aiki 14.01.2018 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Tak klej będzie gruntowany odpowiednio. Tam gdzie folia w płynie to gruntowanie pod folie a gdzie bez foli to unigrunt.Mam nadzieję że nie popęka. Jeśli miałoby pękać to tylko od siadania budynku (stoi już 4 lata więc swoje osiadł mam nadzieje) a na to siatka chyba nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.01.2018 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Folia jaką kupiłem to Atlas Woder W.Obejrzałem filmiki instruktażowe na YT i jedyne co mnie teraz powstrzymuje od dalszych prac to to, że jeszcze nie wyschło dobrze no i temp.Mam 4 stopnie jak nie palę w kozie a jak pale to mam 20. Trochę duże skoki temp jak na folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 14.01.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Folia jaką kupiłem to Atlas Woder W. Obejrzałem filmiki instruktażowe na YT i jedyne co mnie teraz powstrzymuje od dalszych prac to to, że jeszcze nie wyschło dobrze no i temp. Mam 4 stopnie jak nie palę w kozie a jak pale to mam 20. Trochę duże skoki temp jak na folię. w 20* to folia szybko wyschnie, napal rano a najlepiej podbij jeszcze tem dzien wczesniej, pomaluj i nastepnego dnia już mozesz dzialać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.01.2018 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Musiałbym jakiś dzień wolnego wziąć a w robocie teraz sporo do ogarnięcia. Trochę chyba te mrozy przeczekam. Zobaczymy jak to będzie schło wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 14.01.2018 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 aiki ile cm trzeba liczyc na zabudowe kibelka wiszącego? chodzi mi o odleglosc od sciany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.01.2018 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 aiki ile cm trzeba liczyc na zabudowe kibelka wiszącego? chodzi mi o odleglosc od sciany . Muszę zmierzyć ile u mnie to wyszło ale wydaje mi się, że ok 18 cm. Jutro zmierzę i podam dokładnie choć przy podejściu kanalizy ze ściany można urwać jeszcze kilka cm. Poczytaj trochę o stelażach tam są wymiary. Dodajesz do tego 2 x płyta GK plus płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.01.2018 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Nie wytrzymałem i dzisiaj łazienka zagruntowana folią w płynie, reszta będzie unigruntem Prysznic - kiedyś będzie Kibelek - już jest tylko czeka na płytki Umuwalka - j.w. Przy cienkiej warstwie schło bardzo szybko mimo iż temp raczej z dolnej granicy stosowania. Jutro muszę podjechać do OBI po narożniki do uszczelnienia folią. No i chyba jeszcze jedno wiaderko folii. Może rzucę okiem na płytki jakie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 11.02.2018 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Ktoś mnie pytał o poszerzenie pod progiem drzwi. Proszę: Koszt to 100 PLN za 10 cm.(drogo ale do całości drzwi to nie tak źle. Poszerzenie dedykowane więc tylko wsunęli panowie w próg i przykręcili jakimiś śrubkami. A tym sie teraz zajmuje. Jedynie jakies choróbska mi przeszkadzają i idzie wolno. Kliny sporo ułatwiają i wychodzi równo nawet jak na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 11.02.2018 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 aiki nie obraź się, że wracam do początku Twojej budowy ale mam ważne pytanie:Na początku pisałeś, że będziesz dawał wszędzie nadproża strunobetonowe.Później jednak zacząłeś szalowac i wylewać je sam (zbroiłeś je jakoś?).A przed samym szalowaniem stropu jednak kupiłeś 2-3 sztuki stunobetonowych.Pytam czym jest to spowodowane? Kolejne pytanie widzę, że ostatnią warstwę przed stropem docinałeś na 6 cm - rozumiem było spowodowane to wysokością, jaką chcesz uzyskać na gotowo po wylaniu posadzek? Jaka to wysokość docelowa? W jaki sposób docinałeś bloczki? Ręcznie? Równo wyszło? Co do kafli zazdroszczę - chciałbym już być na takim etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 11.02.2018 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Na parterze nadproża zbrojone 4 x#12 strunobetonowe tam gdzie nie było miejsca na lane - strunobetonowe niższe są. Na poddaszu strunobetonowe bo łatwiej, szybciej i przyjemniej. Ostatniej warstwy nie docinałem są gotowe BK 5,6,8,12,24,36,42 cm więc można sobie dobrać do woli. Wysokość do stropu to 268 cm chyba ale robiłem sufit podwieszany więc trochę się obniżyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 12.02.2018 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Aiki jakiej firmy masz drzwi? Co do docinania ja dopiero pod koniec budowy zacząłem do tego używać krajzegi z dużą tarczą i improwizowanej prowadnicy z kantówki i dwóch ścisków. Szybko, równo i przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.02.2018 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Kmt plus 75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 12.02.2018 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 aiki, te stelaże WC kupowałeś chwilę temu, jakieś opinie już o nich posiadasz? Wiesz, ten niski mnie mocno intersuje bo ten wysoki to jak nie taki sam to podobny kupię a jest w czym wybierać. Nie wiedziałem że są takie standardy a mam w małym wc kibelek pod oknem i max jaki tam wcisnę to zdaje się 106cm od chudziaka do kafelków.Już myślałem o kupnie normalnego 112/113cm i rżnięciu go potem spawaniu w razie potrzeby... (tak jakbym miał przypadkiem za mało pracy na budowie) PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 13.02.2018 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Normalnego nie tnij bo muszla będzie na podłodze leżała a Ty na kolanach sikać będziesz.Opinii jeszcze nie mogę wyrazić bo nieużywane. jedyne co to do montażu było wszystko w zestawie. żadnej śrubki czy kołka nie musiałem szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 13.02.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Raczej chodziło mi o cięcie z góry. Luz, co raz więcej znajduję stelazy poniżej 1m wysokosci. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 14.02.2018 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Się porobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.02.2018 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 sie ma Przemo. Się robi powoli cały czas o ile zdrowie pozwala.Sprawności i wytrzymałości to Ja już takiej nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 14.02.2018 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Ja też, niestety, badania okresowe już tak ładnie nie wychodzą, więc może o wakacjach jakiś czas pomyśleć. Roboty nie przerobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.02.2018 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Na budowę chodzę co 2 dzień albo co 3. Końcówka już więc czas się trochę oszczędzać.Choć bardziej dobija mnie praca a nie budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 14.02.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Jak jakieś bardzo poważne kwasy, to lepiej to zostaw, albo jak nie potrafisz, to daj się zwolnić i depresja 3 miesiące. Z drugiej strony z pracą to jest tak, jak i ze wszystkim - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Kiedyś to przerabiałem, a teraz zwyczajnie się nie angażuję zbytnio i regularnie chodzę po podwyżkę. Stresu i tak sporo, a weź jeszcze robotę zmieniaj. Poza tym pomagają duże dawki witamin B3 i D3, magnez, potas, chrom i selen. Wiosna idzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts