Aiki mobile 01.03.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Dzisiaj podmurowałem okna na parterze do odpowiedniej wysokości i dokończyłem ścianę dzialowa kuchni bo nie była do stropu.Umówiłem się też z kolesiem od Alarmow- zobaczymy ile wyceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 02.03.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 zmieniłeś nick:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.03.2014 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Nie z tel pisałem a tam mam inne konto bo do tego hasła nie pamiętałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aiki mobile 04.03.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Dzisiaj dokończyłem ściany w łazience na dole tak jak wcześniej w kuchni.Pozostało juz tylko pianke dać do stropu.Dostałem też wycenę na dach. Całość z oknami rynnami łatami do całkowitego Wykończenia stanu obecnego dachówką betonową eurinot profil SWychodzi 18 600. Straszna to kwota a najbardziej w wycenie boli robota prawie 5 tyś.Koleś ma jeszcze zrobić wycenę blachodachówki Le jeśli za robotę sobie też tyle policzą to będę W niedługim czasie szkolił się na postazh Pana Andrzeja W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aiki mobile 04.03.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Co możecie powiedzieć o dachowkach betonowych?Chyba zostanę przy blachodachowce i zrób to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 05.03.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 dachówkę też zrobisz sam, ten model o którym mówisz to euronit (nie eurinot), sąsiad na działce obok ma taką, u mnie w Słupsku nie można jej kupić - w dwóch hurtowniach powiedzieli że było zbyt dużo reklamacji na przebarwienia, dość sporo na wytrzymałość (sąsiad potwierdsził że dużo odpadów miał na robocie i pekały dość często) - dlatego jej nie brałem - chociaż bardzo mi sie podobała. Ale dorwałem bardzo podobnego Bendersa - podobny jakościowo do Braasa. Wydaje mi się że jeśli od ceny odliczyć 5tys robocizny to masz atrakcyjną ofertę na ten dach zwłaszcza jak piszesz zę z oknami. Ile masz tych okien? jaka powierzchnia dachu?Ja za swoje 180m2 dostałem wycene na dachówkę, rynny lindab, struktonit na obróbki, ekran dachowy i jakąś bardzo dobrą taśmę na kalenice i obróbki okienne na 10500 a u Ciebie jeszcze łaty i okna - całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 05.03.2014 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Dachu mam z projektu 156 m a w rzeczywistości pewnie jakieś 170 (jakieś daszki dorabiane)Okna 4 szt w wycenie w rzeczywistości będzie jedno - także jeszcze taniej będzie.Dzisiaj dostałem wycenę na blachodachówkę i jestem zaskoczony. Liczyłem coś na ok 12 tyś a tu 16 z hakiem.Nie kumam tego, albo ta dachówka taka tania albo blacha droga. Choć cenę nabijają wszystkie inne rzeczy typu łaty, gwoździe, rynny.Zestawienie materiałów przynajmniej mam i poszukam jakiś tańszych opcji i będę robił sam.Za robociznę to mam połowę podłogówki rozłożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 05.03.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 dachówka jest tania, mnie podłogówka kosztowała 4600 - samodzielnie oczywiście wiec mysle ze za robocizne moze położysz całą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aiki mobile 05.03.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Do podlogowki liczysz styropian? Pewnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 05.03.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 styro 1350 to razem 6000, nie licze wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 09.03.2014 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Alarm jednak będzie również zrób to sam.Mam zamówione elementy z allegro i czekam na ostateczną wycenę.Najwyżej jak sobie nie poradzę z programowaniem to kogoś zawołam.Choć lepiej jak się nauczę bo całość pójdzie na raty kolejno dokładane jakieś funkcje do alarmu więc co chwila będzieCoś do ustawiania w centralce. Dobrze że choć program jest darmowy.Alarm na centrali Integra więc będzie można poszaleć trochę w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 10.03.2014 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Dzisiaj posprzątałem cały parter. Zamiecione i wyniesione wszystko co było do wyniesienia i znowu jest więcej miejsca.Dodatkowo alarm zamówiony i jutro będzie wysyłka więc od środy zaczynamy montaż.Do programowania będę musiał sobie kabelki skołować i będzie zabawa.Na razie w okrojonej wersji a i tak wyszło 1500 PLN'ów a w przyszłości przy rozbudowie systemu pewnie jeszcze raz tyle.Jeszcze do przemyślenia jak to wszystko podłączyć? Jaki "system wybrać" i czy zostanie później jakieś miejsce na płytkach bo w ekspandery to na pewno będę musiał zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.03.2014 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Alarm jest na miejscu i czarna magia początkowo też.Ale jutro zaczynam montaż kabli i powoli do przodu. Oczywiście przed ostatecznym podłączeniem wolałbym aby ktoś to spr czy aby nic nie pokręciłem.Być może wrzucę jakieś foty albo schematy jak to podłączyłem i ktoś obeznany w temacie podpowie czy jest ok.No a potem to jeszcze to poustawiać. Kabla nie mam do kompa a z manipulatora to ciężko może być - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 12.03.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Z tego co wiem to bez kabla nie da sie ustawić stref itd wiec chyba komp musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 13.03.2014 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Na razie wersja okrojona alarmu.Na czas budowy jedna strefa na całość a potem będę rozbudowywał.I chyba na razie spróbuję z manipulatora a potem się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 13.03.2014 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Dzisiaj rozłożyłem troszkę kabli do alarmu.Wszystkie wpuszczałem w pustaki tak aby czasem nie przeszkadzały przy kładzeniu płyt KG.Jutro myślę, że skończę okablowanie a w sobotę będę podłączał pewnie cały dzień mi z tym zejdzie i co bym tylko niedzielę miał wolną. We wtorek montują okna więc w poniedziałek będę musiał moje prowizorki foliowe pozdejmować i wszystko przygotować na wtorek (szczota i do czysta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moliermalarz 14.03.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Jestem pełen podziwu. Zawsze myślałem, że sami budują domy ludzie którzy maja albo wielu synów albo wielu braci do pomocy . To raz . Dwa że trzeba sporo się naczytac o każdym szczególe żeby niczego nie spartolić .. S am wkrótce zabieram się za kafelki po raz pierwszy w życiu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 14.03.2014 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Z płytkami to mam tak, że im mniej sie staram tym lepiej wychodzi Ja dzisiaj próbowałem zrobić jedną małą dziurkę w stropie. 1 godzinę wojowałem aż w końcu wiertarka się poddała. Ogień smród i koniec roboty na dzisiaj. Kurcze B 20 a twarde czarostwo jak nie wiem co. I nie żeby jakaś wiertarka byle co - 1400 W ociepliła cały dom jakieś 500 m2 ściany(mieszanie kleju wiercenie i w ogóle wszystko) no i całe "borówki" jak do tej pory tez obsłużyła a dziurka fi 8 w stropie ją załatwiła. Co polecacie - jakaś młotowiertara w przystępnej cenie i możliwej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 15.03.2014 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Jak tam zabawa z alarmem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 16.03.2014 04:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 A z alarmem coraz lepiej.Zostało właściwie podłączyć sygnalizator i gsm i zacznie się ustawianie wszystkiego. Czy GSM da się ustawić z manipulatora? Satel gprs t2/integra 32/ins-klcdZnając moje szczęście pewnie nie bo nie ma żadnych wejść co by dane przesyłały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts