Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

4 synków, domek nowy już za rok, ma być gotowy ;-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 637
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

I Ja się witam u matki Polki :)

Z przyjemnością przeleciałam Twój dziennik. Cieszę się, że to początek i byłam w stanie nadrobić. Za jakiś czas, jak to wszystko pierdyknie do przodu, to klękajcie narody !

Madziu, a próbowałaś gotować w wannie ? ;) :lol2: Pomysł jak pomysł ale z pewnością wszystko się zmieści i da wymieszać.

Znam ten ból :D

A teraz czekam na wieści...jakiekolwiek ! Może córka ma cieczkę czy cóś ? :lol2:

Porozmawiajmy o tym.

WARTO ROZMAWIAĆ ! :lol2:

Madzia

Czytałam, że poszukujesz fachowców.

Sprawdzałaś tu ?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?20653-Wielkopolska-bia%C5%82a-lista-solidnych&highlight=bia%C5%82a+lista+pozna%C5%84

Bądź wyczulona na autoreklamę :)

Jeju jeju jak mi strasznie miło, że zaglądacie! :hug:

Jakos nie wiedziałam o czym pisać tak samej sobie :p

Szukamy murarza, dekarza, kierownika budowy...

Muszę wysłać zapytanie ofertowe (materiały budowlane) do różnych hurtowni.

Myślicie, że wystarczy jak wyślę do nich zapytanie i książkę przedmiarów??

Mam już ofertę od 1 murarza z polecenia, ale za samą robociznę. Czekam na wycenę dachu przez jego kolegę dekarza.

Czekam jeszcze na wycenę dekarza, który kładł dach u mojej koleżaniki i u moich teściów.

Byliśmy w weekend u znajomych w Milanówku (pod Warszawą).

Wybudowali 2 lata temu przepiękny domek. Elewacja z cegły rozbiórkowej (mur 3 warstwowy)

Małż zachwycony kawką na tarasie w słoneczku... Został pozytywnie nastawiony na budowę przez gospodarzy...http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif

Ech!!! Bosko było!! Spokój, byliśmy sami (bez dzieci) nic nie musiałam... Błogi spokój i lenistwo... http://emotikona.pl/emotikony/pic/61wakacje.gif Nie pamiętam już kiedy tak długo nic nie musiałam...

ech...

Zmieniła się też koncepcja łazienki. Okazało się, że jednak da się drzwi do pomieszczenia z piecem zrobić od strony garażu!! (w pierwotnym projekcie było tam wejście do pomieszczenia gospodarczego-teraz naszej łazienki)

Muszę więc teraz wymyślić nowy układ łazienki. Zrezygnowałam też (po oględzinach łazienek u znajomych) z prysznica półotwartego, oraz z luksferów :lol2:

Ciekawe jakie jeszcze zmiany wymyślę, zanim w ogóle wbijemy łopatę http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif

Edytowane przez Megiska

:wave::wave:

Mamy kierownika budowy!!

:wave: :wave:

Szczegóły jeszcze w sobotę omówimy i dokumenty podpiszemy :lol2:

Jak kredyt się zacznie robić pogadamy jeszcze szczegółowo z murarzem.

Strasznie nam to wszystko wolno idzie... :mad:

Tak na szybko pytanko mam...

Czy może szanowne grono się orientuje czy beton dekoracyjny a mikrocement to to samo?? ma takie same właściwości?? trwałe toto jest?? zimne jak gres czy ciepłe jak drewno jest?? któraś ma?? jak ma pokaże?? :D

Edytowane przez Megiska

Ha! Znalazłam Cię, prawie-sąsiadko :D chyba wreszcie zaczynam ogarniać to forum :cool: Dodaję Twój dziennik do ulubionych, będę zaglądać i podglądać :yes: I widzę, że poza zbliżoną (tą samą? prawie tą samą?) lokalizacją budowy to jeszcze mężów mamy o pokrewnych upodobaniach, mój mnie też ostatnio po poligonie biedruskim ciągał i kazał podziwiać chaszcze i ostępy :lol2:

Super, że już ruszacie z pracami - pisz i wrzucaj fotki, bo przyznaję, że mnie strasznie ciekawość zżera.

(my właśnie walczymy o prąd & wodę, ruszamy pod koniec maja; to co, ścigamy się?)