ufbufkruf 17.10.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Ja robiłem szalunek na kominie. Do mieszanki dałem dodatek poprawiający wodoszczelność betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 17.10.2018 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Ja ogólnie to juz jeden szalunek na kominie robiłem, wylałem wrazie w podest pod klinkier tuż przed przejściem przez dach ale nie zamierzam z niego skorzystać. Podczas jego montażu urwałem ostatni (wtedy) pustak z keramzytobetonu ale ceramika nie ruszona. Przyznam, że go tak juz zostawiłem. Dociśnie go pewnie grubo ponad setka kolejnych kilogramów no i cały odcinek w części strychu chcę wzmocnić siatką szklaną i kontownikami stalowymi. Mysle, ze bedzie pan zadowolony.W najgorszym przypadku nie bedzie palenia w kominku, czyli jedyny ogień w domu bedzie ze świeczek zapachowych PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 27.12.2018 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Domek zamieszkały od 2 miesięcy. i to co mówią, że po przeprowadzce nic już nie przeszkadza to prawda. Klatka schodowa, wiatrołap, korytarz pomalowany podkładową na biało i jest dobrze mimo, że kolory już kupione. Wiadomo listwy przypodłogowe ale to jeszcze gdzieś w sklepie jest. no i na lato zostawiam sobie docieplenie sufitu nad poddaszem (przestałem brać sterydy i to boooooli - robić nie idzie). Górna łazienka do zrobienia. Uwagi - ogrzewanie podłogowe jest super jedyny minus to że nie mamy jeszcze kominka i jak się przychodzi zmarznięty do domu to nie ma się do czego przytulić by się szybko ogrzać. Ogrzewany garaż super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 04.03.2019 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Gdyby ktoś potrzebował to mam na zbyciu gilotynę Wolfcraft 600 i 1,5 rolki podkładu pod panele multiprotect 1000. Myślę że całość za 250 plus koszty wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 04.03.2019 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Domek zamieszkały od 2 miesięcy. i to co mówią, że po przeprowadzce nic już nie przeszkadza to prawda. Klatka schodowa, wiatrołap, korytarz pomalowany podkładową na biało i jest dobrze mimo, że kolory już kupione. Wiadomo listwy przypodłogowe ale to jeszcze gdzieś w sklepie jest. no i na lato zostawiam sobie docieplenie sufitu nad poddaszem (przestałem brać sterydy i to boooooli - robić nie idzie). Górna łazienka do zrobienia. Uwagi - ogrzewanie podłogowe jest super jedyny minus to że nie mamy jeszcze kominka i jak się przychodzi zmarznięty do domu to nie ma się do czego przytulić by się szybko ogrzać. Ogrzewany garaż super sprawa. Nie wiem jak mogłem przegapić tą informację. Gratulacje przeprowadzki! Mam nadzieję że ze zdrowiem już dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 04.03.2019 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Nie wiem jak mogłem przegapić tą informację. Gratulacje przeprowadzki! Mam nadzieję że ze zdrowiem już dobrze. Tak, mieszka się fajnie Dzięki. O zdrowiu lepiej przemilczę. Sterydy to syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.11.2019 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Przez ostatnie lato powstało takie coś. Piwnicy nie ma a gratów po budowie sporo. No i sprawdza się jako mały warsztacik. Wszystkie elementy zakupione jako surowe dechy więc struganie, frezowanie, impregnacja we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.11.2019 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Jak jest gdzie płytki przycinać to się robi łazienka na górze. Na razie tylko podłoga. Sama hydroizolacja pochłania duże kwoty. Jeśli poszukać w promocjach to płytki są tańsze od hydro. oto efekt kilku dni (przerwy technologiczne i praca zawodowa wpłynęły na wydłużenie czasu) Kolejne etapy pewnie za kilka miesięcy. A jeśli chodzi o mieszkanie to mieszkamy ponad rok. Zużycie gazu na wszystko (CO,kuchnia,CWU) poniżej 1200 m3 - utrzymana taryfa W2. Prąd to jakieś 150 na 2 miesiące więc tragedii nie ma tym bardziej, że kilka ładnych godzin jednak szopkę się robiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 24.11.2019 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Gratki aiki fajnie wyszedł ten budynek, jedno pytanie jak planujesz tam rozwiązać temat podłogi, wybrać trochę ziemi i kostka brukowa czy jak? PS. za rzadko wpisy jak na samoroba:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.11.2019 04:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Tak jak tylko jakaś kasa extra wpadnie to będzie Polbruk albo jakieś płytki chodnikowe ale na zasadzie polbruku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 27.11.2019 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Z tą hydroizolacją to dawałeś na całej podłodze z taśmami w narożach? Z czego to robiłeś?Ja w obecnym domu dałem sobie z tym spokój i nigdy jakoś nie czułem potrzeby.Teraz z górną łazienką się zastanawiam, w dolnych raczej nie dam. Powrotu do zdrowia życzę. Nikomu się tak nie przyda jak samorobowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19TOMEK65 28.11.2019 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Co do hydroizolacji mam podobne zdanie jak Bartek. Należy dać w istotnych miejscach jak np. prysznic. Ale po co w całej łazience ? Albo w kibelku dla gości . Wiele systemów to ideologia i potrzeba zbytu towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 28.11.2019 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Tak też robię. podłoga cała i umywalka, wanna, prysznic, kibel.Tam gdzie potrzeba. A, że łazienki mam małe to wychodzi prawie cała.W gónej w dodatku jeszcze tynk gipsy na ścianach to już trzeba się przyłożyć do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 28.12.2019 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Świątecznie. Z racji zamieszkania już dawno robię to co lubię. Szopka - zawsze brakowało jej pod choinką. W między czasie pierwszy mebelek do garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 28.12.2019 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Kolejna rzecz o uszczęśliwić córkę. Wymagania spoko więc powstało coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 28.12.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 aiki piękna choinka i chyba zrobię podoną, tylko nawierce jeszcze w niej dziur jako bąbki:-) Jak robiłem coś takiego - bardzo podobny sposób wykonania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 28.12.2019 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzieliłeś taśmę RGB i podłączałeś przewody mieszając kolory czy też są takie taśmy co świecą różnymi kolorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 29.12.2019 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Dzieliłeś taśmę RGB i podłączałeś przewody mieszając kolory czy też są takie taśmy co świecą różnymi kolorami? te lampki robiłem z 8 lat temu. Nie wiedziałem jeszcze, że są diody RGB To są polutowane kawałki 4 kolorów - wizualnie kolorów jest więcej bo przenikają się na łączeniach. Kolory: zółty, czerwony, niebieski i zielony. Czerwonego i żółtego dawałem trochę wiecej (2 rzędy) bo przy jednym pasku były wyraźnie słabsze niż niebieski i zielony.. Dodatkowo plecy (u Ciebie ten trójkąt za choinką) wyklejałem folią lustrzaną - taką jak do WM) by odbijała bardziej kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 21.02.2020 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Podnieść z otchłani. Jak tylko się dorwę do kompa to coś tam jeszcze stworzyłem tylko z tel. nie mogę zdj wstawiać.Ogólnie robię pierdołki aby odwlec maksymalnie ostateczne wykończenie domu.Żem się wypalił chyba na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 24.02.2020 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Żem się wypalił chyba na jakiś czas. Nie Ty jeden. Oby to minęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts