sebcioc55 10.04.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 BTW: u mnie z tym glikolowcem to jeszcze nie wiem. GWC jako takie mam, nawet zawory porobione. Mam też wymiennik, pozostaje zrobić do niego obudowę z tacką (może podbije z tym do Wariata jak już się wprowadzi i będzie za dużo się byczył na kanapie;)), kupić jakąś niedrogą energooszczędną pompkę i wszystko połączyć. Może kiedyś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 11.04.2016 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 elegancko fajny masz rozdzielacz. Fajne pokrętła do rotametrów i zaworó kulowe z motylkiem. Kuźwa ja mam te z wajchami i jak zawór jest zamknięty (chociaż nigdy nie będzie) to nie można zamknąć szafki A patent na trzymadło do rury jak? Dla mnie to był jeden z lepszych wynalazków na budowie Patent super. Bez niego to nie da rady 600 mb rozwijać. Motylki możesz założyć od innych zaworów. Dzisiaj wziałem sie za garaż tak, że w sobotę przy dobrych wiatrach będę tam rozkładał styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 11.04.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Albo wytnij z nierdzewki na laserze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 14.04.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 od dołu, Na chudziaku podkład pod papę - izobit br - OBI papa termozgrzewalna na włóknie 3,2 mm - lokalny sklep Folia czarna 0,3mm - folnet Styro 2 x 6 cm grafit 0,031 Austrotherm - lokalny dystrybutor Folia do podłogówki 100 mikronów - allegro Rura blue PE-RT kan-therm 16mm - kanshop Klipsy do podłogówki długie - allegro Taśma brzegowa 100 mm x 5 mm - lokalnie Taśma do klejenia folii - aluminiowa (droga ale bardzo dobra do tego) - lokalnie Rozdzielacz 1" bez żadnych pomp. Wszystko ma sie bujać na pompie w kotle. Kolan palców i pleców nie wpisuję Czas to ok 2 godziny na pętle (łącznie z prostowaniem kolan i pleców przez leżenie plackiem na folii. Wiem, że da się szybciej ale mnie się nie spieszy bo i tak kasy nie ma na kolejne etapy więc muszę sobie rozciągnąć maksymalnie to co mam. Ten styropian na podłogę to EPS80?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.04.2016 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 14.04.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Tak Jak z twardością? Masz porównanie do EPS100 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.04.2016 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Od białego eps 100 z genderki wydaje się znacznie twardszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 14.04.2016 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Enerpor EPS 100 lambda 0,037 jest bardzo dobry i w dobrej cenie. Tak tylko nadmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 14.04.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 A ja mam akurat u siebie do porównania z Arbetu EPS 80 i EPS 100 i jednak setka jest odczuwalnie twardsza. Na tej 80 co mam podłogi bym nie zrobił. Ale z drugiej strony mam kilka paczek 100 i 80 które używał jak podpory pod blaty i w ogólepo samych paczkach też biegam. No i te 80 się trzymają jakoś. Ale jak po nich chodzę to czuję różnice że depczę po miększym styro. Tak tylko nadmieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 14.04.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Dzieki wszystkim za info. Chyba zostane jednak przy eps100. Jest jeszcze swisspor eps100 0,030 no ale cena 290 zl lekko przygniata.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 14.04.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Enerpor za 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jabolek 15.04.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 WItam. Przeczytałem cały Twój dziennik i kibicuje Ci we wszystkim co robisz Ogólnie w przyszłym roku zmieniam stan i będzie trzeba zacząć budowę. Zastanawiam się ile jestem w stanie zrobić sam a za co będę musiał płacić patrząc na Ciebie jestem pod wielkim wrażeniem Myślałem o fundamentach ale mam "stracha" że zrobię coś krzywo itp i będą tylko kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.04.2016 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Nie da się zrobić krzywo fundamentów murowanych z bloczków. Chyba, że będziesz ostro pił . Poza tym fundamenty to geodeta i kierownik budowy. Na pewno przypilnują abyś zrobił dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.04.2016 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 A za przeczytanie całości to SZACUN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 15.04.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Ja lałem z gruchy i są krzywe, ale tak ma być. Jakieś 4-cm rozjeżdżają się narożniki w pionie, poza tym ściana ma kształt zygzaka, a to wszystko dało się wyrównać przy pierwszej warstwie bloczków na tradycyjnej zaprawie. Nie stresuj się za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 17.04.2016 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Rura od wody wymieniona - ciężko było ale się dało.Kabel prądowy wprowadzony do domu - małe straty, wiertło zrobiło pyk i musiałem dygać po nowe fi 26 na SDS+.Tym nowym to pod strachem wierciłem ale szło jak w masło.Przeciąganie kabla to jaieś 6 mb po 10 cm na szarpnięcie i wyginanie bo mało miejsca.Na koniec zasypanie wszystkiego i ubijanie - zagęszczanie. Haczką bo była pod ręką.A jeśli chodzi o zagęszczenie pod hudziakiem to żadnych pustych miejsc a dziurę robiłem w rogu.Garaż posmarowany czarnym i schnie a od poniedziałku papa grzana.Niestety zdj nie mam - sie nie zrobiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.04.2016 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Papa przygrzana, folia rozłożona i jedna warstwa styro.W garażu też jest ta 80 i się zastanawiam czy czasami zamiast 10 cm 2 x 5 cm 80 nie dać 1 x 5 cm 80 i 1 x 3 cm 100.Przy okazji by posadzka też wyszła 2 cm grubsza więc i mocniejsza. Rury chyba i tak troszkę zostanie więc mogę ułożyć o 1 pętlę więcej.Ewentualnie zrezygnować z płytek w garażu na rzecz malowanki i na 2 x 5 cm wylać 10 cm.Ma ktoś malowanki na posadzce w garażu? Jakoś płytki do mnie nie przemawiają. Zawsze miałem beton i jak coś spadło to nic nie pękło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 24.04.2016 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Papa przygrzana, folia rozłożona i jedna warstwa styro. W garażu też jest ta 80 i się zastanawiam czy czasami zamiast 10 cm 2 x 5 cm 80 nie dać 1 x 5 cm 80 i 1 x 3 cm 100. Przy okazji by posadzka też wyszła 2 cm grubsza więc i mocniejsza. Rury chyba i tak troszkę zostanie więc mogę ułożyć o 1 pętlę więcej. Ewentualnie zrezygnować z płytek w garażu na rzecz malowanki i na 2 x 5 cm wylać 10 cm. Ma ktoś malowanki na posadzce w garażu? Jakoś płytki do mnie nie przemawiają. Zawsze miałem beton i jak coś spadło to nic nie pękło. Ja bede mial zywice na podlodze. Plytki w garazu tez do mnie specjalnie nie przemawiaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 28.04.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 ile masz styropianu na podłodze poddasza? w jednej warstwie czy dwóch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 28.04.2016 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 3 cm. tyle aby było w co spinki podłogówki wbijać. Tyle też miałem w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts