aiki 17.12.2014 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Ja tam bym się wtrącił, chyba że lubisz zmywać Ale ja do kuchni się nie wtrącam i nie pcham. To nie moja decyzja i mam teraz wymówkę hehe. Właściwie będę miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 18.12.2014 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 I dzisiaj skończyłbym wodę ale oczywiście zabrakło. Tym razem rury na cyrkulację i na wszelki wypadek dokupię 2 kolanka.Potem dokręcić śrubunki od zaworów i sprawdzić szczelność. Jak będzie dobrze to zaizolować wsio co się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.12.2014 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Woda skończona.Próba ciśnieniowa powietrzem zrobiona na zimnej wodzie. Niestety - ciśnienie spadało więc płyn do naczyń trochę wody i szukamy.Nigdy nie lubiłem taśmy teflonowej do uszczelnień gwintów.Dwie nieszczelności i obie na gwintach - od zaworu i od manometru.W pakuły wierzę i w poniedziałek idą pakuły wszędzie.Na pakuły jeszcze ani jedno połączenie mi nie ciekło - co mnie skusiło na tą taśmę ( z nią to 50% zawsze do poprawki)Przy próbie nabijam do 3,5 atmosfery bo wyżej pompka nie daje rady ale wodę mam mieć o ciśnieniu 3 atmosfer więc wytrzyma. To teraz:rotfl: uczymy się prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 21.12.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Taśmy teflonowej nie można popuścić. Jak już dokręcisz połączenie, to nie można cofnąć gwintu, bo będzie ciekło. Najtrudniej wyczuć czy został jeszcze cały obrót, czy nie. A prąd jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 21.12.2014 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Nie popuszczam. Po prostu Ja i taśma teflonowa się nie lubimy.Zrobię wsio na pakuły. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 21.12.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Po prostu Ja i taśma teflonowa się nie lubimy. mam tak samo - teflonowi w tasmie dziękuję za współpracę... co ja sie na klołem.... szkoda słów... pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 21.12.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 To samo teflon nadaje się tylko połączeń metal z tworzywem, rozdzielnie robiłem na teflonie i po próbie szczelności i zalaniu posadzek wszystkie rozdzielnie idą na pakuły i pastę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 21.12.2014 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Pakuły to nawet na mydło w płynie skręcałem i do dzisiaj trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 22.12.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Tylko trochę końskim moczem jadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.12.2014 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Tylko trochę końskim moczem jadą. E w Chojnicach nie. Ciężko masz skoro u was tak:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.12.2014 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 A wracając do tematu to dzisiaj zmieniłem na pakuły i wsio ok. Po godzinie ciśnienie nie spadło. Zostawiłem jeszcze na 24 h i zobaczymy.Jak będzie ok to sprawność hydraulika zdobyta haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 22.12.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Ale jakby spadlo to wyślę ci takie dobre - co jadą konskim moczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.12.2014 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Ok spoko. Kurcze nigdy nie skojarzyłem tego z końskim moczem. I jakoś nadal mi nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Grzes 24.12.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Jak nabiłeś 3,5 atmosfery to nieszczelności było by słychać odrazu . Tylko konopie i pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.12.2014 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 No właśnie nie słychać- tak małe są to wycieki. Woda konopie uszczelnia bo puchną ale teflon to d.pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Grzes 24.12.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Na zgrzewie było by słychać na pewno Nawijam setki gwintów w pracy i teflon używam tylko do grzejników drabinkowych by ładnie wyglądało a nabijam po 6 atmosfer Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.12.2014 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Przy 6 może i tak. Ja mówię o nieszczelności jeden bąbel z ludwika wielkości ok 1 cm na kilka może kilkanaście minut - więc chyba bardzo małych.Stetoskopem nie było słychać nawet jak już wiedziałem, że leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 10.01.2015 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Dzisiaj oddzieliłem kuchnię od salonu także Żona ma swój azyl jakby co. WIdok od strony kuchni. A tu od strony salonu - utworzyła się idealna wnęka na TV i multimedia. I dzięki temu salon jest o wiele lepiej ustawny. Jedyny problem to okno na przeciw TV i muszę wyszukać jakieś dobre rolety wew. aby móc oglądać w dzień w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.01.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Robię teraz ścianę między kotłownią a garażem. Wieczorami i powoli (jak mi się chce).To już ostatnia działówka potem już polecę prąd. Instalacja prosta. Żadnego wydziwiania. Jedynie chcę zrobić wyłącznik przy kąciku medialnym aby stand-by wyłączyć jak się pójdzie spać.Wyłączniki 16A są więc nie powinno być z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz P. 25.01.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 A wracając do tematu to dzisiaj zmieniłem na pakuły i wsio ok. Po godzinie ciśnienie nie spadło. Zostawiłem jeszcze na 24 h i zobaczymy. Jak będzie ok to sprawność hydraulika zdobyta haha. Polecam przetestować nitkę teflonową. Posiada zalety pakuły i teflonowej taśmy jednak bez ich wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts