piechu 05.04.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam Mam zrobiony projekt rozbudowy poddasza, i zastanawiam się: - Czy da się bardziej zoptymalizować pomieszczenia? - Czy pokoje nie są za duże? - Czy warto z tej przestrzeni wygospodarować jeszcze jeden pokój? - Czy warto zmniejszyć powierzchnię komunikacji? Proszę was o pomoc w optymalnym rozmieszczeniu pokoi. z góry dziękuje za odpowiedź i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 06.04.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Zmieniłabym tylko trochę: - nie przepadam za ściętym rogiem, więc wyprostowałam ścianę naprzeciwko schodów, - łazienkę przesunęłam nieco w stronę przedpokoju, - o ile dobrze zrozumiałam, po lewej od schodów znajduję się garderoba, zmieniłam miejsce otworu na tyle żeby można było ustawić szafki głębokie ( stand.) po jednej stronie, a po drugiej płytkie, oczywiście, ich wysok. dopasowana do wysok. ścian (skosów). Pytałaś/eś czy warto wygospodarować jeszcze jeden pokój, wszystko zależy od potrzeb mieszkających, jeżeli się mieścicie w pokojach co na planie, to ja bym nie kombinowała i zrobiłabym jak na rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piechu 06.04.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Dziękuję za tak szybką odpowiedź Zmieścić to się zmieścimy a o wygospodarowanie to dla tzw. małego biura... w większości projektach widać ze sypialnie i pokoje mają średnio ok 12-16m2 a u nas to ok 20m2 i myślałem ze to za dużo.... ....a macie jakiś pomysł jeśli miałby być jeszcze jeden pokój? czy po prostu zrezygnować np z garderoby za rzecz pokoiku i nie kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 07.04.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Pokoje są dosyć duże,moja propozycja poniżej:http://img203.imageshack.us/img203/5977/t5yuhjk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piechu 19.04.2013 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 O ciekawe, czy w przedstawionej propozucji łazienka nie będzie za wąska? jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts