Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

4 synków, domek nowy już za rok, ma być gotowy ;-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 637
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Leje się normalnie, a jak naciśniesz wajchę to leci silny strumień, wajchę możesz też zaczepić o zachaczajkę i wtedy masz silny strumień cały czas.

Oprócz tego możesz wziąć rurkę w garść (jak lubisz :lol: ) i sobie nią dowolnie obracać, albo zahaczyć o wystający dynks :lol:

pomogłam :lol2: :rotfl:

Brzmi troche jak obsługa chłopa, ale pamiętamy !!!...mówimy o baterii ;)

Meguś a możesz mi zmierzyć ile faktycznie głębokości na szuflada??

bo jak front 20cm, bo będzie głęboka na 18cm chociaż? czy mniej

Ty dałaś szafki normalne czy masz po prostu cały front i szuflady wewnętrzne w nim???

Dokładnie Ci zmierzę chyba jutro, ale są dość głębokie. są takie głębokie, że w szufladzie na sztućce(sztućce są płaskie) wchodzi jeszcze 1 wewnętrzna.

Szuflady mam i pojedyncze-(na kopychy, nabierki, ubijaczki itp.), ale mam też 1 szafkę z 3 szufladami normalnymi i 3 wewnętrznymi.

Nie robiłam wszędzie podwójnych, nie wiedziałam czego będę potrzebowała, najwyżej kiedyś dokupię. Teraz mam kuchnię z BRW i szuflady mają tak ok 10,5 cm i mi się nie domykają bo część dupereli jest za wysoka.

Dokładnie Ci zmierzę chyba jutro, ale są dość głębokie. są takie głębokie, że w szufladzie na sztućce(sztućce są płaskie) wchodzi jeszcze 1 wewnętrzna.

Szuflady mam i pojedyncze-(na kopychy, nabierki, ubijaczki itp.), ale mam też 1 szafkę z 3 szufladami normalnymi i 3 wewnętrznymi.

Nie robiłam wszędzie podwójnych, nie wiedziałam czego będę potrzebowała, najwyżej kiedyś dokupię. Teraz mam kuchnię z BRW i szuflady mają tak ok 10,5 cm i mi się nie domykają bo część dupereli jest za wysoka.

a masz te szuflady wysokie 10cm?? chodzi mi o te normalne-zewnętrzne...

ja nie chcę żadnych wewnętrznych szuflad, bo wg mnie to niepraktyczne - fakt że szafka ładniej wygląda jak jest mniej pocięta frontami, ale ja mam swoje zboczenie i nie chcę szuflady w szufladzie :-P

zmierz mi plissss:) bo ja właśnie rozrysowuję sobie plan szafek i zastanawiam się co zmieszczę w jaką głębokość

dzisiaj nie jechałam, postaram się jutro, lub tak szybko jak tylko się da ;-)

mam też kilka tych małych wewnętrznych, celowo...

...wyobraź sobie, dzień w wariatkowie... wysuwasz główną szufladę na sztućce... bierzesz je tak długo aż się nie skończą :lol:

jak już nie ma sztućcy w głównej szufladzie, wtedy może łaskawie

dziecię nr 1 lub 2 lub 3 zapakuje zmywarkę :lol:

gdy akurat nie ma czystych, a są bardzo potrzebne wysuwasz tajemniczą szufladę, w której... tadam...są sztućce :lol2:

Karolinka!

To jest rzeczona szafka 3x2 3 główne szuflady oraz 3 małe... Nie wiem jeszcze jak to się sprawdzi, ale liczę na to, że fajnie będzie :lol2:

http://i1.fmix.pl/fmi116/6c011c1f00135ff753a4babf/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1082/71e084f3000073e253a4baa7/zdjecie.jpg

Jak tylko dotrę na budowę zmierzę Ci i normalną i płytką :hug:

pewnie i dobrze gadasz z tymi sztućcami :D ale ja i tam od razu planowałam dwa wkłady w jednej szufladzie 80cm :D

ogólnie jakoś nie przemawia do mnie wyciąganie dwóch szuflad by coś sięgnąć... może to i fajne, ale jakoś do mnie nie przemawia :)

to rozumiem, że Ty masz tylko fronty 40cm i 20cm? no ale chyba wymiar w środku jest mniejszy o tyle samo... myślę że z 2cm trzeba odjąć by spokojnie się szuflada zasunęła z wyposażeniem... czyli w środku max 38cm i 18cm... wtedy w tych frontach 10cm bym miała realne 8cm...

no ciekawe czy ja dobrze kombinuję :-P hihi

Tak naprawdę zobaczę dopiero jak zacznę ją użytkować :rolleyes: nie umiem aż tak sobie tego wszystkiego zaplanować :bash:

oto wymiary :lol:

modelką byłą moja Mama :lol:

http://i2.fmix.pl/fmi1058/4a1fee220019ba5353a5ee67/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1171/7c2214a500156d7153a5ee76/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2604/13b92ddd00043a8853a5ee85/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi2894/f47732e90017de1d53a5ee94/zdjecie.jpg

Edytowane przez Megiska

pewnie i dobrze gadasz z tymi sztućcami :D ale ja i tam od razu planowałam dwa wkłady w jednej szufladzie 80cm :D

Wiesz, u mnie chłopaki sami obsługują zmywarkę i kuchnię, już widzę oczyma wyobraźni jak wygląda szuflada w rozmiarze 80cm po ich działalności :rolleyes:

to są faceci...

do nich docierają tylko proste i krótkie komunikaty, docierać do nich musi mało bodźców i do dyspozycji muszą mieć małe pole do robienia bałaganu :lol:

nie ma letko :rotfl:

Tak naprawdę zobaczę dopiero jak zacznę ją użytkować :rolleyes: nie umiem aż tak sobie tego wszystkiego zaplanować :bash:

oto wymiary :lol:

modelką byłą moja Mama :lol:...

dzięki!!

dzięki!!

dzięki!!

:)

czyli mam 17cm i 8cm głębokości... powinnam jeszcze po 0,5 odjąć by spokojnie nic nie zahaczało o górę i szuflada ładnie chodziła...

no a ja kupiłam pojemniki 17,5cm i mi się nie zmieszczą - muszę je władować do 40cm :bash: no trudno... :)

Wiesz, u mnie chłopaki sami obsługują zmywarkę i kuchnię, już widzę oczyma wyobraźni jak wygląda szuflada w rozmiarze 80cm po ich działalności :rolleyes:

to są faceci...

do nich docierają tylko proste i krótkie komunikaty, docierać do nich musi mało bodźców i do dyspozycji muszą mieć małe pole do robienia bałaganu :lol:

nie ma letko :rotfl:

ja mam córki narazie tylko, więc może nie będzie aż tak źle :-P

no i postanowiłam pokupować sobie wszelkie możliwe przegródki!! by był względny porządek zachowany :)