aiki 12.11.2017 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Jakie przyłącza? Ja placiłem chyba 250 zl za podłączenie wody (od granicy dzialki) a reszt robiem sam. Prąd to już energetyka i lokalny elektryk (w trakcie...) sam od złacza do domu, + mała rozdzielnia tymczasowa czyli elektryk tylko papierki + licznik i ew pomiar uziomu. Gazy brak, moze kiedyś ale na razie go nawet nie potrzebuję a kanaliza juz jest na działce w formie studzienki, trzeba do niej sie dokopać ale to później PS. Jakie delikatne ćwiczenia na ten zakichany kręgosłup polecasz, konkretnie? Pozdrawiam Karol Przyłącza to u mnie kicha bo woda po drugiej stronie asfalu a kanaliza w asfalcie. Pierwsza wycena z dzisiaj to 30 zł za metr woda i 60 kanaliza + materiały Do tego pewnie coś skasują za załatwienie papierologi . Konkretną wycenę mam dostać w tygodniu. Nie mam czasu na bieganie po urzędach - może KB coś doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.11.2017 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Jeśli chodzi o ćwiczenia to najprostsze - skłonów kilka (przód, tył, boki) kręcenie bioder, rozciąganie. Mi przy lekkim bólu wystarczało jakies 2 min z rana takiego rozruszania sie. A najważniejsze to chyba nie doprowadzić na budowie do owiania pleców. Albo zdjąć kurtkę czy bluzę zanim się spocisz albo nie zdejmować do samego końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.11.2017 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Żeby nie było, że nic się nie dzieje. Salon i trochę miejsca na schody. Brat daje radę. Zaciąga gładzią wszystko 2 razy potem tylko lekko wystarczy przeszlifować. Na bałagan nie zwracajcie uwagi. Sprzątam raz na tydzień albo dwa i nie wiadomo dlaczego tak sie dzieje że zawsze jest co sprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.11.2017 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Kuchnia. Już mam stracha przed meblowaniem a zbliża sie ten moment. Korytarz. Po prawej łazienka - obecnie składzik i regał ze słoikami Po lewej kuchnia. Na wprost wejście - będą jeszcze jedne drzwi. Ja stałem w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 20.11.2017 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Dzieje się dzieje napisz coś tym małym diable na srodku z kawałkiem rury, daje toto trochę ciepła? Ktoś tu na forum takie piece nadmuchowe robił, Przemek? Czymś będę musiał za kilka tyg grzać w domu. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.11.2017 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 (edytowane) Jak dorzucę tak aby sie paliło nie tliło to krótki rękawek i jeszcze za ciepło.Jedyny minus to rozprowadzenie ciepła. Ciepło w pomieszczeniu gdzie stoi reszta chłodna chyba żeby palić cały dzień.Piece nadmuchowe robił i pewnie jeszcze robi Przemek. He Wariat chyba zawalony robotą o cisza u Niego. A jeszcze jedno. Grzeje ta rura nie ten diabełek. Edytowane 20 Listopada 2017 przez aiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 20.11.2017 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Tak, wiem ze rura. Dla tego dobrze by było jej kawałek. Myslałem kiedyś by taką rurę obudować większą rurą + dorobic radiator nawet i taki z profili od regipsow no i do tego dmuchawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.11.2017 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Ale wiatrak po stronie zimnej czyli tłoczy powietrze do tego koncentryka bo to się do czerwoności potrafi rozgrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.11.2017 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Dzisiaj zabudowałem rurę od DGP na poddaszu. Zwlekałem jak mogłem ale w końcu przyszedł czas. A tak ogólnie to przechodzę do malowania parteru farbą gruntującą że śnieżki. Gęste to jak nie wiem. Jedynie radość z tego, że jak pomalowane to koniec z danym pomieszczeniem na jakiś czas daje siłę na kolejne machnięcia pędzlem. Potem wracam na poddasze aby ściany doprowadzić do stanu - nadaję się do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.11.2017 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Po malowaniu to na co czas? Podłogi, drzwi czy coś o czym nie pomyślałem?Jaka jest kolejność najlepsza wykańczania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.11.2017 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 A jeszcze parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 01.12.2017 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Dzisiaj zabudowałem rurę od DGP na poddaszu. Zwlekałem jak mogłem ale w końcu przyszedł czas. A tak ogólnie to przechodzę do malowania parteru farbą gruntującą że śnieżki. Gęste to jak nie wiem. Jedynie radość z tego, że jak pomalowane to koniec z danym pomieszczeniem na jakiś czas daje siłę na kolejne machnięcia pędzlem. Potem wracam na poddasze aby ściany doprowadzić do stanu - nadaję się do malowania. tylko nie śnieżka ! zmień jak najszybciej http://forum.muratordom.pl/showthread.php?236446-%C5%9Anie%C5%BCka-Grunt-bardzo-uci%C4%85%C5%BCliwy-smr%C3%B3d&p=7565587#post7565587 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 01.12.2017 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 tylko nie śnieżka ! zmień jak najszybciej http://forum.muratordom.pl/showthread.php?236446-%C5%9Anie%C5%BCka-Grunt-bardzo-uci%C4%85%C5%BCliwy-smr%C3%B3d&p=7565587#post7565587 Znam temat. u mnie nie śmierdzi. Próba zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 01.12.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 ja bym nie ryzykował. czasem ten smród wychodzi po kilku miesiącach. no ale to Twój dom.....spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 17.12.2017 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Gładzie. Powoli maja się ku końcowi. Zostało szlifowanie sypialni i garderoby i malowanie podkładową. Do szlifowania zakup maszynki Najlepsze w niej to taśma ledowa wkoło tarczy. Widać przy niej wszystkie nierówności podczas szlifowania bez żadnych dodatkowych lamp. Poza tym zbiera całkiem sporo pyłu bez odkurzacza (odsysanie ma sobie) Papier 240 niestety jeden tylko w zestawie. Jak założyłem 180 to zbiera za ostro. Szlifowałem gładź gładź z worka UNI więc miękka. Tam gdzie była gotowa z wiadra to spoko - jest twardsza. To małe żelazko mam juz kilka lat i zawsze daje radę. W narożnikach super sprawa. Co prawda ta wieksza ma opcje szlifowania narożników ale wówczas bardziej pyli. Karcher z filtrem użytkowanym chyba od nowości a wygląda iż ma już kilka lat. A tyle pozbierał z całego domu - dużo mimo wszystko było szlifowane ręcznie (brat). Nowy filtr 100 PLN'ów ale chyba zainwestuję dopiero przed układaniem paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 17.12.2017 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Ogólnie to czasu mało teraz na budowę. W pracy nawał jakiś - soboty do roboty. Jedyny plus, że trochę więcej kasy wpłynie. Dzisiaj z racji Niedzieli handlowej byliśmy w sklepie "łazienkowo - podłogowo - drzwiowym" Ceny powalają. Pozostaje internet albo już lepiej OBI. Chodziło na szczęście bardziej o dobranie kolorystyki płytek i drzwi i w ogóle w jakim kierunku iść. Robią tam też wizualizację - projekt łazienek ale cena mnie rzuciła na kolana - 750 PLN'ów (ze dwie stówki chyba bym poświęcił). Jak to usłyszałem to już dalej nie słuchałem Co prawda było tam iż jeśli u nich wszystko kupie to kasę oddadzą ale na samej kabinie prysznicowej będę jakieś 1,5 kPLN'ów do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 18.12.2017 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 U mnie w lokalnych galeriach płytek projekt i wizualizacja jest gratis jak zakupisz u nich płytki.Jeżeli nie to po prostu chyba płacisz 200-300 zł "zaliczki", która później przepada jak nie dokonasz zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 18.12.2017 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Ooo to kogoś z tą kasą trochę "powaliło" A pytanie aiki bo wspomniałeś o kuchni ? Czy na etapie elektryki miałeś już projekt/wizualizacje kuchni co gdzie będzie ? Czy tak sobie mniej/więcej założyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 18.12.2017 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Mniej więcej. Jedynie wysokość gniazdek brałem pod uwagę. No i zrobiłem tak aby gniazdka wszystkie były nad blatem. Zawsze mnie wkurza odłączanie sprzętu z gniazdkiem wciśniętym gdzieś za szafką.Ostatnio czytałem chyba na muratorze aby do zmywarki piekarnika nie robić gniazdek za tym sprzętem tylko lekko z boku bo one dochodzą do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcko 18.12.2017 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Mniej więcej. Jedynie wysokość gniazdek brałem pod uwagę. No i zrobiłem tak aby gniazdka wszystkie były nad blatem. Zawsze mnie wkurza odłączanie sprzętu z gniazdkiem wciśniętym gdzieś za szafką. Ostatnio czytałem chyba na muratorze aby do zmywarki piekarnika nie robić gniazdek za tym sprzętem tylko lekko z boku bo one dochodzą do ściany. dokładnie dorzucę jeszcze tak samo jest w przypadku - wody i kanalizacji - zmywarki, pralki gniazdko też by wypadało dać wyżej niż woda ale to pewnie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts