ProMyst 04.04.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 WItamPilnie potrzebuje zdjęć lub relacji użytkowników podłóg drewnianych na ogrzewaniu podłogowym którym taka podłoga się rozeschła, rozleciała, powstały szpary, zaczęła łódkować itp. itd. Preferowana podłoga dębowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 09.04.2013 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Nikt nie użytkuje takiej podłogi na podłogówce czy nikomu nic się nie dzieję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 09.04.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Na co ci fotki uszkodzeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 09.04.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Ponieważ chcę zobaczyć czy są akceptowalne i czy w ogóle są. Czy ktoś taką podłogę posiada czy ja będę pierwszym ryzykantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 09.04.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Równie dobrze możesz zażyczyć sobie fotek ze świnką lub złamaniem otwartym. To, co się będzie działo u Ciebie jest zależne od wielu czynników, o których już chyba czytałeś na forum. Jednak powtórzę. Parametry wyjściowe, błędy wykonawcze, Twoja filozofia ogrzewania i wentylacji oraz gatunek i rodzaj klepki. Pierwsze klepki z jaworu kleiłem na "ogrzewaniu podłogowym" na początku lat 90-tych . Wtedy jakiś "fachowiec" opublikował w gazecie artykuł, z którego wynikało, iż drewno przeznaczone na posadzki ogrzewane w podłożu ma mieć wilgotność 2%. Chyba z tydzień przekonywałem inwestora, że to ewidentny błąd logiczny. Tak że nie jesteś pierwszy i nie ostatni. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez subfosylny uzupełnienie wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 09.04.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Pamiętam licytację w punkatach sprzedaży parkietów, kiedy to w witrynach sklepowych oferowano klepki wilgotności 3%. Gdzie niższa wilgotność tam "lepiej wysuszony parkiet". Teraz świadomość jest inna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 09.04.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 To było pokłosie tego idiotycznego artykułu. Niestety nie mogę go znaleźć , a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 09.04.2013 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 a ile powinno mieć drewno prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 09.04.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 9 + 2% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 09.04.2013 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 ok. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts