mother_nature 31.08.2017 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Aiki Niezły hardkor z Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 31.08.2017 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Sebcio dzięki. Jakoś się da. w razie kłopotów to mam zaplecze ludzi do pomocy także spod szczecina nie warto chyba, że na to piwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 31.08.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Sebcio dzięki. Jakoś się da. w razie kłopotów to mam zaplecze ludzi do pomocy także spod szczecina nie warto chyba, że na to piwko no przecież dla samej pomocy bym nie jechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 31.08.2017 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 A ja nawet na to piwo nie mam czasu no ale moze to jest mysl, eymieniać się pomocą? Ja do Chojnic nie mam az tak daleko, strzelam ze 100-120km (do Bydgoszczy mam ok 60kilka) no ale nie mam czasu bo na budowie zapierdzielam a czasami popracować też muszę no i rodzina, trójka dzieciakow z żoną sami w domu... dlatego dzis razem leżymy na plaży w Kamionkach niedaleko Torunia a jutro znów walka z budowa i ze stropem... PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 31.08.2017 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Na koniec budowy zlot. To się zapowiada parapetówa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.09.2017 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Sobota na budowie: Ja, teść i brat. Brat szpachlował łączenia na skosach i z doskoku pomagał płyty na sufit wdostać. Płyty załapane tak aby nie spadły. Reszta wkrętów w poniedziałek. Zrobione 3 pomieszczenia poza małym kawałkiem gdzie muszę DGP przepuścić na strych. Pozostała sypialnia korytarz i łazienka. korytarz i łazienka jeszcze skosy i okno obrobić. Poniżej sprzęt jaki używałem. Koszt żaden - wszystko walało się na placu budowy. Chodzi o te kantówki z deseczkami. Sprzet się sprawdza - można sobie ustawiać płytę jak się chce. Tylko podnośnik to dwóch ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.09.2017 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Szybko Wam poszło Wiadomo - w kupie raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 04.09.2017 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Aiki, mogę spytać jak wykańczasz miejsca styku płyty GK ze ścianką kolankową ? Tam gdzie płyta schodzi pod kątem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 04.09.2017 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Połączenie ślizgowe na flizelinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 04.09.2017 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Rozwijając temat to do kolanowej kleiłem taśmę ślizgową. Potem wypełniałem uniflotem a następnie na płasko do płyty skosy flizelina również na uniflota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.09.2017 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Poddasze sie robi. Płyty przykrecone i połączenia brat zaszpachlował. Dodatkowo wszystkie sufity są zrobione gładzią i wyszlifowane pod malowanie (brat o teść się tym zajmują) Jeszcze ściany gładzią i wyszlifować i góra będzie zrobiona. Małe sprawy w łazience jak obudowa stelaża pozostanie na potem. Tu kawałek sufitu do skończenia. Musze tam wstawić rurę od DGP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.09.2017 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Ja zająłem się płytami na dole. Tu kleje na grzebień i gdybym wiedział, że tak fajnie to idzie u góry bym też kleił na grzebień. (paca z zębem 12 mm) Jak na razie mam pół salonu i kuchnię i zacząłem wiatrołap i korytarz ale tam jest rzeźba i idzie wolniej. Płyty w kuchni zielone bo takie miałem . W łazience chcę zrobić klej do styro na siatce i na to płytki. łazienka mała więc każdy cm się liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.09.2017 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Mamy już Drzwi wejściowe i bramę garażową. Niestety o ile cały montaż bramy zrobiony super (koles naprawdę się starał) to na sam koniec sterowanie z włącznika dzwonkowego podpiął pod 230V. Brama działała tylko na pilota więc w tej chwili sterowanie ręczne a cała płytka pojechała do serwisu Wiśniowskiego. Drzwi KMT 75 Plus. Całkiem przyzwoite. Wszystko jak na razie działa bez zarzutu. No i już nie ma przeciągów w domu i jest lepiej niż z prowizorkami jakie były do tej pory. Brama Chodzi cicho i lekko - zdecydowanie lepiej niż na filmikach na YT. Poza tym jeszcze muszę wykończyć z zewnątrz i bramę i drzwi tylko jakoś natchnienia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 15.09.2017 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Postęp idzie pełną parą. Co przekonało Cię do płyt? Coraz bardziej jestem i ja za tym rozwiązaniem. Możesz coś doradzić? U mnie w markecie płyty o standardowych wymiarach kosztują 14 zł ale w składzie zachęcają do kupna "lepszych" knaufa za (" no jak dla pana" ) 16,20 zł tylko nikt nie potrafi odpowiedzieć w czym są lepsze. Jest według Ciebie jakaś różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 16.09.2017 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Też używam knaufa ale porównania nie mam do innych. Do płyt przekonała cena w porównaniu do tynków i to że zrobię sam.Jeśli chodzi o rady to klej z worka. Gipsowy na grzebień i jak dokładnie rozprowadzić po całości to nie ma efektu głuchego dźwięku przy stuk-puk. No i znacznie lepiej robi się we dwójkę bo samemu jak podnoszę płytę z klejem do pionu to strach, że trzasnie jest wielki.Za płyty płacę 16 zł w lokalnym składzie i jeszcze dowiozą i pomogą rozładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 16.09.2017 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Wiatrołap. Kabli i rur pełno więc jakieś zabudowy i inne. Pierwszy stelaż krzyżowy w życiu - fajna sprawa bo mało wiercenia w suficie. Oczywiście jak tylko zacząłem to przejściówka z SDS na zwykłe wiertła się rozpadła. Myślałem, że wiertło połamie albo co ale rozpadu wrzeciona się nie spodziewałem i należało zaliczyć sklep. Profil UA u mnie kosztuje ok 100 do tego jakieś łączniki i inne i robi się ponad 200. Kantówki leżakują jeszcze od szalunków stropu. Zakupiłem tylko kołki rozporowe by je do ściany przymocować a to parę PLN'ów. Tu będą drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.09.2017 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Pomożecie? Poszukuje w necie opraw oświetleniowych wpuszczanych w sufit podwieszany. Coś w tym stylu: Szukam czegoś co da dużo światła a jak nie widzę to nie mam pojęcia jak to świeci. Jeśli macie jakieś doświadczenie to chętnie obejrzę propozycję. światło do wiatrołapu i korytarza. Wiatrołap to 3 m x 1,2 m - 3 punkty w suficie Korytarz to 1,1 m x 2 m - 3 punkty w suficie. Jeśli coś źle kombinuję to naprowadźcie mnie na dobrą drogę, Dzięki z góry za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 24.09.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Ja bym kupił same oprawy za 10-15zł, a żarówki to potem możez wymienić jak Ci będzie za słabo albo za mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.09.2017 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Tak ale chodzi o to aby znaleźć taką co rozprasza światło a nie wali kierunkowo - punktowo.W ostateczności to do jakiego sklepu sie brykne i pooglądam - tylko bardzo nie mam kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 09.10.2017 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Wybrałem coś takiego. Panel LED z mleczną szybą. Średnica 200 mm 18 W mocy. We wiatrołapie wstawiłem dwa i jest naprawdę jasno. Jeden by wystarczył. Koszt to 15 PLN z allegro więc jakby co to wymiana bez problemu. Ciekawe dlaczego w sklepach kosztują od 70 w górę. Jeszcze zaszpachlować i wiatrołap gotowy. A no i okno i drzwi obrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts