mother_nature 22.06.2017 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 No to z grubej rury zacząłeś. W masce źle się oddycha nawet zdrowemu. I jeszcze te upały teraz...Dbaj o siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.06.2017 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 No dbam. Robię powoli i nie każdego dnia tak aby przemęczenie było na małym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.06.2017 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Jestem blisko zamówienia (we wtorek pomiary) Bramy garażowej i drzwi wejściowych. Nie zagłębiałem sie za bardzo w temat więc jak jakieś uwagi to bardzo proszę "walić" śmiało Brama: Wiśniowski Unipro segmentowa przetłoczenie W z napędem Metro. Drzwi: Proszę nie sugerować sie podanymi poniżej cenami. To najszybszy sposób aby przedstawić to co chcę zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.06.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 O, to podobnie jak ja - też mam plan w tym tygodniu zamówić drzwi zewnętrzne, u mnie potrzebne 2 pary Zdecydowałam się na drewniane z szybami, oba skrzydła otwierać się będą na zewnątrz. Oglądałam kiedyś KMT rozważając za i przeciw różnych typów drzwi, nie ma się tu do czego przyczepić Jak długo będziesz na nie czekał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.06.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 KMT niestety ja polecić nie mogę mam jakieś ekonomiczne bo do pomieszczenia gospodarczego nie pamiętam modelu ale wybrzuszyły się są od słonecznej strony a okleina strasznie cienka mam jedną rysę oczywiście nie wiadomo kiedy powstała...Nie mam pojęcia jakie okleiny są u innych producentów ale to wybrzuszenie powoduje że ich nie polecam.Ale to model ekonomiczny od słonecznej strony.Do tego nagrzewają się ... Zresztą to jedyne stalówki z jakimi miałam do czynienia bo wejściowe miałam kiedyś i teraz mam drewniane. Bramę mam innego producenta więc się nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.06.2017 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 (edytowane) U mnie też dwie pary ale z racji kosztów na razie odpuszczam sobie drzwi do kotłowni. Tam będę szukał jakiś tańszych oby były. Chodzi o to aby zamknąć budynek na zimę i ciepło nie uciekało bo kotłownia to pewnie dopiero przyszły rok - aż się kasa nazbiera.No i będę wiedział lepiej ile traci ciepełka ten mój dom. Ostatniej zimy musiałem od czasu do czasu iść po prostu napalić w kozie aby temp za wiele nie zeszła poniżej zera - ziemniaki nie zmarzły w środku - ale tymczasowa brama i drzwi to wielkie sito no i dach cały czas ocieplam - powoli i oszczędnie z siłami i pyłami. Bejaro drzwi raczej do ekonomicznych nie nalezą więc mam nadzieje, że będzie dobrze. Edytowane 26 Czerwca 2017 przez aiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 29.06.2017 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Koleś co miał robić pomiary zwyczajnie mnie olał. Czy wszystko najlepiej robić samemu? Nawet nie zadzwonił więc skreślony jest.A dzisiaj kolejna rolka wełny została ułożona w dachu. Maska daje się we znaki przy takich duchotach ale chyba ze mną lepiej bo zima nie wytrzymywałem w masce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.06.2017 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Tak, wszystko najlepiej robić samemu Ewentualnie można liczyć na cud, że trafiło się na porządnego fachowca i będzie słowny oraz dokładny Współczuję roboty pod dachem i to jeszcze z wełną, teraz pogoda wybitnie nie sprzyja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.06.2017 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Dzisiaj byłem u konkurencji kolesia który mnie "olał".W przyszłym tygodniu maja przyjechać na pomiary.Przy okazji trochę zjechali z ceną. Fajnie. tak sami od siebie. Jednak warto być osobiście a nie na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.07.2017 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Warstwa 5 cm wełny ułożona w dwóch pomieszczeniach - po niej już tylko folia i płyty. Poszło łatwiej niż myślałem. Ciąłem wełnę na szerokość 3 "pól" po czym zdejmowałem dwa środkowe profile po środku i utykałem wełnę pomiędzy zew. profile. Sypialnia Garderoba Nacinanie wełny przy profilach tak aby była w miare swobodnie a nie ściśnieta profilami. Czy tak robicie? GipsKartonitd to sugeruje ale czy to wiele zmieni? Ogólnie to wytrzymałem w masce kilka godzin przy temp na poddaszu ok 22*C w bluzie z kapturem więc jest ze mną lepiej niż zimą. Prochy dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 11.07.2017 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Dzisiaj po pracy wpadłem na chwilę na poddasze i skończyłem z wełną w kolejnym pokoju. Cały czas maska no i chciałem okulary ale parowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 12.07.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Amancisko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.07.2017 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Dzisiaj robiłem najgorsze. Stelaż nad schodami i pod zabudowę rur od wentylacji. Drabinę dzisiaj zaliczyłem kilkadziesiąt razy i tęsknię za schodami. No i jak już poskładałem stelaż i dociąłem płyty to zjarzylem, że jeszcze potrzebne wkręty do mocowania płyt. No i resztę soboty przeznaczyłem na odpoczynek przy grillu. Bez piwka bo nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.07.2017 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 dzisiaj było tynkowanie ściany w garażu pod montaż bramy. Wyszło w miarę ale będzie jeszcze gładź. no i chyba łazienki będą tynkowane a nie w płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.07.2017 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 (edytowane) Tynkuję łazienkę na poddaszu - powoli - po sterydach mam takie skurcze mięśni, ze nie ma co szaleć. Sobota do południa to dwie ściany i potem skurcze. wcześniej zamontowałem schody na strych. po małych korektach zamykają się, otwieraj tylko dołożyć wkoło wełny folie i gotowe. od poniedziałku dalej tynkuje łazienkę - po pracy więc pójdzie wolno ale co tam. Upały idą a na poddaszu jak na razie 21*C więc do ocieplenia poddasza chyba się przyłożyłem - strych to już sauna. jak skończę tynk to stelaż w łazience i kleję folię - mam nadzieję, że to będzie przyjemny etap. Edytowane 30 Lipca 2017 przez aiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 31.07.2017 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Kolejna ściana w łazience wytynkowana. Wiadomo - pod płytki to na szorstko Jeszcze jedna i mogę robić stelaż pod KG. No i mogę śmiało powiedzieć że płyty nawet przy własnej robocie wychodzą taniej. A mam jeszcze łazienkę na dole ale tam to chyba jakąś gładzią zaciągnę z włóknami albo czym - muszę poczytać co się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 05.08.2017 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Tynkarza ze mnie nie da. Dobrze, że to łazienka i płytki przykryją ale jakbym miał głaskać jeszcze aby było równo to by mnie jasna .... wzięła. Zdjęć nie ma co wstawiać.Ogólnie płyty biją na łeb tynkowanie samemu. Jakbym miał kasę i to zlecił to spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 05.08.2017 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Co jest. Wysmatowalem pół strony a w poście tylko początek. Się coś sypie forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 05.08.2017 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Może Ci sie przywróciła jakaś wcześniejsza kopia zapasowa na stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 06.08.2017 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 E z tel pisałem to chyba nie ma kopii zapasowych. Coś sie wykrzaczyło i tyle. A na pisanie ponownie straciłem natchnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts