seta_lp 04.04.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam serdecznie.Mam problem z nawiewnikami okiennymi, a mianowicie przepuszczają mimo tego iż są zamknięte bardzo dużo hałasu z dworu mimo tego iż są zamknięte. Są to nawiewniki zwykłe ręczne i moje pytanie jest takie czy da się to dziadostwo wyciszyć, a może zmienić na coś lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 04.04.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Tak, można zamontować wentylację mechaniczną, nawiewno-wywiewną i pozatykać nawiewniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 05.04.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam serdecznie. Mam problem z nawiewnikami okiennymi, a mianowicie przepuszczają mimo tego iż są zamknięte bardzo dużo hałasu z dworu mimo tego iż są zamknięte. Są to nawiewniki zwykłe ręczne i moje pytanie jest takie czy da się to dziadostwo wyciszyć, a może zmienić na coś lepszego są nawiewniki, które ograniczają przenoszenie hałasu z zewnątrz do wewnątrz, są znacznie droższe od zwykłych i nie zawsze da się je zamontować w miejsce tych istniejących ponieważ są znacznie większe i jak otwór wyfrezowany jest w ościeżnicy okna ramiak skrzydła przeszkadza w montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nawiewnik 21.04.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 są nawiewniki, które ograniczają przenoszenie hałasu z zewnątrz do wewnątrz, są znacznie droższe od zwykłych i nie zawsze da się je zamontować w miejsce tych istniejących ponieważ są znacznie większe i jak otwór wyfrezowany jest w ościeżnicy okna ramiak skrzydła przeszkadza w montażu wszystko się da jeżeli firma posiada profesjonalny sprzęt i wiedzę w jaki sposób nie uszkodzić okna !!! Nawiewnik okienny montowany jest w przypadku okien PCV w górnych poziomych ramach ościeżnic i skrzydeł (przylgach) po wykonaniu w elemencie okna profesjonalnego otworu (kanału przelotowego) bez uszkodzenia wzmocnienia stalowego okna. Odległość górnej krawędzi obróbki ościeża od zewnętrznej krawędzi ramy winna wynosić min 25mm w celu zamocowania czerpni/okapu. Natomiast w przypadku braku miejsca (min 25mm) na zewnętrznej ramie okiennej konieczna jest obróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts