aiki 08.12.2015 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 U mnie pewnie też. Nie zagłębiałem się dokładnie w warunki. Na razie jeszcze nic nie podpisałem.Podaj maila bo w PW nie mogę dodać pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.12.2015 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Chińszczyzna. http://allegro.pl/odplyw-liniowy-odwodnienie-80-cm-syfon-mata-i5663632887.html Ale dobra czy zła? Kabina bez brodzika 90cm jaką najlepiej długość odpływu dobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 22.12.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Dobry chińczyk nie jest zły. Ja dałem chyba po 10cm wolnego po bokach. Ale nie wiem jeszcze czy to dobrze;) Co do syfonu to myślę że taki płytki jest kiepski i u siebie kupiłem odpływ z głębszym syfonem. Jak masz kanalize to spoko, ale podobno przy oczyszczalniach ze zbiornika potrafi pójść "bąk" i przez taki płytki syfon wyleźć tak mi opowiadał jeden z oferentów odnośnie wykonania instalacji wod-kan - ile w tym prawdy? Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.12.2015 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 U mnie jest kanaliza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 23.12.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Kurcze, drogie te odpływy. Chyba zacznę takie sprzedawać, tylko muszę syfon dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.12.2015 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Te są jeszcze tanie. U mnie wmiescie zaczynają się od 400 w promocjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 23.12.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Nie wiem ile to waży, ale z szybkiego przeliczenia z grubości i wymiarów wychodzi niecałe 3kg. W robocie robię wyceny z nierdzewki za 21-25zł netto/kg, i to już jest z zarobkiem. Ładny biznes, a syfon też chyba z blachy zrobię. Mógłbym nawet wzorki na życzenie wycinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 24.12.2015 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Kurde. Ale zrobilbys taki ladny ze spadkiem i szczelny? Ja dalem 400zl .... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 24.12.2015 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Muszę jakiś ogarnąć w sklepie na żywca, ale wydaje się to łatwe do zrobienia. Ceownik w korytku, plus podstawa i nóżki regulowane. Już nawet żonie przedstawiłem pomysł i wydaje się sensowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.12.2015 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Ceownik to za mało bo woda będzie stała. To musi być spawane ze spadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.12.2015 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Święta nie obyły sie bez roboty.Cały dzień w domu nikogo nie było i gdy wróciliśmy po pół godzinie pęka zawór od bojlera i woda się leje.Po około minucie może półtora zakręcam zawór główny ale dwa pomieszczenia w piwnicy już zalane.Później to już naprawa. Wpierw skołowanie zaworu - z budowy wykręciłem jeden ale ze śrubunkiem więc dłuższy i kolejne kilkadziesiąt minut to szukanie i dopasowywanie kształtek aby było to wszystko odpowiedniej długości. I wiem, że pasta i pakuły nałożone na szybkiego są szczelne.Po koło 2 godzinach i znalezieniu ostatniej kształki (zakamarków w starym domu z takimi rzeczami jest mnóstwo) woda wróciła do kranów.Tak więc w niedziele jadę p zawór który zakosiłem z budowy. Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 30.12.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Odpowietrzenie kanalizy zrobiłes takim samym przekrojem jak rura - 110, czy mozna mniejszym. Jak to powinno byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 30.12.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Odpowietrzenie kanalizy zrobiłes takim samym przekrojem jak rura - 110, czy mozna mniejszym. Jak to powinno byc podłączam się do pytania - ale wydaje mi się że nawe fi50 styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 31.12.2015 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Powinno być takim samym jak pion ale ja zaryzykowałem i zrobiłem na fi 50. W końcu to powietrze tam będzie się przemieszczało a nie ścieki.Jak będą problemy to będę miał dojście aby wymienić na 110. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 31.12.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 U mnie w domu jest fi 50 od 30 lat i nie było nigdy problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.01.2016 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Przygotowania do rozłożenia papy na chudziaku. Kuchnia zagruntowana i niedługo będzie tam papa. Potem zabieram się za następne pomieszczenia i tym sposobem powoli opróżnię domek z wszystkich gratów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.01.2016 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Zakupiłem też dwa stelaże do WC Grohe. Drogie ale może będę miał spokój na kilka lat po przeprowadzce.Jeden standardowa wysokość drugi niższy i ten nie wiem dlaczego był droższy i to dużo. łazienka dół:http://www.lazienkaplus.pl/pl/zestaw-stelaz-podtynkowy-5w1-grohe-rapid-sl-fresh-cosmopolitan-38827,53005,86,i.html Łazienka poddasze:http://www.lazienkaplus.pl/pl/stelaz-podtynkowy-do-wc-sciennego-grohe-rapid-sl-38526000,26676,86,i.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 02.01.2016 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 też mam ten sam stelaż - sprawia wrażenie solidnego. Czemu dajesz papę? Pod chudziakiem masz sam piach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 03.01.2016 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Odpowietrzenie kanalizy zrobiłes takim samym przekrojem jak rura - 110, czy mozna mniejszym. Jak to powinno byc to zalezy, ja mam dwa piony odpowietrzajace - jeden jest podłaczony tylko do kibelków i tu idzie 110 a drugi tuz obok odpowietrza kanały wanny, umywalek i prysznica i tu mam 50 i gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.01.2016 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Fundamenty zasypane piachem a w spodzie glina. Papę daję bo wiem jak wygląda folia gdy sie po niej chodzi.Folia owszem jak rozłożysz i szybko przykryjesz styro ale u mnie to tak nie idzie zawsze dłużej niż u innych.Za papę zapłaciłem coś ok 500 zł więc da sie przeżyć a i chudziak mam nakrapiany i nie wszystko chce się dać usunąć (nakapane przy zalewaniu stropu) a te nakapane chyba skutecznie by dziurawiły folię nawet po rozłożeniu styropianu.Nie będe robił wanny z papy tylko połączę z izolacją poziomą ścian a folię dopiero wywinę na ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts