sebcioc55 19.12.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Gniazdo od piekarnika zazwyczaj można zrobić tuż zanim ale "na samymm dole", gniazdo od zmywarki warto zrobić pod zlewem, bo i tak tam podłączamy wąż od wody i odpływ, więc i prąd można, bo tam już faktycznie za zmywarką każdy cm ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 19.12.2017 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Ta. Zmywarka. Cały czas było że zmywarki niet. A teraz zmywarka da. A gniazda do zmywarki niet. Będzie przedłużacz albo kabel natynkowe gdzieś za szafkami. Woda i odpływ to nie problem. A no i oczywiście pamiętam jak pisaliście że lepiej przygotować na wyrost. Kobieta zmienną jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 20.12.2017 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Panie, zmywarka musi być lepiej że się teraz odwidziało niż później jakby już kuchnia była a za szafkami wszystko można puścić, więc bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 20.12.2017 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Wtrące swoje 3 grosze do dyskusji i wyrażę sprzeciw nie zawsze zmywarka jest przy zlewie Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.12.2017 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 U mnie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 20.12.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Wtrące swoje 3 grosze do dyskusji i wyrażę sprzeciw nie zawsze zmywarka jest przy zlewie Pozdrawiam Karol też kiedyś tak myślałem że tak można. Nawet mam podejście wod-kan pod wyspą bo tam miała być zmywarka, jednak zycie zweryfikowało że zmywarka koło zlewu jest po prostu dobrym pomysłem, nie bez powodu wszyscy tak robią. Rozumiem jezeli ktoś zmywarke dokłada później a wcześniej nie przemyśli na nią miejsca. Tutaj jak masz wszystko nowe i możesz zrobić dosłownie wszystko, więc koło zlewu to nejlepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.12.2017 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Zlew, śmietnik pod zlewem, zmywarka obok. wszystko w pobliżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 20.12.2017 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Siostra nie ma obok bo ma w innej części zabudowy, w wykuszu jest zlew ze sporym blatem i szafką pod nim (z koszem oczywiście) ale zmywarka by tam już nie weszła więc jest na ścianie obok całkowicie w osobnej zabudowie meblowej no i nie słyszałem narzekań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 21.12.2017 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 ale zmywarka by tam już nie weszła więc jest na ścianie obok I to jest punkt Jak by weszła, to byłaby przy zlewie. Jak nie wchodzi - to jest gdzie indziej. I nie ma co narzekać, bo przecież alternatywą byłby jej zupełny brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 01.01.2018 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Rok temu zaczynałem z wełna na poddaszu i stelażami. Potem dopadło mnie choróbsko, trzyma do dzisiaj i biorę prochy, które mają mi pomóc na płuca ale cała reszta siada. Ale mniejsza z tym. Po diagnozie plan był aby dokończyć w tym roku ocieplenie dachu. Ale to było w czerwcu. Dzisiaj wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 01.01.2018 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Na koniec roku wszystko pomalowane farbą gruntującą - poddasze i parter prócz garażu, kotłowni i łazienek. Oto czym malowałem: Śnieżka jest ok - wypadła najlepiej z tych trzech. Nie śmierdzi (bo z tego co czytałem to tylko na tynkach CW śmierdzi) Alpina też jest ok - Choć w malowaniu wałkiem trochę gorzej wypada od śnieżki ale jak wyschnie to nie ma różnicy. Sentic jest blee - maluje sie najgorzej i krycie też dalekie od poprzedniczek. Nawet po wyschnięciu przebijają się płyty gdzie nie było gładzi no i wydajność też mniejsza. Malowałem różnymi gdyż nie zawsze u mnie sklepy były otwarte i brałem co było w danym sklepie. Cenowo zbliżone ok 60 PLN za wiaderko. Na całość zużyłem ok 5 wiader - trochę zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 01.01.2018 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Plan na 2018 r.Przeprowadzić się!!! Ale po kolei: -łazienka na dole -kotłownia (tynki i takie tam) aby było gdzie kocioł powiesić -malowanie -podłogi -kuchnia W międzyczasie przyłącza prądu, gazu, wody i kanalizacji (tu będę się posiłkował kredytem) Jak już będzie kuchnia to zaczynamy przeprowadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 01.01.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Smród wychodził po paru miesiącach Ja bym nie ryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.01.2018 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Jaką folię w płynie do izolacji łazienki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 02.01.2018 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Ja u siebie dawałem mapei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.01.2018 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Zabudowa stelaża WC. Przód płyta 2x Od góry mała rewizja do podłączenia wężyka od wody. Zawór będzie poza obudową tak aby był łatwy dostęp. Wszystko połączenia płyt na flizelinie i narożnikach na uniflocie. Widać też ścianę zaciągnięta klejem do płytek tak aby lepiej nakładało się folię w płynie i trochę wyrównać suporex Teraz trochę poczekam aż wyschnie i nakładam hydroizolację. Wczoraj też jakieś zakupy zostały poczynione do łazienki. Szafka pod umywalkę - udało się z promocji z połowę ceny - żadnych uszkodzeń tylko powystawowa. Do tego umywalka KOŁO. Całość wygląda tak tylko białe: Edytowane 14 Stycznia 2018 przez aiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.01.2018 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 A taki będzie kibelek wisiał. Roca Debba z deską wolno opadającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 14.01.2018 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Będziesz dawał siatkę pod płytki?Gdzieś widziałem że dają na bk pod płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.01.2018 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Nie. Na to co teraz jest będzie folia w płynie i płytki klejone na klej elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 14.01.2018 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Nie. Na to co teraz jest będzie folia w płynie i płytki klejone na klej elastyczny. gruntujesz klej? ja bym w niego jednak wkleił ta siatke, bałybm sie ze popeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts