Gość grend 03.01.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 można zrobic 2 cm styro na chudziak i wtedy folia i problemu póxniej nie ma ze się dziurawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.01.2016 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 styro 2 cm by drożej wyszło pewnie no i każdy cm sie liczy. a jeśli by te 2 cm od spodu jednak zawilgły to zostało by mi 10 cm izolacji. Nie mam takiego komfortu jak Przemek co to pół metra ma pod posadzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.01.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Tylko 35cm, ale niechcący, bo miało być 30cm. A napisz Aiki z ciekawości jaką masz teraz temperaturę na zewnątrz i na budowie i jak długo ci się trzyma po zagrzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.01.2016 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 na zew w nocy było -17 w środku rano było -1. paliłem wczoraj tak do 3*COgólnie to mam przewiewy( drzwi i brama garażowa z dziurami) i ten wiatr potęguje wychładzanie - wentylacja grawitacyjna.No i nie mam izolacji na dachu żadnej i tam najwięcej ucieka - widać po śniegu na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 04.01.2016 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Chciałem porównać z kimś innym i sprawdzić ile mi ten styropian daje, ale jak nie masz całej izolacji i są przewiewy, to się nie da. U mnie jakieś +7, a zewnętrzna podobna, ale coś tam dogrzewałem klimą jak robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 05.01.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Tak się tylko wtrącę z tymi stelażami, u siebie mam od 6 lat (ale bez tego bajeru do aplikowania tabletek) i wszystko działa bezproblemowo. Tak więc doby wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 05.01.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Przemek gdzie Ty masz na zewnatrz +7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 05.01.2016 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 On w domu u siebie ma +7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 05.01.2016 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 ale napisał że zewnetrzna podobna, a tak w ogóle to gdzie jakieś bieżace zdjęcia Aiki co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 06.01.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Zewnętrzna podobna była do aiki'owskiej (??), czyli około -17. W środku było +7. Dzisiaj byłem rano jest +4,5, a na zewnątrz -3. Od soboty nie grzane. W niedzielę było -15, w poniedziałek w nocy -19, we wtorek już -8 i dziś całkiem ciepło, tylko słońca nie ma. Włączyłem klimę na wszelki wypadek i zobaczymy co będzie na wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 06.01.2016 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 E no nic sie nie zmienia to i zdj mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 09.01.2016 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 ... przy grzaniu z butli zauważyles większa ilość wilgoci w domu ??? Chyba będę musiał zainwestowac w takie ogrzewanie ale trochę boje się o wilgoć, bo wtedy nie ma to sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 10.01.2016 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) A niby skąd ta wilgoć?Ciepłe powietrze ogólnie ma większe możliwości jeśli chodzi o wilgoć.Czymkolwiek nagrzejesz to później jak się będzie ochładzać to wilgoć gdzieś tam wyjdzie.Choć u mnie przy grzaniu z butli tylko w garażu żadna wilgoć się nie pojawiła nawet na oknach (wentylacja grawitacyjna bardzo sprawna) więc to chyba jakiś mit. Po namyśle to u mnie takie przewiewy jeszcze, że ..... Edytowane 10 Stycznia 2016 przez aiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 10.01.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Przy spalaniu (utlenianiu) węglowodorów, w tym propanu: C3H8+5O2->3CO2+4H2O spalanie całkowite2C3H8+7O2->6CO+8H2O półspalanieC3H8+2O2->3C+4H2O spalanie niecałkowite W zależności od ilości dostępnego tlenu, produktami spalania są dwutlenek węgla, tlenek węgla (czad), węgiel (sadza) i duże ilości pary wodnej. Stąd wniosek, że- spalanie gazu w domu powoduje produkcję wilgoci, - niedostateczny dopływ tlenu, a więc słaba wentylacja, to ryzyko zatrucia czadem, - przymykanie dopływu tlenu do kominka powoduje gromadzenie się sadzy w kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 10.01.2016 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 A zawsze jak grzeje to jakiś taki wysuszony jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 10.01.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 no tak - u ciebie dochodzi działająca wentylacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 10.01.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Jest wiecej wilgoci od gazu niestety. Przemek zrob test w swoim szczelnym domu wez jakis miernik wilgoci butle gazowa z ta taka nasadka grzejaca(promiennikiem? ) zrob zdjecia i pokaz tu. Bo chyba Ty jedyny tutaj z samorobow masz juz szczelny dom. Ja obstawiam ze wilgotnosc wzrosnie i to znaczaco. Ale oczywiscie jak sie zacznie wentylowac to to traci znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 10.01.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Spróbuję. Mam piecyk ceramiczny (chyba sprawny, bo od lat stoi w piwnicy) i butlę jeszcze pełną po grzaniu papy. Problem w tym, że u mnie wilgoć to prawdopodobnie 100%, bo się po parapetach woda leje i kapie z aluminiowego szyldu w drzwiach. Aż sobie Arduino z DHT11 poskładam, to sprawdzę następnym razem. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Przemek Kardyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 10.01.2016 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 jak szyld masz chłodniejszy i parapety to nawet przy 40% będzie sie lało. Jak to Adam_mk zauważył masz pokazane mostki termiczne bez termowizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 10.01.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Racja. Parapety nie, bo to woda z szyb spływa, ale szyld i klapa strychowe tak. Jeszcze koło tego nie obrobionego okna widać mokry tynk, więc metoda działa. Trzeba tylko mieć chłód w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts