Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Dom w Borówkach 3" MADD

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ta. Zmywarka. Cały czas było że zmywarki niet. A teraz zmywarka da. A gniazda do zmywarki niet. Będzie przedłużacz albo kabel natynkowe gdzieś za szafkami. Woda i odpływ to nie problem.

A no i oczywiście pamiętam jak pisaliście że lepiej przygotować na wyrost.

Kobieta zmienną jest.

Wtrące swoje 3 grosze do dyskusji i wyrażę sprzeciw :p nie zawsze zmywarka jest przy zlewie ;)

Pozdrawiam

Karol

też kiedyś tak myślałem że tak można. Nawet mam podejście wod-kan pod wyspą bo tam miała być zmywarka, jednak zycie zweryfikowało że zmywarka koło zlewu jest po prostu dobrym pomysłem, nie bez powodu wszyscy tak robią. Rozumiem jezeli ktoś zmywarke dokłada później a wcześniej nie przemyśli na nią miejsca. Tutaj jak masz wszystko nowe i możesz zrobić dosłownie wszystko, więc koło zlewu to nejlepszy pomysł :yes:

• 2 weeks później...

Rok temu zaczynałem z wełna na poddaszu i stelażami. Potem dopadło mnie choróbsko, trzyma do dzisiaj i biorę prochy, które mają mi pomóc na płuca ale cała reszta siada. Ale mniejsza z tym.

Po diagnozie plan był aby dokończyć w tym roku ocieplenie dachu.

Ale to było w czerwcu. :)

Dzisiaj wygląda tak:

IMG_20171231_144201.jpg

IMG_20171231_144320.jpg

IMG_20171231_144247.jpg

IMG_20171231_144518.jpg

IMG_20171231_144545.jpg

Na koniec roku wszystko pomalowane farbą gruntującą - poddasze i parter prócz garażu, kotłowni i łazienek.

Oto czym malowałem:

IMG_20171231_144947.jpg IMG_20171231_144934.jpg IMG_20171231_144914.jpg

Śnieżka jest ok - wypadła najlepiej z tych trzech. Nie śmierdzi (bo z tego co czytałem to tylko na tynkach CW śmierdzi)

Alpina też jest ok - Choć w malowaniu wałkiem trochę gorzej wypada od śnieżki ale jak wyschnie to nie ma różnicy.

Sentic jest blee - maluje sie najgorzej i krycie też dalekie od poprzedniczek.

Nawet po wyschnięciu przebijają się płyty gdzie nie było gładzi no i wydajność też mniejsza.

Malowałem różnymi gdyż nie zawsze u mnie sklepy były otwarte i brałem co było w danym sklepie.

Cenowo zbliżone ok 60 PLN za wiaderko. Na całość zużyłem ok 5 wiader - trochę zostało.

Plan na 2018 r.

Przeprowadzić się!!!

Ale po kolei:

-łazienka na dole

-kotłownia (tynki i takie tam) aby było gdzie kocioł powiesić

-malowanie

-podłogi

-kuchnia

W międzyczasie przyłącza prądu, gazu, wody i kanalizacji (tu będę się posiłkował kredytem)

Jak już będzie kuchnia to zaczynamy przeprowadzkę.

• 2 weeks później...

Zabudowa stelaża WC. Przód płyta 2x

Od góry mała rewizja do podłączenia wężyka od wody.

Zawór będzie poza obudową tak aby był łatwy dostęp.

IMG_20180108_122708.jpg

IMG_20180109_114059.jpg

Wszystko połączenia płyt na flizelinie i narożnikach na uniflocie.

Widać też ścianę zaciągnięta klejem do płytek tak aby lepiej nakładało się folię w płynie i trochę wyrównać suporex

IMG_20180112_114448.jpg

Teraz trochę poczekam aż wyschnie i nakładam hydroizolację.

Wczoraj też jakieś zakupy zostały poczynione do łazienki.

Szafka pod umywalkę - udało się z promocji z połowę ceny - żadnych uszkodzeń tylko powystawowa.

IMG_20180113_125240.jpg

Do tego umywalka KOŁO.

Całość wygląda tak tylko białe:

koupelny-twins-nbytek.jpg?mh=1000&mw=1000&hash=0B67F72682BEF53A62565C488E1E9464ADEA1BDC

Edytowane przez aiki