Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozmieszczenie ścian działowych - Pomoc :)

piechu

Recommended Posts

Witam

Mam zrobiony projekt rozbudowy poddasza, i zastanawiam się:

- Czy da się bardziej zoptymalizować pomieszczenia?

- Czy pokoje nie są za duże?

- Czy warto z tej przestrzeni wygospodarować jeszcze jeden pokój?

- Czy warto zmniejszyć powierzchnię komunikacji?

Proszę was o pomoc w optymalnym rozmieszczeniu pokoi.

z góry dziękuje za odpowiedź i pomoc

my.jpg

Zmieniłabym tylko trochę:

- nie przepadam za ściętym rogiem, więc wyprostowałam ścianę naprzeciwko schodów,

- łazienkę przesunęłam nieco w stronę przedpokoju,

- o ile dobrze zrozumiałam, po lewej od schodów znajduję się garderoba, zmieniłam miejsce otworu na tyle żeby można było ustawić szafki głębokie ( stand.) po jednej stronie, a po drugiej płytkie, oczywiście, ich wysok. dopasowana do wysok. ścian (skosów).

Pytałaś/eś czy warto wygospodarować jeszcze jeden pokój, wszystko zależy od potrzeb mieszkających, jeżeli się mieścicie w pokojach co na planie, to ja bym nie kombinowała i zrobiłabym jak na rysunku.

my.jpg

Dziękuję za tak szybką odpowiedź :)

Zmieścić to się zmieścimy :) a o wygospodarowanie to dla tzw. małego biura... w większości projektach widać ze sypialnie i pokoje mają średnio ok 12-16m2 a u nas to ok 20m2 :) i myślałem ze to za dużo....

....a macie jakiś pomysł jeśli miałby być jeszcze jeden pokój? czy po prostu zrezygnować np z garderoby za rzecz pokoiku i nie kombinować?

• 2 weeks później...