Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

4 synków, domek nowy już za rok, ma być gotowy ;-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 637
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Muszę Cię ganiać ,u mnie jeszcze nie ma elewacji i nic w środku nie pomalowane,a malować ma mój mąż sam:eek:Ale jestem dobrej myśli:yes:Czego nie zdążymy zrobić, to zrobimy w trakcie mieszkania:)

Ja też uważam, że wiele rzeczy można zrobić o wiele łatwiej jak się już mieszka!! zwłaszcza pozbruki, tarasy itp. małż koniecznie chce mieć te rzeczy gotowe, więc jest maraton :-x

Bardzo mocno trzymam za Was kciuki!! :hug: na pewno zdążycie!! :hug:

Naszej ekipy nie było w zeszłym tygodniu, dzisiaj przyjechali, wylali garaż i wrócą znowu za tydzień, więc mamy 2 tyg w plecy :mad::mad::mad:

zaczęliśmy już przewozić zabawki i książki, bo tego jest najwięcej i najbardziej upierdliwe :p

:bye:

• 2 weeks później...

Ekipa wróciła i działa :wave:

robi się zadaszenie tarasu, będzie 7 belek drewnianych + kiedyś :lol: mleczne szkło

Musimy teraz wstawić te belki, żeby dokończyć elewację od strony wschodniej.

znalazłam (chyba :lol: ) płytki do kuchni :lol: zobaczcie czy ładne?

http://i3.fmix.pl/fmi2722/0b3b8d3600229bc75383d23e/zdjecie.jpg

teraz się zastanawiam czy zrobić je tylko do parapetu czy ciut wyżej i wyciąć płytkę? parapet będzie około 15-20 cm powyżej blatu.

:hug:

Ekipa wróciła i działa :wave:

robi się zadaszenie tarasu, będzie 7 belek drewnianych + kiedyś :lol: mleczne szkło

Musimy teraz wstawić te belki, żeby dokończyć elewację od strony wschodniej.

znalazłam (chyba :lol: ) płytki do kuchni :lol: zobaczcie czy ładne?

http://i3.fmix.pl/fmi2722/0b3b8d3600229bc75383d23e/zdjecie.jpg

teraz się zastanawiam czy zrobić je tylko do parapetu czy ciut wyżej i wyciąć płytkę? parapet będzie około 15-20 cm powyżej blatu.

:hug:

Płytki śliczne,chyba do parapetu bym zrobiła,u mnie jest 4-5 cm i na tej ścianie okiennej nie mam wcale płytek,ale tez nie mam zlewozmywaka pod oknem,dobra farba myślę wystarczy:yes:

• 2 weeks później...

Kuchnia się montuje :lol2:

normalnie nie wierzę.

Zakupiłam we wtorek, przywieźli we wtorek wieczorem

Wczoraj zaczęli montaż a dzisiaj bedzie koniec :jawdrop:

Jutro drzwi wew. polskone w niedziele kierownik budowy- zakończenie budowy.

W poniedziałek balustrady i schody i koniec wiekszych robót. Mozna się wprowadzać... znaczy ja mogę, bo małż musi mieć podjazd.... :bash:

Strasznie wymagający ten Twój mąż:eek: Ale to dobrze,że wie czego chce:) Fajnie,że masz już kuchnie,u mnie dopiero po niedzieli,mąż dopiero maluje,montaż drzwi paneli w ostatnim tygodniu:bash: Ale i tak się cieszę,że tyle udało się zrobić.Może i z kostka zdążymy,w tym jednym temacie mąż też był mało ustępliwy,w sensie,że kostka musi być,pomimo mało wykończonego wnętrz:cool:

:jawdrop:

booosko, kuchnia piękna, normalnie wpraszam się na kawę :wave:

(masz chyba najszybciej kupioną i zamontowaną kuchnię, o jakiej w życiu słyszałam, sero!)

Na kawę baaaardzo zapraszam, już mam tam kawę, kubki, cukier i łyżeczki :lol2:

Daj znać kiedy jedziesz do siebie, albo kiedy Ci pasuje to się zobaczymy!!! :hug:

Edytowane przez Megiska

Co do kuchni, to jeśli chodzi o tempo w jakiej została zakupiona, dostarczona i zmontowana to sama jestem w szoku, :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

a małż z tego szoku nawet zapomniał się zezłościć, bo niby wiedział kiedy po nią jadę, ale nie spodziewał się, że nagle budowa stanie się DOMEM :wave:

już nawet dzisiaj wspomniał, że w zasadzie to już by można się wprowadzać :jawdrop::wave:

Aniu koniecznie pochwal się swoją kuchnią!! :hug:

Jak kuchnia stanęła, to stwierdziłam, że jednak zrobię jaśniutkie perłowe kafle pomiędzy blatem a parapetem... pięknie wygląda :lol2:

a tak w ogóle to polecam montaż z IKEI !! okazało się, że wyszło taniej niż podają na stronie i taniej niż miał wziąć monter od drzwi :lol:

lodówkę i mikrofalę, na razie bierzemy tą co mamy, a kiedyś dokupię mikrofalę do zabudowy :lol:

Edytowane przez Megiska

o w mordę Megi!! ogromna kuchnia!! ile szafek! no extra... chyba miejsca Ci nie braknie, co? :-P

liczyłam tak sobie te wymiary szafek u Ciebie by się zorientować jak to u mnie będzie i będę miała gdzieś tyle samo szafek :) ale czad :lol2:

powiedz mi, w Ikea ci robili ten projekt? znaczy która szafka gdzie ma być? że tu szuflady na talerze tu na garki itp czy to sama zrobiłaś i pojechałaś tylko już kupić konkretne szafki???

ja mam z tym mega problem, bo nie wiem gdzie jaką szafkę dać :mad: by mi było wygodnie... bym miała blisko pod ręką wszystko... zaćmienie umysłu mam jakieś kurczę...

Co do kuchni, to jeśli chodzi o tempo w jakiej została zakupiona, dostarczona i zmontowana to sama jestem w szoku, :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

a małż z tego szoku nawet zapomniał się zezłościć, bo niby wiedział kiedy po nią jadę, ale nie spodziewał się, że nagle budowa stanie się DOMEM :wave:

już nawet dzisiaj wspomniał, że w zasadzie to już by można się wprowadzać :jawdrop::wave:

Aniu koniecznie pochwal się swoją kuchnią!! :hug:

Jak kuchnia stanęła, to stwierdziłam, że jednak zrobię jaśniutkie perłowe kafle pomiędzy blatem a parapetem... pięknie wygląda :lol2:

a tak w ogóle to polecam montaż z IKEI !! okazało się, że wyszło taniej niż podają na stronie i taniej niż miał wziąć monter od drzwi :lol:

lodówkę i mikrofalę, na razie bierzemy tą co mamy, a kiedyś dokupię mikrofalę do zabudowy :lol:

Perłowe kafelki na pewno będą super pasować,u mnie jest srebrzysty kolor na ścianie:) Lodówkę też będę miała starą,ale na razie musi być:p

Za trzy tygodnie wchodzimy w nowy etap życia:hug: