Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

4 synków, domek nowy już za rok, ma być gotowy ;-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 637
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najnowszy pomysł na elewację :rotfl:

http://imageshack.us/a/img42/9061/bnordicsszarem.jpg

Oczywiście w innych proporcjach, chodzi o kolory :lol2:

:lol2: Nie wiem co będzie za tydzień :lol2:

A dlatego jest to dość istotne, gdyż okna będą niedługo zamawiane, a właśnie zmieniła mi się na nie koncepcja :lol2:

I tu pytanie!! :lol: Czy ma któraś ładne szare okna plastikowe - nie aluminiowe?? :confused: może fotki jakieś?? :lol:

Duża jest różnica w cenie miedzy oknami pcv a alusami?? :confused:

Madzia musisz wziąć cos na spowolnienie szalonki bo zwariujesz a My tu razem z Tobą ;)

Okna ?

Już ?????????????????????

Precież nawet fundamentów nie masz :o

A co będzie gdy zamówisz i :

- nie będa pasowały bo murarze się machną o kilka centymetrów....

- po raz srylion dwudziesty piaty zmieni sie koncepcja.......

Poczekaj, spokojnie....

Okna alu są drogie w pytkę Zbysia ! Szronią się :(

Są boskie ale cena !!!!!

Też mi się wydaje, że coś za szybko te okna - nasz majster uświadomił nas, że zamawia się dopiero jak są ściany, w których te okna mają się znaleźć, inaczej nie ma otworów do wymierzenia :no:

Za to wcześniej można sobie oglądać i wybierać wzory, kolory, parametry, ceny :D - też fajne zajęcie imho

A elewacja zacna, widzi mi się :yes:

Witam Drogie Panie (i Panów jeśli są takowi).

Dołączam do Was, gdyż właśnie zakupiłam ZX10 i jest mi niezbędna pomoc w ogarnięciu tego wszystkiego, a widzę, że dzieje się tu :D

Żałuję, że nie będę mogła zobaczyć postępu prac na żywo Magdy, bo jestem spod Warszawy :(

W wolnej chwili rozpiszę się bardziej, bo mam tyle pytań, że aż nie mogę się skupić :)

Ale mam na razie pierwsze po przeczytaniu forum. Skąd są wizualizacje 3D łazienki, Meliska robisz sama w jakimś CADzie? Jeśli tak to w jakim? Ja próbowałam podejść do ArchiCADa, ale mi nie wyszło :( Jestem świeżo po kursie projektowania, ale tam rysowałam wszystko sama, ale ilość tego w domu mnie przeraża, łapka mi wysiądzie...

Pozdrawiam wszystkie :D

Paula

Płot będzie jednak w piątek lub w sobotę, a w poniedziałek około 19 przyjedzie murarz i jak tylko będzie mógł wejść to zaczynamy...:wiggle:

może nawet już pod koniec czerwca :wave:

A ja nadal dumam nad kolorem okien... widziałam antracytowe PCV i są bardzo ładne, do tego szara podłoga w salonie i pasowały by białe drzwi wewnętrzne, ale Jaca chce w kolorze drewna, ale mój ulubiony kolor orzechowy do szarego nie pasuje...

Czeka mnie rozmowa z małżem, problem polega tylko na tym, że sama nie wiem czego chce... znaczy zaczyna mi się moja wizja precyzować, ale nie wiem czy mi sie uda to przewalczyć :rotfl:

Madzia, co Ty za bzdety opowiadasz ?

Do szarego, czarnego, antracytu, kolor drewna pasuje. Nawet bardzo. Nawet kuźwa bardzo bardzo.

Trza tylko dobrac odpowiedni odcień, wzór itp.

Chcesz nowocześnie to tym bardziej.

Nad oknami antracytowymi, nie zastanawiałabym sie nawet sekundy ! Mimo, że to już nie moja bajka to choruję na nie nadal.

BROŃ CIĘ !!!! Panie Boże, żeby robic dwukolorowe.

Lipa, wiocha, festyn i dożynki :lol2:

Jeden kolor !

No ! To sie wypowiedziałam :lol2:

Co do urabiania męża.......hmmmmmm. Jak wytrzymałe macie łóżko ?????