Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymiana AGD.

rafaelo94

Recommended Posts

Witam. Rodzice zamówili nową kuchnię, a ja obiecałem, że poszukam jakiegoś fajnego sprzętu do niej w internecie, bo ceny są dużo niższe niż w sklepach. Piekarnik i zmywarka mają być do zabudowy. Zmywarka ma mieć ukryty panel sterujący i na 60cm szeroka cena ok 1500zł w sklepach polecali Boscha z metalowym dnem ale nie wiem jaki konkretnie model. Piekarnik ma być na +/- 64l, pełny termoobieg cena tak do 2000zł. Płyta indukcyjna do 2000zł dobrze żeby miała jedno duże pole grzewcze Chłodziarko-zamrażarka side by side raczej bez kostkarki bo nie mam ja do wody podpiąć, cena do ok 3000zł, jak największa pojemnościowo i żeby sprzety były możliwie najwyższych klas energetycznych w tych cenach (ekonomiczne). Z góry dzięki za pomoc w doborze AGD.

Najlepiej jak po sklepach się przejdziesz i najpierw na żywo popatrzysz, a jeśli chodzi o chłodziarko-zamrażarka side by side to LG ma takie, które nie potrzebują podłączenia do wody tak zwane Bez Hydraulika, które umożliwiają pobieranie wody z wewnętrznego zbiornika lub zwykłej plastikowej butelki

• 2 weeks później...

Fakt, to dobra opcja gdy mamy mało miejsca niemniej wybierając urządzenie 2w1 - piekarnik+mikrofala ja zwróciłbym uwagę na inną kwestię - mianowicie na pojemność tych urządzeń ponieważ są to w większości urządzenia kompaktowe. Inną kwestią jest to, że oczywiście te urządzenia się nie psują :cool: ale już jak się zepsują, to nie mamy ani piekarnika ani mikrofali i... rozpalamy ognisko :D

Zaciekawił mnie ten temat "piekarnika solarnego" i okazuje się że to dopiero ogłoszone na berlińskim LG InnoFest urządzenia wolnostojące - nie ma bliżej określonego terminu czy i kiedy wejdą na nasz rynek a wkład z węgla drzewnego ma cytuję " zapewniać naturalny przepływ ciepła wnikającego w podgrzewane czy też przyrządzane potrawy"

Pozdrawiam

A.Marszałek

bayzone.pl

• 1 year później...