Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drabina trzyczęściowa [3x11]

Recommended Posts

Witam,

mam zamiar zakupu trzyczęściowej drabiny wielofunkcyjnej , prawdopodobnie 3 x 11, jednak nie wiem jaki model wybrać. Drabina będzie używana sporadycznie, do celów takich jak: czyszczenie rynny, naprawa dachu itp. we własnym domu. Po wstępnym rozpoznaniu zdziwiłem się duży rozstrzałem cen:

Od takich za 400 zł, np. http://allegro.pl/drabiny-drabina-aluminiowa-3x11-aloss-hak-gratis-i3117577066.html lub trochę droższych np. http://allegro.pl/drabiny-drabina-aluminiowa-3x11-krause-7-55m-rob-i3120114465.html, do nawet za ok. 1000+ zł: http://www.b2b-partner.pl/products/10000817/239027/

Oczywiście zależy mi na niskiej cenie, ale nie chce rezygnować z jakości i bezpieczeństwa. Jaką drabinę / firmy polecilibyście do wspomnianych (amatorskich) prac domowych? Z góry dzięki za odpowiedzi.

• 9 months później...

witam,

zamierzam kupić drabinę 3x11 firmy ALOSS, przeglądałem ALLEGRO oraz neta i jest dużo pozytywnych opinii na temat tego sprzętu, czy ktoś może korzystał lub korzysta z takiej drabiny ? Jak ona się sprawdza ? Zaciekawiła mnie cena bo za ok 450 zł mogę kupić kawał porządnej drabiny (jak piszą sprzedawcy) z 5-letną gwarancją, co jest dla mnie nie bez znaczenia, bo ostatnia drabina zepsuła mi się po 3 latach użytkowania. Znalazłem ciekawą cenę na sklepie: http://sklep.drabiny.info/pl/p/Drabina-aluminiowa-uniwersalna-3x11-helper-firmy-ALOSS-8,45m-wys.rob./248, pytanie czy można znaleźć tanie - jak macie doświadczenie w tym temacie proszę piszcie.

Ja też długo wybierałem - zakupiłem w końcu 3x9 w Castoramie (nie pamiętam nazwy - cenowo była "w środku" z 3 do wyboru). Szukałem na Allegro i porównywałem - trzeba zwrócić uwagę min na grubość profili, wykończenie stopni, szerokość i grubość podpory poprzecznej oraz wykończenie stopek (spotkałem podły plastik, dobry plastik i gumę - ważne jest też ich wyprofilowanie) - 3x11 to już wysoka drabina i nie ma znaczenia sporadyczne użytkowanie, musi być bezpieczna i pewna. Jak na razie (1,5 roku) mój wybór uważam za trafny. Edytowane przez przemo1

• 3 months później...
przemo1 akurat ja tam nie jestem zwolennikiem Castoram i tych wszystkich sklepów bo tam są tylko wybrane modele i sprzedają to co chcą, a nie zawsze to co jest najlepsze. swego czasu też szukałem drabiny, dla siebie to przeleciałem kilkanaście takich e-sklepów i również marketów. Zwrócić uwagę trzeba na wiele rzeczy, ale ja już wolę wybrać miejsce, gdzie przykładowo specjalizują się jedną marką i wtedy z całości asortymentu wybrać coś konkretnegu. Inaczej chyba się nie da w dzisiejszych czasach bo jest tego napradę od groma. Edytowane przez Elfir

• 5 months później...
  • 3 years później...
Chcę zwrócić jeszcze "uwagę" na firmę HOHER ... ewidentnie niemiecko brzmiącą, sprzedają jednak tylko na allegro, gdzie mają prawie 100% pozytywów ale jak się przyjrzałem co chwilę pojawiają się te same wpisy z tymi samymi numerami "transakcji" więc wiadomo już skąd te 99.9 . a także olx gdzie nie można napisać opinii ... na znanym portalu opinieo.pl nie można zamieścić informacji, bo firma nie widnieje, a dodając ją pokazuje, że widnieje .... gdyż udało mi się znaleźć stronę internetową, która jest warunkiem do zamieszczenia tam opini ....więc za wiele ściem, żeby się skusić na niską cenę