jach78c 07.03.2016 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam. Właśnie doczytałem do końca i podziwiam za wytrwałość. Miałem nadzieję że znajdę coś więcej o płytach gk, niestety jeszcze tam nie dotarłeś. Też będę kleił płyty na ściany na grzebień i sufit podwieszany do wiązarów (parterówka).Ja zrobiłem posadzki jakieś 4 tygodnie temu, po pięciu dniach gruntowałem, po 2 tygodniach zwiozłem płyty i profile, no i chyba pospieszyłem się troszkę.Temperatury niskie, jak gruntuje ściany to nie schnie, wilgotność 90% i więcej. Podłogówkę trzeba by jakoś uruchomić, ale co tam podpiąć aby grzało tymczasowo? Docelowo marzy mi się PCPW Panas. Pozdro dla sebcioc55 i Przemek Kardyś czytam wasze dzienniki regularnie i kibicuje.Też buduje sam, jak do tej pory była ekipa od wiązarów, okien i posadzkarze. Każdą z prac które wykonali można by zrobić lepiej, a posadzkarze to w ogóle się nie popisali.PozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.03.2016 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 A dziękować.Podepnij bojler na prąd i pompkę obiegową i grzejesz podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 18.03.2016 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Przerwa na budowie.powód - Półpasiec. Dopadło mnie czarostwo i boli jak...Lekarz kazał siedzieć w domu przez tydzień a boleć ma kilka tygodni więc ogólnie kicha.Nie można zaziębić bo jeszcze większa kicha będzie.Także piszcie u sibie co robicie bo mi się tu nudzi jak....Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.03.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Uuuu współczuję Ja za to wczoraj mega rozrywkę miałam - zalewanie ław w osypujących się wykopach. Wszystkie mięśnie dziś czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 18.03.2016 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Nie wiem co to za cholerstwo ale nie chcę wiedzieć. Wykuruj sie i poczekaj aż się cieplej zrobi bo budowa raczej daleko nie ucieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 18.03.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Słyszałem że na półpasiec dobra jest duża ilość %% masz przynajmniej czas żeby wszystko sobie przemyśleć, bo ja to czasem jak pójde na budowe to się włóczę po domu w tą i w tamtą pół godziny i rozkminiam co i jak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jach78c 24.03.2016 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Też tak mam, niby wszystko przemyślane, a jak zajedziesz na budowę to nie wiesz za co się złapać. Tylko nerw że czas tracisz a robota stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.04.2016 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 A nie ma co myśleć na przód bo i tak potem rzeczywistość płata figle.No to jadę po taśmę alu. Świetnie się nią klei folię od podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 03.04.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Z tego co pamietam to pisales ze obecny grunt chcesz malowac farba elewacyjna. Ja tez sie zaczalem nad tym zastanawiac bo to jednak wychodzi 5x taniej niz tynk i zaplacenie komus zeby to zrobil.Czym chcesz malowac i jakie sa za i przeciw w porownaniu do tynku, rozeznales temat? Bo jak jak widze pomalowne domy farba to nie wygladaja. Albo ktos zrobil na odpie**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.04.2016 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Farba Caparol'a z górnej półki. Na komin brałem to 2,5 litra 100 kosztowało.Domy malowane nie wyglądają bo po pierwsze jakieś tanie śnieżki albo coś niby elewacyjne a po drugie raz malowane zamiast 2.Jedyny minus to klej musi być równiutko albo jak słońce będzie obchodzić to będzie widać.Wydaje mi się, że tynk coś tam by jeszcze zakrył.Szwagier ma malowane caparolem ale średnia pólka 1 raz i jest ok (malował brat i jest akceptowalne).Jak przejrzysz zdj u mnie to w tle widać zielony dom zaraz po sąsiedzku. Z daleka nie widać czy tynk czy farba.W tym roku drugi szwagier będzie robił tynk więc może będę wiedział coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.04.2016 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Jeszcze jedno co dla mnie przemawia za farbą.Jak patrzę na tynki i ich struktury to po paru latach wygląda brudny jak ...W ta strukturę każdy syf się dostaje i osadza a farba w najgorszym wypadku jedynie trochę wyblaknie.Przejedź sie po jakimś osiedlu sprzed kilku lat to zobaczysz jak wygląda tynk po kilku latach - jest po prostu brudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 03.04.2016 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 ...a w momencie kiedy farba nie zadowoli użytkownika to mozna na to dać bezpośrednio tynk czy jest później problem aby wrócić do punktu wyjścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.04.2016 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 To juz pytanie do fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 03.04.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Chwila, wy zastanawiacie sie nad tym zeby nie dawac tynku tylko malowac od razu na klej/siatka/grunt? A co z wytrzymaloscia mechaniczną? Przeciez bez tynku cala ta elewacja bedzie miekka/slaba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.04.2016 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Nie jest tak źle. Nie my pierwsi tak zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.04.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Nie robcie sobie dziadostwa, tylko otynkujcie mineralnym cienkowarstwowym z worka. Nie pamietam ceny, ale to mniej niz 1000 zl na caly dom i nie trzeba nawet malowac jak ma byc biały, albo mozna rozbabrac z barwnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 03.04.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Nie robcie sobie dziadostwa, tylko otynkujcie mineralnym cienkowarstwowym z worka. Nie pamietam ceny, ale to mniej niz 1000 zl na caly dom i nie trzeba nawet malowac jak ma byc biały, albo mozna rozbabrac z barwnikiem. Dam radę sam to zrobić w pojedynkę? Taki mineralny to dobry? Ja wcześniej rozważałem silikonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.04.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 A ja wiem czy dobry? Zwykły. Nie gnije ponoć. Robiłem tym komin i jedną stronę zdupczylem - nie można poprawiać po przeschnieciu, bo z daleka będzie się odcinać. Można też pomalować i wszystko się wyrówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.04.2016 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Nie robcie sobie dziadostwa, tylko otynkujcie mineralnym cienkowarstwowym z worka. Nie pamietam ceny, ale to mniej niz 1000 zl na caly dom i nie trzeba nawet malowac jak ma byc biały, albo mozna rozbabrac z barwnikiem. Sprecyzuj "dziadostwo" bo dla mnie tynk wygląda dobrze po położeniu i jeszcze kilka lat. A jakie ma jeszcze zalety. I szczerze wątpię aby dali się zrobić samemu cala elewacje bez odciec i przejść. Widziałem juz kilka samorobnych struktur na budynkach i tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 03.04.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Widziałem juz kilka samorobnych struktur na budynkach i tragedia. No własnie, u mnie koszt tynkowania natryskowego to 1800 zł za całość. A taką elewację to moge pomalować sam po pracy pijąc piwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts