dragos 03.04.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam, Jest to mój pierwszy post także z góry proszę o wyrozumiałość. Planuję ocieplić strop nad pomieszczeniami mieszkalnymi. Chcę to zrobić poprzez położenie na obecnym stropie betonowym legarów o wysokości około 21 cm i pomiędzy nie położyć 2 warstwy wełny Superrock po 10cm na zakładkę. Strych na którym to będę robił jest nieocieplony od strony połaci dachowej i nie będzie nigdy. Dodam również, że strych jest nieogrzewany. A cała tą operację robię ze względu na ogromne straty ciepła w pomieszczeniach. Moje pytanie brzmi czy pomiędzy legary a betonowy strop mam położyć folię paroizolacyjną ? Jest to niewielki koszt w porównaniu z wełna, legarami oraz płytami OSB które zamierzam przykręcić na góre aby można było chodzić po strychu. Po przeczytaniu kilku forów nadal nie wiem co robić. Jakie są wasze doświadczenia. Jak robiliście u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts