Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile dla kierownika budowy?

Ewcia72

Recommended Posts

Ja za zmiany w projekcie płacę:

1) podpiwniczenie = 800,00PLN,

2) poszerzenie garażu = 300,00PLN,

3) adaptacja projektu do działki = 800,00PLN,

4) szambo = 400,00PLN,

5) uproszczony projekt wjazdu na działkę (niestety tego wymaga gmina) = 600,00PLN.

NIe wiem co jeszcze wpadnie niespodziewanego:(

A i to wszystko bez ...:)

W okolicy Mikołowa na Śląsku wszysc chcieli znacznie więcej:(:(

Za inspektora nadzoru płacę 2000,00PLN za całość

Kierownika nie biorę bo uważam że to kompletnie zbędna osoba. Są sprawy które sama najlepiej dopilnuję, a inspektor mi w tym pomoże:)

• 3 weeks później...
Za inspektora nadzoru płacę 2000,00PLN za całość

Kierownika nie biorę bo uważam że to kompletnie zbędna osoba. Są sprawy które sama najlepiej dopilnuję, a inspektor mi w tym pomoże

Coś się Koleżance Szanownej popie... tego.

Ta osoba, na którą Koleżanka sobie mówi inspektor nadzoru to jest w myśl Prawa Budowlanego kierownik budowy i tak to jest podane do urzędu.

A mówić można sobie na niego nawet inżynier Mamoń, co i tak nie zmienia faktu, że to jest kierownik budowy...

• 1 month później...

Poniewaz ja nie mam pojecia o budowaniu, bezpieczenstwie itd. to zatrudnilem Pana inzynieza z wszelkimi uprawieniami - prawdziwego zawodowca - jak sie kilka razy okazalo.

Widze ze place niemalo ale niestety nie moge byc codziennie na budowie, a moj Pan inzynier byl. Placilem 1tys za etap, czyli 3 tys za cala budowe.

pozdrawiam

PP

my zaplacilismy znajomemu zawodowcowi 500 zl za kierowanie, 200 zl za projekt szamba (u nas w gminie to obowiazkowe), 800 zl za projekt zagospodarowania dzialki (z wrysowaniem szambka :) i 1500 zl za adaptacje projektu (likwidacja scian konstrukcyjnych). inspektor nie jest mi potrzebny, budowal mi wujek budowlaniec z wieeeloletnim doswiadczeniem, a kierownik to niestety mus...

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

:lol:

Płaciłam w zeszłym roku:

- 3 x 500 zł (przez trzy miesiące budowy). Pan przyjeżdżał, kontrolował, interesował się. Zakwestionował kupiony przez wykonawcę klej do betonu komórkowego (nie mial atestu ITB) i dopilnował, żeby go nie użyli!!!

- 1 x 300 zł za przeróbki (powiększenie i zadaszenie tarasu, dodabie okien na poddaszu).

Poza tym pozałatwiał WSZYSTKIE zgody i papierki w urzędach. Uroczy Pan architekt na emeryturze. Wszystkim życzałabym takiego kierownika,

ale mój już nie chce się bawić w kierowniczenie. Szkoda.

Pozdrawiam -