Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Mam pewien problem, otóż chciałem wybudować sobie budynek/pomieszczenie gospodarcze na zgłoszenie. ( do 25m/2). W planach zagospodarowania przestrzennego jest taka oto notatka dotycząca mojej działki:

Wyznacza się tereny oznaczone na rysunku planu symbolami ML1 - ML7 z podstawowym przeznaczeniem

dla zabudowy mieszkaniowo - letniskowej (budynki rekreacji indywidualnej).

2. Dopuszcza się możliwość lokalizacji, budowy i przystosowania:

a) dojazdów niewydzielonych,

b) urządzeń infrastruktury technicznej,

c) zabudowy zagrodowej przystosowanej do działalności agroturystycznej.

3. Ustala się następujące warunki zabudowy i zagospodarowania terenów:

a) obowiązują stosowne warunki określone w rozdz. II, a w szczególności w §4 ust. 3-8 i 11, §5, §6 ust. 3-8,

§7 ust. 1-3, §8, §10, §11, §13 i §16, a ponadto:

b) powierzchnia działki - co najmniej 700m2,

c) tereny ML1,ML2 i ML3 położone poza zasięgiem gminnej sieci kanalizacyjnej, obowiązują odpowiednie

ustalenia szczegółowe z §16 ust. 2a.

Czy może ktoś kto się zna na tym, po przeczytaniu tego, odpowiedzieć mi na moje pytanie a mianowicie Czy mogę takowy budynek wybudować?

Wymiary

Długość 6m

Szerokość 4m

Wysokość 2,5m

Dach dwuspadowy o nachyleniu od 35 do 40 stopni. Ściany murowane na fundamencie. Odstęp od granicy działki więcej niż 4m

Kąt nachylenie ilość spadów oraz odstęp od granicy działki są uwzględnione w planach zagospodarowania przestrzennego.

Z Góry dzięki za pomoc.