TUZIOK MIKOŁÓW 04.04.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam wszystkich mam taki problem dostałem po babci domek zbudowany z kamienia wapiennego który nie ma ław fundamentowych tylko sciany są wkopane z jakieś 2,5 m w ziemie i tyle chcę go ocieplić i moje pytanie jest takie co zastosować i od czego zacząć.Ja mam taki plan zrobic drenaż opaskowy żeby nie podciągało chociaż nie wiem na ile się to zda bo nie ma izolacji ściana/grunt,potem zrobić szpric na ścianach zew.tzn mocną zaprawą wzmocnić ściany następnie ocieplilić tylko nie wiem czym co radzicie może już ktoś z was miał taki sam problem proszę o rzde pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 04.04.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 jak masz ściany też z kamienia a nie z drewna, i sa dobrze zrobione to zrób izolację pozioma poprzez iniekcję (na poziomie lekko poniżej posadzki w chacie. Jka masz tylko wkopane w ziemie trochę te ściany to chociaż nie rób tego drenażu, bo całość ci się zawali do wykopu. Reasumujac..zrób izolację pozioma a dopiero potem ocieplaj....a jak nie ma problemó z wodą teraz to ocieplaj i rozkoszuj sie pieknym domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts