Gość grend 02.08.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Listwy startowe nie musza być zlicowane z krawędzią styro ? W moim przypadku mam styro 20 cm i listwa też jest 20 a przecież dochodzi klej z 1 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.08.2015 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Kleju dojdzie Ci jakieś 3 mm dopiero tynk daje grubość.Ja miałem listwy 153 mm do styro 150 mm. Wystarczyło aby klej się zrównał z listwą i tynk ładnie zaszedłby na listwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.08.2015 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 A u mnie wykańczam niedoróbki z poprzednich etapów. A to daszki blachą obłożyć i jeszcze kawałek fundamentu do zaciągnięcia klejem potem prąd powykańczać i może się coś kasy nazbiera na kolejne etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.08.2015 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Od 9 na dworze nie idzie wytrzymać. w domu 25*C więc ocieplenie coś daje. Jeszcze jakby dach był ocieplony było by ok.Ale zastanawiam sie nad jakąś klimą. Chyba Przenośna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 08.08.2015 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Widziałem chyba w Praktikerze model 9000BTU (coś koło 3kW), split GREE za 1200zł. Te przenośne są OK, ale:- trzeba zrobić dziurę w ścianie, albo do pionu wentylacyjnego podłączyć,- są głośne, bo sprężarka jest w środku i słychać głównie ją, a nie tylko wentylator jak w splitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.08.2015 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Głośne są te za 700 zł mam w pracy. Te za 1200 1500 chyba już dałoby się wytrzymać. Poza tym jeszcze taka możliwość iż stoi w garażu a krótkim kanałem chłodne do salonu. Ale o tym będę myślał jak sie przeprowadzę czyli najszybciej 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.08.2015 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Na dzień dzisiejszy najlepsza klima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 30.08.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 ... przerywając twoją sielankę - jak wyszedł ilościowo klej do siatki zgodnie z danymi producenta czy są jakieś większe rozbieżności. Jestem w przeddzień zakupu kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.08.2015 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Ilości obliczał mi fighter.Do siatki zostało mi 10 worków z 35. Fighter dał więcej niż producent zalecał i być może trochę oszczędniej robiliśmy i całość szlifowana wiec i równiej było.Myślę, że jak weźmiesz ilości zalecane przez producenta to się wyrobisz.A i styropianu też mi troszkę zostało a klej byl liczony do styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 30.08.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 ...t o sporo zostało. Piony i poziomy robiłeś sznurkami czy wszystko od długiej wagi ? Folia kubełkowa to jest dobre zabezpieczenie przeciw myszom. Czy może lepiej siatka i klej x 3. Robiac w ten sposób myslałes o tych gryzoniach ? Ja musze to jakos rozwiązać bo u mnie myszy to zatrzęsienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.08.2015 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Do poziomu gruntu mam folie kubełkową powyżej klej i siatka. Póki klej będzie szczelny i nigdzie nie będzie ubytku to mysz nie wejdzie chyba, że jakiś szczur ale tego to nawet beton nie powstrzyma. Zwróć jeszcze uwagę na wróble. Przy więźbie jak gdzieś jakaś niedoróbka to też spore tunele dziobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 30.08.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Do poziomu gruntu mam folie kubełkową powyżej klej i siatka. Póki klej będzie szczelny i nigdzie nie będzie ubytku to mysz nie wejdzie chyba, że jakiś szczur ale tego to nawet beton nie powstrzyma. Zwróć jeszcze uwagę na wróble. Przy więźbie jak gdzieś jakaś niedoróbka to też spore tunele dziobią. ale bardziej mi chodzi o część podziemną, czy folia kubełkowa zatrzyma inwazję ,bo widoczny cokół to będzie przykryty klejem siatką i tynkiem czyli trochę milimetrów będzie a mysz też będzie miała trudniej bo będzie musiala operować w pionie. Także kazda działalność zostanie od razu zauwazona. Jeszcze się zastanawiam czy nie kupić siatki stalowej na część podziemna ale wtedy bym musiał zatopić w kleju i jeszcze wtedy na to jakaś izolacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.08.2015 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Mysz wybierze otwarte drzwi. A nie widziałem nigdzie aby pod ziemią pakowała sie w styropian. Ale może mało widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 30.08.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 ... no ale kto to sprawdza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.08.2015 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 deratyzator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.08.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Dziś pewnie też zalegasz w swojej klimie? Basen przy domu fajna rzecz, zwłaszcza przy takich temperaturach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 31.08.2015 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Dzisiaj w pracy. Niestety muszę coś zarobić aby prąd dokończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 01.09.2015 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Cięciałka do styropianu. Prymitywna ale się spisuje. ściemniacz najtańszy jako regulator>Transformator bezpieczeństwa 24V 160 W >drut oporowy 1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.09.2015 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Jakim przewodem robiliście połączenia w skrzynce rozdzielczej?Ja na razie zera poprowadziłem 4 mm^2 drut i się zastanawiam czy na fazowe dać 6 mm^2 drut czy kupować specjalnie linkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 25.09.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Nie bardzo rozumiem co chcesz łączyć, ale jeśli już to zero (neutralny) powinien być taki sam lub grubszy niż fazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts