janusz180991 03.04.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam, mieszkam w domu który ma przeszło 100 lat. Konieczna jest wymiana dachu , ale wiem ze to są duze koszty. Mam takie pytanie czy na remont takiego starego domu przysługuje jakies dofinansowanie? Może ktoś się spotkał z taka sytuacja, miał taki przypadek i może mi coś polecic/ Z góry dziękuje za odpowiedzi i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.04.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Jak budynek jest pod konserwatorem zabytków to może on coś dołoży? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 04.04.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Z konserwatorem bym sie nie laczyl. U mnie na wsi jest 5 staych domow z czego trzy byly rejestrze zabytkow, we czterech wlasciciele wymienili kompletny dach na nowy, czwarty niestety poszedl po wsparcie, do urzedu i tylko potem nadzor budowlany zrobil kontrole. Pozostali czterej bujali sie ze ze 2 lata z nadzorem i i koserwatorem a ten czwarty to do tej pory a ni kasy ani remontu nie ma. Za to ma nienawisc sasiadow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz180991 04.04.2013 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Czyli na jakakolwiek pomoc finansową nie mam szans? Zaden urzad mi nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.04.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Urząd co najwyżej Cię urządzi:yes:. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jok007 07.04.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Jak budynek jest pod konserwatorem zabytków to może on coś dołoży? Pozdrawiam. Jak budynek nie jest w rejestrze zabytków to od konserwatora trzymaj się z daleka, jeszcze Ci go doda do rejestru i na sam projekt przebudowy będziesz musiał wydać trzy razy tyle, co za wszystkie prace (o ile w ogóle będziesz miał pozwolenie na jakiekolwiek zmiany)... To niestety chory kraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts