Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

4 synków, domek nowy już za rok, ma być gotowy ;-)

Recommended Posts

o w mordę Megi!! ogromna kuchnia!! ile szafek! no extra... chyba miejsca Ci nie braknie, co? :-P

liczyłam tak sobie te wymiary szafek u Ciebie by się zorientować jak to u mnie będzie i będę miała gdzieś tyle samo szafek :) ale czad :lol2:

powiedz mi, w Ikea ci robili ten projekt? znaczy która szafka gdzie ma być? że tu szuflady na talerze tu na garki itp czy to sama zrobiłaś i pojechałaś tylko już kupić konkretne szafki???

ja mam z tym mega problem, bo nie wiem gdzie jaką szafkę dać :mad: by mi było wygodnie... bym miała blisko pod ręką wszystko... zaćmienie umysłu mam jakieś kurczę...

pozwole sobie odp.

Niestety ikea nie robi projektow..musisz zrobic sobie go sama na ich stronie.. i z nim jechac do nich..wiem bo pojechalam 2godz w trase i wrocilam z tymi slowami czyli niczym:sick:

mozna tez u nich na komputerach zrobic projekt...ale wiadomo. czas mnie naglil..wiec zrezygnowalam..

• Odpowiedzi 637
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochane jesteście :hug::hug::hug:

Projekt robiłam sama w maju rok temu :lol:

Zasada byla prosta... same szuflady, a szafki tylko narożnikowe "nerki" bosko same wyjeżdżają same :lol2: teraz maja takie boskie szuflady w szufladach. W 1 40cm mam 6 szufladek, 3 zwykłe i 3 ukryte :p

Jak kupię i skonczę dokręcać fronty szuflad to mogę cyknąć Wam fotki ;-)

pozwole sobie odp.

Niestety ikea nie robi projektow..musisz zrobic sobie go sama na ich stronie.. i z nim jechac do nich..wiem bo pojechalam 2godz w trase i wrocilam z tymi slowami czyli niczym:sick:

mozna tez u nich na komputerach zrobic projekt...ale wiadomo. czas mnie naglil..wiec zrezygnowalam..

a pomagają oni chociaż jakoś? bo ja nie ogarniam zbyt tych maskownic przy ścianach...

lukasz69karolina wstaw dokładne wymiary to Ci zrobię projekt w planerze IKEI

Tylko napisz czy z wyspą, czy z półwyspem gdzie płyta i jaka, jaka duża itp...

dzięki :) pokombinuję najpierw sama, tylko mi podpowiedz co tylko:

jak szafka stoi przy ścianie to trzeba dawać tą pionową maskownicę zawsze by się dało otworzyć szuflady czy nie musi być???

bo ja mam szafki od ściany do ściany - coś jak tu: images?q=tbn:ANd9GcS97B_7-KlU2DTCX9EuDaTiCAlivxZY3TJS7FoM4r9AbYTLITQ5tA //fotka zapożyczona z netu/forum//

wszystkie szafki to szuflady! czy mogę stawiać ją bezpośrednio przy ścianie, czy musi być luz i ta maskownica ?????

Z tym to Ci napewno pomogą.

Robisz projekt u nich na stronie (musisz sie zarejestrować i zalogować) jak zrobisz jakikolwiek zblizony chociaż to Ci go poprawiają. Zrób wymiary kuchni. Pozatym jest tez tam takie stoisko, gdzie projektuja od początku- kosztuje to ok 100- 150 zł nie pamiętam. Ale chyba jak u nich zamówisz to wliczają w cenę. Idziesz do ikei i logujesz sie u nich na swoim koncie i otwierasz swoj projekt.

Co do rzeczonych maskownic- nazywają je blędą to ona ma okolo 8cm, ale u mnie zmniejszyli ja do minimum, okolo2-3 cm i jest super. a panele wykańczające nie są konieczne, ale sa bardzo ładne - w kolorze frontow moga być lub w innym, w połysku lub bez

Buziaki :hug:

Wchodzę dzisiaj do Ciebie i widzę.... mój dom.

:D

Też wstępnie wybrałam drzwi Polskone model Passo - i czy to nie przypadkiem ten sam co u Ciebie? :) I też białe :D

A kuchnia bardzo ładna - i też bardzo podobna do mojej przyszłej :) (w dzienniku są wizualizacje) Nawet układ sprzętu AGD ten sam :D

Ślicznie u Ciebie. Z jednej strony Ci zazdroszczę, że już prawie mieszkasz, a z drugiej się cieszę, że jeszcze cała przyjemność urządzania przede mną :) (pewnie nie wiem, co mnie czeka ;))

Dziękuję za komplementy :rolleyes:

Domi-nikka przepięknie wychodzą Ci te wizki!! zazdroszczę!! Mi nic nie wychodzi :bash:

U nas są POL-SCONE SIMPLE

super cena była prawie najważniejsza, :lol: gdyż mamy 16 par drzwi wewnętrznych :lol:

http://www.pol-skone.pl/product/drzwi-wewnetrzne-simple

Faktycznie Twoja kuchnia podobna do mojej. Też chciałam zrobić "barek" ale na razie odpuściłam temat. Nie mieli identycznego blatu grubego na 7,7mm i zabrakło mi już weny i siły... :(

Mnie wykończeniówka wykończyła więc chcę się jak najszybciej przeprowadzić, odpocząć i "pomyśleć o tym później" :-P

Mamy już barierki na balkonie i robią się schody wewnętrzne. Może uda mi się jutro coś Wam, wrzucić, albo w czwartek raczej, bo jutro mamy wiecho/parapetówkę dla robotników, bo wiechy nie było...:rolleyes:

:bye: :hug:

http://i1.fmix.pl/fmi2547/a352c4480004112953a0d120/zdjecie.jpg

Czy miesko z kurczaczka sie jeszcze ostalo? :rolleyes:

Ty masz Megi piekarnik kompaktowy czy zwykly?

Schody slicznosci...

i nie wiedzialam ze kwiotki u Ciebie rosna :lol2:

Elewacja skonczona, dobrze ze bez dodatkowych szarosci nas wejsciem :)

Pozdrawiam :bye:

Nie wiem o co chodzi z piekarnikiem kompaktowym :rolleyes:

Ma jeszcze do dokręcenia prowadnice.

Wszystko wzielam z IKEI

na myśl, że miałabym cokolwiek jeszcze wybierać i o czymkolwiek decydować robiło mi się niedobrze :bash:

Wiec wsio jest z IKEI piekarnik z pyrolizą- byl 1 do wyboru :lol2: płyta 80cm też była 1 do wyboru :lol2: zlew zawsze chcialam ten, baterię też a zmywarke wzięłam taką w średniej cenie. Tylko nad mikrofalą muszę pomyśleć, bo do kompletu- z wyglądu- jest tylko 1 i kosztuje 1600zł :bash: chyba ich pogrzało :bash:

Schody juz przyjechały pomalowane. Jest to buk (było najtaniej :lol: )

podstopnice są z MDFu- stara biel czy cuś- gdzieś powinnam mieć numer koloru chyba. A nastopnice to buk- kolor orzech, miał być jasniejszy- inaczej wygląda teraz a inaczej na próbkach... kolor jest bardzo ładny, ale kontrast miedzy bielą a orzechem jest za duży :roll:

Cieszę się, że udało się wybić małżowi z glowy ten pasek na elewacji!!

Schody jeszcze będą konczone, ale okazalo się, że otwory do światełek są w złych miejscach :mad: :bash::bash: i jak przyjada na montaż listew przypodlogowych (białych) to skończą.

:hug:

Edytowane przez Megiska

Nie wiem o co chodzi z piekarnikiem kompaktowym :rolleyes:

l

zintegrowany..np piekarnik z funkcja mikrofali...ale odpada bo czytam ze musisz kupic :)

albo parowy z funkcja pieczenia :)

ja tez juz sie ciesze ze zamowienie w koncu zrobilam :wiggle:

teraz tylko blat znalezc..ale to juz nie teraz... musze bilety nazbierac najpierw :D

zintegrowany..np piekarnik z funkcja mikrofali...ale odpada bo czytam ze musisz kupic :)

albo parowy z funkcja pieczenia :)

ja tez juz sie ciesze ze zamowienie w koncu zrobilam :wiggle:

teraz tylko blat znalezc..ale to juz nie teraz... musze bilety nazbierac najpierw :D

No nie wiem, jakoś tak sobie myślę, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego :lol2:

sama nie wiem :rolleyes: