie zdążyć) z młodymi bez szkoły i z dojazdami (nawet krótkimi) mnie lekko przeraża... :mad: Wolałabym już być na miejscu :lol2:

Jutro pierwsze mebelki przyjadą na budowę :lol2:

Moja Mama zakupiła dla siebie i Taty wygodne tapczaniki z mega wygodnymi materacami, a 2 skórzane kanapy, na których wcześniej spali dała nam. :-)

Kanapy są mega wygodne do siedzenia i drzemania, ;-) ale do spania całonocnego i codziennego to nie bardzo :no:

Rodzice mieszkanie mają małe, a przyjeżdża niedługo moja siostra z 4 dzieci, więc było by im ciasno :p

W sumie to się bardzo cieszę :lol2: będzie już bardziej domowo wyglądało :lol2:

jak tylko uruchomimy kanalizę natychmiast będę tam nocować :lol2:

W sobotę geodeta robi mapki do AQUANETU i Pani od projektu ogrodu przekaże nam projekt- nie wiem czy już mówiłam, ale mamy dość duże nierówności w terenie, wysoki podjazd, obniżony garaż i totalny bajzel na działce http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wacko2.gif

A okolicę okołodomową ogarniacie jakoś? Drzewka, krzewy... blablabla takie tam?

Jezu tak kawałkami odpowiadam...

u nas osiedle graniczy z poligonem, więc mamy na uliczkach sarny, lisy no i dziki w ilościach takich, że wszystko, co nie ogrodzone jest zryte na pół metra w głąb... :jawdrop:

Mamy działkę w kształcie trapeza, z przodu jest węższa i rozszerza się ku tyłowi, ale jest na tyle wąsko, że jeśli założymy płot docelowy nie wjedzie tam koparka, a musi wjechać, żeby można było wyrównać teren.

http://i3.fmix.pl/fmi2440/4042761f0002a0a7533cbd2b/zdjecie.jpg

Musimy zrobić dużo wysokich murków oporowych i rozprowadzenie deszczówki... myślę, że z tym będzie najwięcej pracy i problemów, a i koszty pewnie będą duże...

Na razie mamy siatkę leśną tymczasową.

Megi dziękuję za zdjęcia:yes:Cały czas myślę nad tymi płytkami i od razu w kontekście urządzenia kuchni:rolleyes:Jeśli będą te affrony w kuchni ,białe meble to jaki blat i płytki nad blatem:sick:Dumam i coraz mniej zdecydowana jestem,nie chciałabym aby zbyt chłodno było a przede wszystkim aby było praktycznie:rolleyes:Jesteśmy więc na podobnym etapie budowy ale ja mam czas do 1 lipca :confused:

No właśnie ja przede wszystkim z praktycznego punktu widzenia NIGDY nie zrobię jasnej podłogi ani jasnych blatów!! blaty będą szaro-czarne i dumam tylko nad tymi płytkami...

Myślałam kiedyś o szkle, ale za mało tego będzie i jeszcze gniazdka na nich... chyba przy płytkach zostanę... tylko jakich...:bash:

Aniu zimno nie będzie, będziesz miała bazę, z którą możesz zawsze zrobić wszystko...możesz ocieplić i zaszaleć z dodatkami, świeczniki, lampki kryształowe, piórko w dupkę :rotfl: będzie pięknie!!

A meble IKEI są fajne, bo zawsze kiedyś możesz coś zmienić, uzupełnić, dokupić... :yes:

z czym masz czas do 01.07 ?? z wyborem czy z przeprowadzką?? :hug:

No, oczywiście z przeprowadzką ma się rozumieć:mad:Jeszcze tyle wyborów przede mną,a czasu niewiele,zawsze jakieś poślizgi:o Dzisiaj np.miał maż układać styropian na podłodze i nie dojechał,styropian oczywiście:rolleyes: W związku z tym robi się ogrodzenie ekonomiczne ,słupki+siatka;) Ale martwi mnie, że wylewki się opóźniają:bash:Co najwyżej wprowadzimy się na betony:confused:

Fajny planik :)

Ja tez sobie robilam na ikea wizualizacje bo cos na 99% bedzie, ze kuchnia tez u nas made by ikea:lol2:

swoje dylematy i to co niby juz jest podjete.. opisalam u siebie...ale jako ze wuntek jest nie w mojej stopce to malo kto go znajduje :lol2:

Naszym zamiarem tez bylo wprowadzenie sie na te wakacje...i to na 100%...ale zycie tak sie potoczylo, ze jeszcze jeden rok posiedze przy boku meza z dziecmi :rolleyes: ale tylko jeden.. :rolleyes:

Naszym zamiarem tez bylo wprowadzenie sie na te wakacje...i to na 100%...ale zycie tak sie potoczylo, ze jeszcze jeden rok posiedze przy boku meza z dziecmi :rolleyes: ale tylko jeden.. :rolleyes:

Potem rozwód? :rotfl:

Ja z moim już nie mogę :bash: wkurza mnie nie na maxa...

zgodził się na: dolną łazienkę, ale w wielkich bólach...

na białe drzwi i białe listwy w ciut mniejszych...

z każdą pierdołą ma problemy...

z najnowszych wieści... zgodził się, żeby w naszej sypialni na ścianie za łóżkiem był kolor turkusowy (lazurowy szantung) , a na reszcie ścian szary :yes:

w prawdzie ten szary najnowszy (szary platynowy) wydaje mi się ciut siny, ale dzisiaj było tam mega ciemno. Zobaczymy...

Aniu powiem Ci, że ja bym chętnie się wprowadziła na betony, muszę mieć jedynie kibelek umywalkę i materac :lol2:

małż, chce mieć zrobione wszystko, łącznie z garażem, podjazdami i ogródkiem... :bash:

Ale już teraz jak tylko będzie kibelek będę tam spać :lol2:

:hug: