malka 29.04.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 A powiedzcie mi po cholerę rotametry ??Bo fajnie wyglądają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek777 05.05.2013 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Skoro sa to musza byc potrzebne do czegos,a ja nadal nie moge uzyskac informacji na moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majschi 07.05.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 jeden mieszacz w kotłowni u zupełności wystarczy a rotametry po za tym że ładnie wyglądaja posiadają funkcje rerulacji przeplywuwiec jesli w jakims pomieszczeniu bedzie za ciepło wzgledem pozostałych można nimi zmniejszyć przepływ a co za tym idzie temperature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 07.05.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Skoro sa to musza byc potrzebne do czegos, a ja nadal nie moge uzyskac informacji na moje pytanie. Ja dałem dwa 3d termostatyczne - parter , piętro osobno , dwie pompki ... teraz mogę niezależnie sterować piętrem i parterem , podłogówka wszędzie i kociołek na groszek Dasz jeden mieszający - koszt mniejszy ale możliwości regulacji też ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.05.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 jeden mieszacz w kotłowni u zupełności wystarczy a rotametry po za tym że ładnie wyglądaja posiadają funkcje rerulacji przeplywu wiec jesli w jakims pomieszczeniu bedzie za ciepło wzgledem pozostałych można nimi zmniejszyć przepływ a co za tym idzie temperature Rotametrem zmniejszasz przepływ ??? zdolna bestia z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 07.05.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Rotametrem zmniejszasz przepływ ??? zdolna bestia z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyp2 02.04.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam, aby nie zakładać nowego posta, co sądzicie o takim rozdzielaczu http://allegro.pl/rozdzielacz-7-mieszajacy-podlogowki-grundfos-alpha-i4076981267.html do takiej instalacji... Mają być dwa do podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 24.06.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 ... Mogę polecić tez produkty firmy KAN: ... chyba "raczej polecam" ale polecaj - to spoko produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 24.06.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 chyba "raczej polecam" ale polecaj - to spoko produkty Produkty spoko, cena juz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 24.06.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 chyba "raczej polecam" ale polecaj - to spoko produkty witam ja też b. polecam b. dobra jakość - rotametry działają, pokazują przepływy, nie tak jak niektóre "nąnejmy" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 24.06.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Produkty spoko, cena juz nie ale znam i droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 26.06.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 ...osobiście bałbym się zatopić w betonie rurę bądź jakąś kształtkę o niewiadomym pochodzeniu i podejrzanej jakości, przecież ten element ma tam zostać na całe "wieki"-... Chyba się lekko zagalopowałeś kolego To wątek o rozdzielaczach, a tych sie nie zalewa w betonie widzę że wystarczyło lekko pochwalić i już marketing na całego Eeeehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 26.06.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 No tak, rury wavina pekają bo troche tansze od kanthermu, rozdzielacze capricorna tez sie rozlatują bo znacznie tansze od kanthermu, wasze rotametry tez sa super.Nie chodzi o to ze macie droższe produkty od wyrobów noname, ale macie drozsze od porównywalnych jakosciowo odpowiedników innych firm. Inwestorzy jednak zwracają uwagę na cenę, miałem ostatnio fakturę z ceną za rozdzielacz mosięzny 12 obw canthermu, ok 1450 zł, podczas gdy rozdzielacz z nierdzewki capricornu z odpowietrznikami, zaworami odcinającymi, spustowymi, zaworami do siłowników, czyli kompletnie wyposażony kupiłem za 750 zł, wszystkie ceny brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 30.06.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Rozpatrując sprawę w taki sposób mogę wymienić jeszcze kilku takich dobrych producentów którzy mogą mieć konkurencyjną cenę na rozdzielacz i inne pojedyncze elementy instalacji. A co z gwarancją na cały system? Mając rozwiązanie systemowe ma 10 lat "od ręki", nawet nikt nie wnika co i jak - wystarczy pokazać dowód zakupu. W tzw. zbieraninie bardzo często pojawiają się przepychanki pomiędzy poszczególnymi producentami. no to już lekkie przegięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kherm 02.07.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 To nie przegięcie - "to życie". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.07.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 To jest temat o rozdzielaczach, więc... przeginasz pałkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 28.08.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/661/JOPKrp.jpg taki mam rozdzielacz czy jak zakrece górne grzybki to zamkne pętle ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.08.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts