Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozdzielacz do podlogowki

maciek777

Recommended Posts

Skoro sa to musza byc potrzebne do czegos,

a ja nadal nie moge uzyskac informacji na moje pytanie.

Ja dałem dwa 3d termostatyczne - parter , piętro osobno , dwie pompki ... teraz mogę niezależnie sterować piętrem i parterem , podłogówka wszędzie i kociołek na groszek :)

Dasz jeden mieszający - koszt mniejszy ale możliwości regulacji też ...

jeden mieszacz w kotłowni u zupełności wystarczy

a rotametry po za tym że ładnie wyglądaja posiadają funkcje rerulacji przeplywu

wiec jesli w jakims pomieszczeniu bedzie za ciepło wzgledem pozostałych można nimi zmniejszyć przepływ a co za tym idzie temperature

Rotametrem zmniejszasz przepływ ??? :o zdolna bestia z Ciebie :)

• 10 months później...
  • 2 months później...
...osobiście bałbym się zatopić w betonie rurę bądź jakąś kształtkę o niewiadomym pochodzeniu i podejrzanej jakości, przecież ten element ma tam zostać na całe "wieki"-...

Chyba się lekko zagalopowałeś kolego

To wątek o rozdzielaczach, a tych sie nie zalewa w betonie

widzę że wystarczyło lekko pochwalić i już marketing na całego :bash: Eeeehhh

No tak, rury wavina pekają bo troche tansze od kanthermu, rozdzielacze capricorna tez sie rozlatują bo znacznie tansze od kanthermu, wasze rotametry tez sa super.

Nie chodzi o to ze macie droższe produkty od wyrobów noname, ale macie drozsze od porównywalnych jakosciowo odpowiedników innych firm. Inwestorzy jednak zwracają uwagę na cenę, miałem ostatnio fakturę z ceną za rozdzielacz mosięzny 12 obw canthermu, ok 1450 zł, podczas gdy rozdzielacz z nierdzewki capricornu z odpowietrznikami, zaworami odcinającymi, spustowymi, zaworami do siłowników, czyli kompletnie wyposażony kupiłem za 750 zł, wszystkie ceny brutto.

Rozpatrując sprawę w taki sposób mogę wymienić jeszcze kilku takich dobrych producentów którzy mogą mieć konkurencyjną cenę na rozdzielacz i inne pojedyncze elementy instalacji.

A co z gwarancją na cały system?

Mając rozwiązanie systemowe ma 10 lat "od ręki", nawet nikt nie wnika co i jak - wystarczy pokazać dowód zakupu.

W tzw. zbieraninie bardzo często pojawiają się przepychanki pomiędzy poszczególnymi producentami.

;)

no to już lekkie przegięcie

• 1 month później...