rafo30 09.04.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam ;Satel już zlikwidował 3sekundowe czekanie na następny sygnal czyli zalacz /wylacz ja w domu mam zwykle wylaczniki przyciskowe i integre ustawilem na wejścia bistabilne a do wyjść zamontowalem zwykle przekazniki relpol i chula aż miło a u kolegi sterujemy wszystkimi roletami w domu i całym domem bez problemu po przez expandery INT-IORS tylko musieliśmy wysłać je do satela żeby wgrali nowy soft do nich i teraz już nie ma problemu z 3sekundowym czekaniem.Trzeba przy zakupie zwrócić uwagę jaki mają soft te expandery i tyle ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafo30 09.04.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 A jeszcze dodam że likwidacja 3sekund i parę innych udogodnień w najnowszym sofcie integry została poprawiona na moja i kolegi prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 10.04.2013 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 a u kolegi sterujemy wszystkimi roletami w domu i całym domem bez problemu po przez expandery INT-IORS tylko musieliśmy wysłać je do satela żeby wgrali nowy soft do nich i teraz już nie ma problemu z 3sekundowym czekaniem Trzeba tylko pamiętać,że integra nadal nie będzie potrafiła sterować żaluzjami, które są często mylone z roletami i odwrotnie. A jaki numer softu pozbawiony jest 3 sek. "atrakcji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafo30 10.04.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Teraz niepamietam ale można sprawdzić lub zadzwonic do satela. A co do rolety i zaluzji masz rację . Ja mam integre 64 i steruje nią domem w podstawowych funkcjach i mi wystarczy a i tak daje duże możliwości bo można samemu wszystko po zmieniac a w innych systemach trzeba program pisać itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Intelior 12.05.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Trzeba jednak pamiętać, że takie funkcje jak pozycja komfortowa rolety czy współpraca z czujnikami natężenia oświetlenia, są nie do osiągnięcia w instalacji opartej wyłącznie na przekaźnikach. Gdy użytkownik opuści ręcznie roletę centrala nie będzie "miała pojęcia" w jakiej pozycji są lamele. I tu czar pryska. Lepsze rezultaty można osiągnąć integrując instalację Alarmową (np. Satel) z elementami systemu KNX. Jest to jednak rozwiązanie droższe ale bardziej elastyczne i funkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts