aiki 22.10.2015 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Rozpracowałem wstawianie zdj. Zmiana telefonu> zdj. o wiekszym rozmiarze (pow 2 Mb) i za nic nie szło wstawiać.Trafiłem na jedno mniejsze i wskoczyło. Jest nadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.10.2015 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 (edytowane) Prąd skończony. Zostało wezwać elektryka niech mierzy co trzeba i pewnie coś poprawi. Jutro zamówię instalację do odkurzacza a potem to już podłogówka. Parter A tu środek - ciasno jak ... Na piętrze Edytowane 24 Października 2015 przez aiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.10.2015 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Odkurzacz centralny (instalacja) skąd braliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 25.10.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 widze ze w rozdzielni masz listwy - tak rozdzieliłeś obciążenie aby kazda faza była mniej wiecej równo obciążana ? u mnie odkurzacza centralnego brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.10.2015 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Się starałem. Szacunkowo tak na oko i na pewno z lekką przesadą obciążenie faz różni sie max o 200 W. Ale to w praniu wyjdzie. Każda różnicówka to jedna faza plus różnicówka na zewnętrzne obwody. Jeśli gdzieś sie pomyliłem w założeniach obciążenia jakiegoś obwodu to zrobiłem ten sam błąd wszędzie więc w końcowym efekcie powinno być tak samo. Dodatkowo jest tak iż jeśli padnie faza od światła w jednym pomieszczeniu to gniazda w danym pomieszczeniu są na innej fazie. Jeśli padnie faza od światła w salonie to oświetla częściowo ze schodów, które jest na innej fazie. Czyli jak zginie ta kartka z drzwiczek to za kilka lat byłaby niezła zadyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 25.10.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Odkurzacz centralny (instalacja) skąd braliście? już kiedyś pisałem gdzieś tutaj, weź sobie na allegro białe najtańsze jakie znajdziesz. Aby się nie przemeczać znajdź sobie gotowy zestaw, wybierz tylko taki o jedno oczko większy niż planujesz, np dla 4 gniazd - gdy planujesz 3. Zeby Ci nie zabrakło jednego kolanka albo 20cm rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 25.10.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 200W to nic. Już widziałem magików którzy robili cała kuchnie na jednej fazie albo ogrzewanie na jednej fazie.... Ten rozdzial swiatła to tez profesjonalizm, żeby później "nie zabic się" na schodach bo w całym domu nie ma swiatła. Alarm, lodowka bez róznicowki bo to może wywalić bez obciążenia a w tym momence możesz być na 2 tygodniowych wczasach na Karaibach ... Te 3 róznicówki 1 fazowe zamiast jednej 3 fazowej to tez jest jakies dobre rozwiązanie. Ja mam 3 fazowa ale zakładam ze wyrzuci m raz na 5-10 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.10.2015 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Z alarmem się zgodzę choć na razie jest pod różnicówką. Ale lodówka nie jest na stałe podłączona. Jest wtyczka i gniazdo więc przepisy chyba wymagają różnicówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 25.10.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 niby tak - ale to tylko przepis ... ale lodówka ne jest stalowa i jest zabezpieczona IP60 / przed wilgocią. To sa względy praktyczne, a decyzja jak zwykle należy do budującego który będzie tam mieszkal..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.10.2015 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 A zobaczymy co doświadczony elektryk co bedzie pomiary robił z tym zrobi. Bedzie kazał zmienić to zmienimy. Karaiby mi nie grożą. Domator jestem. Właśnie sprawdziłem. Lodówka alarm i kotłownia jest na jednej fazie. W razie braku prądu dostaje info z alarmu. Podczas doboru faz do obwodów brałem to pod uwagę. W koło mieszka sama rodzina. Zawsze ktoś podejdzie i włączy. Problemu nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 27.10.2015 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Przymiarki do podłogówki. I tu parterowcy wygrywają.Rozdzielacze 2szafki 2rura 1200 mbpodejścia do rozdzielaczy w miedzi - x 2 Macie sprawdzonego allegrowca co ma prawie wszystko do podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasiek 28.10.2015 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Warto pojeździć po hurtowniach, ja dostałem rabat na zakup wszystkiego w jednym sklepie, co dało ceny takie same lub nawet niższe niż na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 31.10.2015 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Sufit w garażu. Styropian 7 cm plus klej i siatka. Zaciągnięte 3 razy aby było równo. Bez kołków tylko klej. Na razie trzyma mocno. Nadal mam nadwyżki kleju z ocieplania elewacji. Oto co można zrobić z nadwyżkami kleju. Sciana miedzy garażem a kotłownią wstępnie obłożona klejem. Jeszcze jedno zaciągniecie i będzie równo. Klej mocno ściąga i przez to tyle razy trzeba poprawiać. a ta lampa to był koszmar jak sie sufit robiło- wszystko wyłapała. Teraz mam przerwę technologiczną klej na ścianie świeży więc czekam aby go jeszcze raz wyrównać. Nadal mam sporo kleju. Chyba polecę kolejną ścianę w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 31.10.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 jak masz taką wprawę w nakładaniu kleju to nie myslales o tym żeby całą "chate" w ten sposób zrobić bez tynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 31.10.2015 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Myślałem o tynku gipsowym ręcznym ale i tak przegrywa z płytami GK. One chyba najszybciej mi pójdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 31.10.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 ja bym się nie zastanawial nad szpachlowaniem ścian zamiast gk. Coprawda ja mam trochę awersje do gk bo na scianie nie wypełniłem całej przestrzeni między płyta a ścianą i miałem pudło rezonansowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 05.11.2015 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Zabawa z podłogówką rozpoczeta. Rozdzielacz. Doprowadzenie do rozdzielacza. Przejście przez strop. Na razie tylko przycięte i złożone. Jutro składam dół a w sobotę mam zamiar lutować - lutowanie miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 11.11.2015 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Rozdzielacz na parter w garażu. Rurki na podłogówkę pójdą przez ścianę do salonu A tu coś z czego nie jestem dumny i chyba szybko to zakleję Tu się zbiega wszystko co idzie na piętro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 11.11.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 a tej miedzi na podejściu nie izolujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 11.11.2015 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Izoluje ale najpierw chce zrobić jakąś próbę szczelności. Potem będzie otulina i styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts