Przemek Kardyś 07.06.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Nie przesadzasz z tymi spustami? U mnie z 250m2 dachu jest cztery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 07.06.2015 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Ale nie masz tyle daszków.Jeśli chodzi o powierzchnie to wystarczyły by 2 spusty ale z racji daszka tu i tam i jeszcze tam to 6 dochodzi tak aby z tych daszków woda po elewacji nie leciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 07.06.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 U mnie totalne bezdaszcie. Napierdziela tylko wodą z tych spustów przy większej ulewie i chyba pasuje o jakim odwodnieniu pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 07.06.2015 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Zbiornik weź i zbieraj deszczówkę. Kurcze jeden łapacz deszczówki do moich rynien kosztuje 150 zł netto:mad:.Byłby po 50 i już dwa by były założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 11.06.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Jak robiłeś próbę szczelności instalacji wodnej. Na allegro sa jakies manometry z pompka tylko nie wiem czy się nadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 11.06.2015 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Pompa samochodowa i manometr w instalacji.Nadmuchane do 4 atm. po kilku minutach dopompowane i zostawione na noc. Puszczało połączeniami na teflon po zmianie na pakuły było ok.Trzymało kilka dni. Pełna próba powinna być robiona na większych ciśnieniach.Poczytaj Jarka P. on miał fajną pompkę - nabijał wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 12.06.2015 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 cos takiego się sprawdzi ? http://allegro.pl/pompka-samochodowa-jednocylindrowa-z-manometrem-i5236650481.html Z jakąś przejściówką aby podłączyć do instalacji nie ma problemu - jak to rozwiązałęś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.06.2015 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 podłączenie przez końcówkę do podłączenia węża , do tego podpięty pomarańczowy wąż od gazu i złącze ala wentyl samochodowy. (komplet końcówek do pompowania).Ja miałem pompkę elektryczną na 12V a taką manualną być może uda nabić się większe ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 21.06.2015 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Prąd na parterze skończony i przeniosłem się na górę.Wczoraj osadzenie rozdzielnicy i kable pociągnięte w dwóch pokojach. Ze dwa dni wolnego i było by po prądzie a tak pewnie ze dwa tygodnie zejdzie. No a potem jeszcze ciągnąć do furtki i bramy no i uziemienie. Wyposażenie niestety rozwala. Chciałem licznik se założyć - poczeka na lepsze czasy - przepięciówka też chyba poczeka aż się podłączę do sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 21.06.2015 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Pytanie o OC. Co polecacie?Potrzebuję dwa gniazda i najlepiej 2 lub 3 szufelki. Ps.. Chodzi o instalacje nie o jednostkę centralną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 21.06.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Ja polecam najtańsze i najprostsze. Zobacz tutaj , ja kupowałem od niego, mają też gotowe zestawy w zależności od liczy gniazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.06.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Dzisiaj instalacja w łazience sie zrobiła.Instalacja bez puszek górnych więc do łącznika schodzą 3 kable. Łącznik świecznikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.07.2015 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Prąd i światło rozłożone. Jeszcze puszki powkładać i połączyć gdzie trzeba.No i kupić osprzęt do rozdzielnicy i połączyć.Poza tym jeszcze instalacja bramy i furtki.Potem kilka kabelków od alarmu w zapas i RTV ale o tym muszę poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 09.07.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Aiki Ty juz jestes specem od elewacji, jak myslisz styro wlasnie na elewacje o grubosci 20cm kupic z frezem, czy moze przy tej grubosci lepiej dac bez i ewentualnie uszczelnic pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 09.07.2015 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Ja bym brał z frezem. Małych szczelin pianką nie uszczelnisz na całej szerokości jedynie z wierzchu pociągniesz.Pogadaj z Fighter1983 - On jest specem od elewacji i styro ma dobre zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 09.07.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Ostatnio przekonuję się do technologii klejenia styropianu do ściany na klej z wora, oraz płyt ze sobą pianką na obwodzie od zewnętrznej strony (nie od ściany). To spowoduje, że będzie: - szczelnie,- ciepło,- dobrze,- trudno,- drogo. U mnie będzie około 400 płyt, trzeba liczyć 1,5mb na płytę, czyli 600mb spoiny. Jedną puszką można ponoć przykleić 20 płyt, co oznacza, że do takiego zastosowania wystarczy 10 puszek. Niechby 15 to koszt 300-400zł i usmarowane poliuretanem paluchy. Według mnie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 09.07.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Ostatnio przekonuję się do technologii klejenia styropianu do ściany na klej z wora, oraz płyt ze sobą pianką na obwodzie od zewnętrznej strony (nie od ściany). To spowoduje, że będzie: - szczelnie, - ciepło, - dobrze, - trudno, - drogo. U mnie będzie około 400 płyt, trzeba liczyć 1,5mb na płytę, czyli 600mb spoiny. Jedną puszką można ponoć przykleić 20 płyt, co oznacza, że do takiego zastosowania wystarczy 10 puszek. Niechby 15 to koszt 300-400zł i usmarowane poliuretanem paluchy. Według mnie warto. .... no popatrz a jednak też tak robisz..... Ja jednak wolę zrobić pianką przy ścianie bo lepiej przymocuje płytę a o drugie będzie ramka na całej płycie a szczeline miedzy płytami i tak wypelni. Nie będę robic kołków. Z opinią że jak robisz bez frezu, a z frezem to jest rożnica 1 cm styro przy 20 cm to ja się za bardzo nie zgadzam bo tak jak pisze alki małych szczelin dobrze nie uszczelnisz i jak wieje wiatr to musi tam nieźle wychładzać - po drugie to opinie wykonawców, a robienie styro bez frezu jest trochę mniej skomplikowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 09.07.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 podłączenie przez końcówkę do podłączenia węża , do tego podpięty pomarańczowy wąż od gazu i złącze ala wentyl samochodowy. (komplet końcówek do pompowania). Ja miałem pompkę elektryczną na 12V a taką manualną być może uda nabić się większe ciśnienie. moje kombinacje ze zwykła pompką skończyły się blamażem Wywaliłem już zniszczona pompke i wypożyczyłem normalną pompke do tego typu testu na wode za 28 pln:eek: - szybko, skutecznie, pewnie i profesjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 11.07.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 aiki jak ocieplałeś to już wcześniej miałeś przymocowane uchwyty do rynien ? Oprócz rynien i odgromu trzeba jeszcze o czyms pamiętać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.07.2015 02:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Spusty montowałem po ociepleniu.Długie wiertło i bez problemu. Dla pewności po wkręceniu trzpienia wstrzyknąłem jeszcze pianki i na to poszła zaślepka z kołnierzem maskującym tak aby nie było widać otworu. Wszystko było w zestawie do uchwytów. Odgromu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts