aiki 20.06.2016 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 A dzisiaj jest już tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 20.06.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Dają radę taakie ekipy. Jak się inwestorzylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 21.06.2016 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Nogi bolały od stania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 21.06.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 A czemu wylewki przed tynkami, czy będziesz dawał na ściany kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 21.06.2016 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Na ściany prawdopodobnie KG - tak było w planie tylko teraz mam jakieś zawahanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 21.06.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Na ściany prawdopodobnie KG - tak było w planie tylko teraz mam jakieś zawahanie. A ja Ci powiem że GK to nie jest złe rozwiązanie, po szpachlowaniu jednego pokoju dojdziesz do wprawy (no może po drugim), chyba że już jesteś miszczu i bedzie dużo lepiej niż którykolwiek tynk i to bez prawie żadnych przerw technologicznych, równo gładko i pod malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 10.07.2016 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Jeśli chodzi o wylewki to chłopaki skopali dylatacje , albo nie nacięli wcale albo nacięli za dużo. Miałem sie uprzeć aby zostały pianki w miejscach dylatacji. No cóż jak chcesz mieć dobrze to zrób sam. Ale ja tolerancyjny jestem i wiem, że błędy się zdarzają. Tylko jak dzwonię i mówię, że dali ciała a koleś na mnie z pyskiem, że to nie możliwe ... Wytrzymałem. grzeczny byłem i nie puściłem wiązanki... Do zapłaty mam jeszcze trochę bo tak się z nimi umówiłem i wówczas może sobie ulżę. Dylatację natnę sobie sam bo koleś chciał szlifierką kątową nacinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 10.07.2016 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Z innej beczki. Wziąłem się za klejenie płyt. Płyty knauf z lokalnej hurtowni. Klej gipsowy atlas jakiś tam. Klejenie przyjemne choć jedna wpadkę zaliczyłem - otwór w płycie pod włącznik i podczas podnoszenia płyty z klejem na niej chyba lekko szarpnąłem i traaach co widać na załączonych zdjęciach. Sztukowanie z kawałków - będzie więcej szpachlowania ale mniej odpadu z którym potem nie ma co zrobić. Klejone na placki dosyć gęsto (gęściej niż zalecają) Trudności: Klej gipsowy - szybko wiąże i mało czasu na dopracowanie szczegółów ale daję radę. poza tym po każdej dawce kleju wszystko do mycia co zajmuje sporo czasu. mam jeszcze chyba 4 worki i następna partia pójdzie z puchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 10.07.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 (edytowane) Czy mi się wydaje, czy dość duże szpary między płytami zostawiasz? Liczyłeś ile Cię wyniosą te płyty z klejem za m2? Też o nich myślałem, ale jak mi powiedzieli, że za 20 zł/m2 będę miał tynki maszynowe w 3 dni, to odpuściłem sobie zabawę w klejenie płyt - pewnie urlopu by mi zbrakło PS. Jestem na etapie wyboru ekipy, możesz zdradzić ile krzyknęli Ci za metr z miksokreta? Edytowane 10 Lipca 2016 przez DrKubus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 11.07.2016 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Przerwa tylko jedna taka wyszła bo dostawiałem płytę do otworu drzwiowego. Pozostałe przerwy mam chyba ok. A jeszcze jedna przy oknie. Jeśli chodzi o koszty to tak: Na 20 płyt zużyłem 5 worków kleju. Płyty po 16,5 PLN a klej po 20. A więc ok 60 m^2 wyszło na razie 430 zł plus dojdzie jeszcze zakleić łączenia. Myślę, że w 600 się zmieszczę a więc 10/m^2. Jednak różnica dosyć spora. A czasu trochę mam bo kasa napływa powoli Posadzki poza dylatacjami zrobione są super. Za grubości: piętro 6 cm, dół 7-8 cm i garaż i kotłownia 10-13 cm zapłaciłem 23 PLN/m^2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 11.07.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Przerwa tylko jedna taka wyszła bo dostawiałem płytę do otworu drzwiowego. Pozostałe przerwy mam chyba ok. A jeszcze jedna przy oknie. Jeśli chodzi o koszty to tak: Na 20 płyt zużyłem 5 worków kleju. Płyty po 16,5 PLN a klej po 20. A więc ok 60 m^2 wyszło na razie 430 zł plus dojdzie jeszcze zakleić łączenia. Myślę, że w 600 się zmieszczę a więc 10/m^2. Jednak różnica dosyć spora. A czasu trochę mam bo kasa napływa powoli Posadzki poza dylatacjami zrobione są super. Za grubości: piętro 6 cm, dół 7-8 cm i garaż i kotłownia 10-13 cm zapłaciłem 23 PLN/m^2 U mnie było 10zl/m2 sama robocizna. Nie chciałem z materiałem bo miałem nauczkę po tynkach (mocno oszczędzali na materiale). Wylewek miałem 190m po podłogach. Góra 6cm, dół 6,5-7,5cm. 1900zł robocizna, 400zł siatka, cement 3,5t - 1250, plastyfikator Purmo 4l - 160zł, włókna coś koło 100zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 11.07.2016 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 U mnie dawali 2 worki cementu na jedną dawkę.Posadzka jest twarda. Można zamiatać do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 12.07.2016 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 U mnie dawali 2 worki cementu na jedną dawkę. Posadzka jest twarda. Można zamiatać do woli. u mnie również dawali 2 worki na mixa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 12.07.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Fajnie jest jak są tynki. "Ciut" jeszcze się narobisz z tymi łączeniami, ale masz czas, a robota już nie ciężka. Będziesz to łączył Uniflottem i taśmą papierową? Na wierzch potem musisz dać finisz i polecam jednak szpachlować całe ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.07.2016 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Szpachlowanie to chyba przyjemniejsze od klejenia płyt. Przynajmniej worki są mniejsze jakieś 10 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 12.07.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 ??? Przy okazji mam pytanie. Muszę obrobić szpaletę wokół drzwi wejściowych i myślałem to okleić płytą GK. Kupować jakiś klej gipsowy do mieszania, czy można to przykleić na piance montażowej, albo tynku gipsowym który mi został z poprzedniego remontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.07.2016 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Z puchy to klej taki chyba jak do styro. Klej gipsowy jest twardy nie wiem jak ten Twój tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 13.07.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 ??? Przy okazji mam pytanie. Muszę obrobić szpaletę wokół drzwi wejściowych i myślałem to okleić płytą GK. Kupować jakiś klej gipsowy do mieszania, czy można to przykleić na piance montażowej, albo tynku gipsowym który mi został z poprzedniego remontu? Najladniej by bylo drewnem w kolorze oscieznicy ale plyty tez przykleisz tym tynkiem. Jak masz watpliwosci to zrob sobie probe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jach78c 26.07.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 WitamJa kleiłem jeden pokój na pianę (klej do GK), i jednak klej gipsowy łatwiej opanować. Po przyklejeniu płyty i ustawieniu, odczekaniu, sprawdzeniu, kleiłem następną i wtedy okazywało się że tą poprzednią odepchnęło i nie jest równo! Robisz sam, starasz się, a tu!?? lepiej przemilczę.Przyklejaj na klej z wora, ja jechałem na grzebień. Przygotowywałem kilka płyt + jakiś kawałek w innym kącie, co by resztkę kleju wykorzystać jak zostanie. Jak opanujesz temat to pójdzie sprawnie. Wielkim ułatwieniem jest pomocnik smarujący płyty ale w pojedynkę też da radę!Na sufity bierz 4pro rigipsa, troszkę droższe ale naprawdę łatwiej wy-szpachlować.Ja kończę szpachlowanie u siebie i mam już tego dość 500m2 w pojedynkę na pierwszy raz.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 01.08.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Wytynkowałeś tę chałupę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts