sebcioc55 18.11.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 ta wełna i paroizolacja to tak zadanie na całą zimę (kasa). sprężarki małej nie mam tylko bydle na siłę. no tak, ze stelażami trochę zejdzie. Ale jak już będzie paroizolacja i przykręcisz płyty to już można mieszkać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.12.2016 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Docinanie wełny do murłaty i szczelina wentylacyjna. Na razie tnę nożem do chleba o łagodnych ząbkach ale jest trochę krótki przy cięciu skosów. Czeka mnie zakup. W tym miejscu nie było nikogo od czasu postawienia ścianek działowych. Schody. Ostatni skos do obłożenia wełną. Rusztowanie z belek (warszawskie nie weszło) Z racji dostępności planuję zrobić to na gotowo bez malowania. A to widok z biura jak śniegu nasypało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.01.2017 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Miesięcznik i parę dni czas podciągnąć. Robota się ciągnie to i pisać nie ma o czym. Wszystko starałem układać szczelnie, co trudniejsze elementy robiłem z mniejszych kawałków. Rozcinałem rolkę wełny na pół i z połówek docinałem skosy w wełnie. Tak po prostu poręczniej i dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.01.2017 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Przyszedł w końcu czas na elementy wentylacji. Nawiew z późniejszego GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.01.2017 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Jedna warstwa wełny ułożona. Widać tu też nawiewy z DGP - jeszcze turbina i kominek i będzie grzało W tym miejscu ma być wyłaz na strych - jutro przyjadą schody. BHP pełną parą. Układanie wełny nad klatką schodową Po ułożeniu ostatniego kawałka wełny temperatura na górze zaczęła rosnąć. Na dole jest koza która do tej pory nagrzewała tylko salon reszta uciekała przez dach. Po ułożeniu wełny w ciągu godziny temp. na górze podniosła się o 5 stopni. Wcześniej całodzienne sobotnie palenia podnosiło max o 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.01.2017 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W międzyczasie się trochę sprzątało Sprzęt domowy i na szczęście workowy. Jak sie pozapycha wymiana worka i dalej. Niestety na dzień dzisiejszy mogę to powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 15.01.2017 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Taki sprzet domowy szybko wyzionie ducha na takiej robocie. Bezpiecznie jest kupic w mojej opinii sprzet do czyszczenia kominka za ok 100zł. Wtedy ten domowy sprzet raczej sie nie zniszczy. Fajny etap prac. Mam nadzieje, ze w tym roku tez mnie taki czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.01.2017 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Wiesz ze sprzętem jest tak jak o niego dbasz.Gdybym jechał na maxa i nie zwracał uwagi na to czy jest przytkany czy nie to pewnie już by padł. Na szczeście jestem wyczulony na wszelkie zmiany w pracy silników wszelkiego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 15.01.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Ja do takich brudnych prac kupiłem używanego karchera za ok 100zł. Sprzęt nie do zajechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 15.01.2017 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W końcu coś się ruszyło Jak wyłożysz folię to będzie jeszcze cieplej. Jakie schody kupiłeś? Jakieś termo super ekstra czy zwykłe i sam uszczelnisz/docieplisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.01.2017 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Fakro z przenikaniem 1,1. LWK plus 70 x 94 cm.Od góry myślałem dać jakaś klapę. Edytowane 15 Stycznia 2017 przez aiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 16.01.2017 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Cześć. Czy masz może jakieś zestawienie cen komponentów na wentylację? Głównie chodzi mi o elementy typu nawiewy, rury, tróniki, rozdzielacze. Jak byś był w stanie podać orientacyjny koszt materiałów na całość bez rekuperatora to też byłbym wdzięczny. Chciałbym po prostu mieć pojęcie ile w takim systemie może mniej wiecej kosztować zrobienie WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 16.01.2017 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Ale ja nie mam WM. Średnice rur mam inne niż wszyscy bo mam 50 nie 76. No i mam tylko nawiew. Kupowałem w różnych źródłach także ciężko jakoś to do kupy zebrać.Zobacz sklep termokontrol - zagadaj z Przemkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.01.2017 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Powoli do przodu. Do Sebcia to mi brakuje ale swoją funkcje spełniać będzie tak samo i później zginie pod płytami i widać nie będzie. Taśma butylowa jest ok. Pierwszy raz z nia działam. No i do płyt chyba lepiej trzyma niż do tynków. Temp w granicach 2-4*C bo na palenie w kozie szkoda czasu ale butyl łapie dobrze. Początki rusztu. Wszystkie haki do profili montowane od sznurka ale po założeniu wszystkich profili na skosie odchyłki sa tak na oko do 2 mm. Myślę, że będzie dobrze tym bardziej, że same profile na wieszakach też maja jakiś luz i powinno wszystko sie dopasować. Pod UD dawałem piankę samoprzylepna tak aby wygłuszyć jak i docisnąć folię. UD mocowane kołkami szybkiego montażu 8 x 80 bo jakies 1,5 - 2 cm pierwsze to płyta KG i klej lub pustka. Wszystko trzyma. O ile nigdy nie lubiłem szybkiego montażu to w tym przypadku się sprawdza. A potem trzeba będzie to zdjąć ułożyć wełnę i na nowo założyc profile ale już na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 01.02.2017 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Eee no to niedługo chyba bedzie przeprowadzka Mało kto robi tak szczelną paroizolację. Oprócz tej taśmy dobry jest też klej z isovera vario ds - ja nim uszczelniam wszystko co mogę w suficie. Tak samo własnie na niego można tą folię pod UD-ki przyklejać - tak właśnie robi gktid. Czekam na kolejne foty pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 01.02.2017 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Wiem, że GKitd używa tego w silikonie. mnie jakoś to nie przekonało. dla mnie prostsza w użyciu jest taśma butylowa.Z fotami to spokojnie mało na budowie ostatnio. i soboty też mi wypadają na czym innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 27.03.2017 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Dzieje się coś u Ciebie na budowie? Już na 3cią stronę spadł Twój dziennik Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 27.03.2017 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Dzięki za ratunek z otchłani.Nic sie nie dzieje bo zapalenie płuc zwalczam. jeszcze tydzień leżenia potem w pracy zaległości więc pewnie jeszcze trochę się nie podzieje.Jak na razie utkło wszystko na układaniu wełny - 2 warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 27.03.2017 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 ...zapalenie płuc zwalczam.... ... utkło wszystko na układaniu wełny... Związek przyczynowo-skutkowy? Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do aktywnych Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 09.04.2017 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Wczoraj chyba po ponad 2 miesiącach byłem na budowie coś porobić. Niedługo - 3 godziny wytrzymałem. Po tym zapaleniu jestem mało wytrzymały . Powalczyłem trochę z profilami i zrobiłem sufit w sypialni. Powoli trzeba będzie wracać na obroty bo mam tyły jakieś. Przynajmniej trochę kasy się odłoży bo materiał jak na razie mam niewyrobiony i w tym tempie to jeszcze na 2 miesiące mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts