hanami 22.04.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Drodzy Budujacy i Przerabiajacy, Od wrzesnia b.r. do jak-naj-szyb-ciejmam na zadanie wykonczenie domubudowanego przez moich rodzicowjeszcze w czasach PRL:blaszany dach, drewniane dwudziestoletnie okna,zero tynku/ocieplenia i drzwi zachecajace do wlamania.Slowem – katastrofalna nadzieja,bo… jak sie uwine, bede mogla tam zamieszkac! Tylko, ze nie grzesze nadmiarem gotowki,a naiwnoscia i zaufaniem ludziom – owszem. Prosze was, Bardziej Doswiadczenio wszelkie rady mogace ulatwic mi to zadanie.Wogole nie znam cen, umow, materialow.Dostep do Internetu mam nieczesto,wiec i artykuly Muratora mnie nie poratuja.A ja, tak jak i Wy, chcialabym miec kat, do ktoregomozna wracac I przyjaciol zapraszac.Dziekuje serdecznieMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 02.05.2004 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Witam ! Proponował bym podzielić remont na etapy . Aby znać wartość robót , potrzebny jest kosztorys .Co zyskujesz z kosztorysu ? Znasz wartość remontu Koszty realizacji poszczególnych etapów robót Masz zestawienie materiałów Masz możliwość zastosowania tańszych materiałów Znasz ceny usług i materiałów Możesz zdecydować jak finansować budowę i na co cię stać Możesz rozliczyć wykonawcę z zużytych materiałów Możesz wybrać najlepszą ofertęJestem Technikiem Budowlanym zajmuje się kosztorysowaniem , znam aktualne ceny . Moje namiary tel. (0) 505 645 728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts