S3rQ 03.04.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam. Mam pewien problem, otóż chciałem wybudować sobie budynek/pomieszczenie gospodarcze na zgłoszenie. ( do 25m/2). W planach zagospodarowania przestrzennego jest taka oto notatka dotycząca mojej działki: Wyznacza się tereny oznaczone na rysunku planu symbolami ML1 - ML7 z podstawowym przeznaczeniemdla zabudowy mieszkaniowo - letniskowej (budynki rekreacji indywidualnej).2. Dopuszcza się możliwość lokalizacji, budowy i przystosowania:a) dojazdów niewydzielonych,b) urządzeń infrastruktury technicznej,c) zabudowy zagrodowej przystosowanej do działalności agroturystycznej.3. Ustala się następujące warunki zabudowy i zagospodarowania terenów:a) obowiązują stosowne warunki określone w rozdz. II, a w szczególności w §4 ust. 3-8 i 11, §5, §6 ust. 3-8,§7 ust. 1-3, §8, §10, §11, §13 i §16, a ponadto:b) powierzchnia działki - co najmniej 700m2,c) tereny ML1,ML2 i ML3 położone poza zasięgiem gminnej sieci kanalizacyjnej, obowiązują odpowiednieustalenia szczegółowe z §16 ust. 2a. Czy może ktoś kto się zna na tym, po przeczytaniu tego, odpowiedzieć mi na moje pytanie a mianowicie Czy mogę takowy budynek wybudować? Wymiary Długość 6mSzerokość 4mWysokość 2,5m Dach dwuspadowy o nachyleniu od 35 do 40 stopni. Ściany murowane na fundamencie. Odstęp od granicy działki więcej niż 4m Kąt nachylenie ilość spadów oraz odstęp od granicy działki są uwzględnione w planach zagospodarowania przestrzennego. Z Góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 09.04.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Co do zasady budynki gospodarcze o określonej powierzchni buduje się na zgłoszenie, jeżeli uzupełniają one istniejącą zabudowę. Sprawdź - złóż w Starostwie zgłoszeni i się dowiesz, jak to zinterpretują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts