luke34 04.04.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam. Jestem na etapie przygotowywania się do budowy fundamentów. Bardzo proszę o wytłumaczenie następujących rzeczy. 1. W projekcie fundament ma głębokość 80cm, z czego 30 to ława. Natomiast w czterech miejscach są oznaczone stopy fundamentowa. Poniżej przedstawiam, jakie są na ich temat informacje: a. Fundament pod komin wolnostojący oraz fragment ściany. Fundamentem pod komin oraz fragment ściany jest stopa o wymiarach 110x250cm zbrojona dołem siatką z prętów fi 12 co 15 cmb. Fundament pod słup żelbetowy. Fundamentem jest stopa o wymiarach 100x100cm zbrojona dołem siatką z prętów fi 12 co 15 cmc. Fundament pod komin wolnostojący oraz słup żelbetowy. Fundamentem jest stopa o wymiarach 100x200 cm zbrojona dołem i górą siatką z prętów fi 12 co 15 cm. Pytanie: Jakie głęboko mają wchodzić te stopy??? 2. I drugie pytanie. W dwóch miejscach w projekcie fundamentów jest następujący zapis:a. Fundamenty pod schody wewnętrzne. Ściana fundamentowa o szerokości b=25 na głębokość 0,4mb. Fundament na różnicy poziomów. Ściana fundamentowa o szerokości 20 cm na głębokość 0,8m Pytanie. Czy to są ściany do zrobienia z bloczków bez ławy??? Czy wtedy układa się bloczki bezpośrednio na gruncie, podsypce czy folii? Dodam, że fundamenty ławowe ścian oznaczone są w innym punkcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 05.04.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 1. stopy na głębokości takiej jak fundament.2. nigdy nie muruje się na gołej ziemi. Fundament(płyta) albo chudziak(pod ściany działowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 05.04.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 osobny rysunek na fundamenty ( rzut) plus przekroje , chyba ze projekt lipny od jakiegos badziewiaka archeologa. . Kazda lawa i stopa musi miec przynajmniej podany poziom zalewanego betomu, placiles za projekt to wymagaj to tak jak bys kupowal samochod bez kolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 09.04.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 nie pisz o tych scianach z chudziakiem, nie istnieje takie powiazanie 1. stopy na głębokości takiej jak fundament. 2. nigdy nie muruje się na gołej ziemi. Fundament(płyta) albo chudziak(pod ściany działowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts