naidoo 03.04.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Dzień dobry, prosiłbym o poradę w kwestii instalacji antenowej w domku jednorodzinnym. Na dachu mam zwykłą antenę do telewizji cyfrowej. Na strychu rozdzieliłem ja trójnikiem na dwa pokoje: 1. TV LCD Samsung z tunerem DVB-T ( kabel ze strychu idzie do gniazdka antenowego i z gniazdka do TV)2. TV LCD Toshiba + zewnętrzny tuner DVB-T ( kabel ze strychu poprowadzony bezpośrednio to tunera i z tunera do TV). Ponieważ na obszarze mojego zamieszkania nie mam możliwości ustawienia anteny na jeden nadajnik z sygnałem wszystkich 3 MUXów trochę się pobawiłem i udało mi się znaleźć złoty środek. No może nie do końca bo na TV Toshiba mam zawsze wszystkie programy TV cyfrowej, a na Samsungu tylko i wyłącznie przy ładnej pogodzie ( najczęściej jednak tylko 1 MUX z jednego nadajnika). Już wielokrotnie zarobiłem końcówki przy kablu Samsunga, ale jest to ewidentnie wina sygnału bo tuner przeniesiony z drugiego pokoju też znajduje tylko 6 programów. Tak sobie wydumałem, że rozwiązaniem może być poprowadzenie kabla bezpośrednio z trójnika do TV. Jednak zanim zacznę ryć wszystko chciałem się dopytać czy może Wy widzicie jeszcze jakieś rozwiązanie? Dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semafori 04.09.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Spróbuj zlikwidować gniazdko może jest zaśniedziałe i ztąd te straty jeśli nie to kabel do niczego i trzeba ryć albo w listwy przypodłogowe jak jest taka opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 04.09.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Myślisz, że on po półtorej roku nadal się nad tym zastanawia? To pytanie, nawiasem mówiąc pasuje do niemal wszystkich postów, jakie dziś naprodukowałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts