Gregory222 04.04.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam mam takowe pytanie. Mam już zatwierdzony projekt i PnB. w projekcie mam schody drewniane ale wymyślyliśmy z moja połowicą że jednak bedą betonowe .I teraz rodzi się pytanie jak to przeskoczyć .Znalazłem gotowy projekt w internecie z gotowymi obliczeniami grubości i ilości stali i wszelkimi innymi rzeczami . I teraz czy można to zrobić za pomocą wpisu do dziennika przez kierbuda czy może z pieczątką projektanta adaptującego czy potrzebny jest też do tego konstruktor? Miał ktoś już takie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.04.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Kierownik budowy ma uprawnienia konstrukcyjne więc oceni czy jest możliwa taka zmiana i Wam przeliczy. Nie jest to zmiana istotna, więc nie trzeba robić zmiany PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory222 04.04.2013 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Chciałem się właśnie poradzić żeby ewentualnie wiedzieć o co pytac. dodam ze kierownik jest też projektantem adaptującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts