Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oczyszczalnia Instaleko MCA-6

oliver74

Recommended Posts

Witam wszystkich znawców tematu oczyszczalni. Stanąłem właśnie przed potrzebą likwidacji szamba i zamontowania oczyszczalni przydomowej.

Czytam już jakiś czas posty związane z tematem i jestem tylko trochę mądrzejszy. Chodzi o urządzenie dla 4 - 5 osób ( zużycie wody na poziomie 8 - 12 kubików wody miesięcznie )

Generalnie najpierw padło na SOTLARENTZA BIO-DUO z odprowadzeniem do studni chłonnej. Wczoraj był u mnie instalator obejrzał teren i jest niby OK.

problemem staje się powoli cena urządzenia.

Po przeanalizowaniu za i przeciw, kosztów i dewastacji terenu przy montażu urodził się pomysł oczyszczalni BIO-UNO z tunelami rozsączającymi Sotlarentza.

Koszty do akceptacji i mniejsze dewastacje.

Natomiast instalator zaproponował jeszcze oczyszczalnie MCA-6 od sąsiadów z południa, a dystrybutorem jest Instaleko.

Niewiele jest informacji na temat tych urządzeń. Bardzo proszę użytkowników i znawców tematu o opinie na temat tej oczyszczalni.

http://www.instaleko.com/index.php?s=produkty&id=2&idprod=1

Przyznaje że mam mało czasu na wybór i trochę się boje wynalazków. Ale może warto zaryzykować.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.