Liwko 28.04.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Brawo brylekpl.. Kolejne prześmiewcze/ głupie uwagi co do Twojego stanowiska są najlepszym dowodem zadziwiającej stronniczości co poniektórych... I wcale nie chodzi tu o głupkowaty często powtarzany tekst "kto bogatemu zabroni". To Twoje podejście jest racjonalne. Twój dom jest dla Ciebie a nie Ty dla domu. Pzdr. A. Musiałem sprawdzić w jakich tematach piszesz. Miałem czuja. Wystarczy rzucić okiem na twoje posty, żeby zrozumieć w czym rzecz. Promujemy grzejniczki? Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 28.04.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 No i....?Pisz na temat Liwko... Wystarczy rzucić okiem na twoje posty, żeby zrozumieć w czym rzecz. Promujemy "podłogówkę"? To co dzisiaj jest nowe, kiedyś będzie stare. Pamiętaj o tym... Co promujemy?Promujemy przede wszystkim uczciwość w dyskusji i szacunek do adwersarza... Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.04.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Promuję podłogówkę, ponieważ przekonałem się na własnej skórze o jej zaletach. Wcześniej całe życie mieszkałem z w różnych miejscach z różnymi grzejnikami. Nigdy więcej! Ty promujesz grzejniki bo najprawdopodobniej na nich zarabiasz (wszystkie posty o grzejnikach!!!), tylko gdzie płatna reklama? Rozumiem, reklama szeptana. Na szczęście ja już się na nią nie dam nabrać, ale próbuj, zawsze ktoś się da złapać.Dla twojej wiedzy nie jestem w jakikolwiek sposób związany z branżą budowlaną, instalatorską, wykończeniową i tym podobną. Mam ogrzewanie podłogowe w całym domu, widzę tego zalety i mogę poradzić jako zwyczajny użytkownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 28.04.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Nudzisz się Liwko? Odpowiadaj rzetelnie na problemy forumowiczów. Przecież potrafisz.Pozbądź się zbędnej napastliwości. Popatrz jak ładnie wszystko rozwija się na wiosnę.Jest jeden etap, są też kolejne..... Poczytaj spokojnie, co pisze pytający i jakie ma stanowisko. I szanuj je. To Twoja rola.To, że Ty coś wybrałeś nie oznacza, ze to coś jest najlepsze na świecie.. Może tylko na ten moment...Powiedziałeś swoje i co tu jeszcze jest do udowadniania? Ktoś powiedział swoje i co tu jeszcze jest do udowaniania? PozdrawiamA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.04.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Powiedz mi w jaki sposób chcesz obniżyć szybko temperaturę w domu, który jest przynajmniej przyzwoicie ocieplony i nie jest w technologii szkieleta? Przez zakręcenie grzejnika? Bzdura! Tylko otwarcie okien wchodzi w grę. A wtedy mamy i zimno i drogo.Jeżeli ktoś chce się bawić w miarę szybkie zmiany temperatury musi sobie wybudować dom bez akumulacji ciepła. Tylko wtedy grzejniki mają sens. W innym przypadku niskotemperaturowe ogrzewanie podłogowe, czy ścienne, moim zdaniem jest najlepszym rozwiązaniem. Inni posiadacze podłogówki w całym domu mają podobne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 28.04.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Obniżanie temperatury w pomieszczeniu a chwilowe całkowite zaprzestanie grzania pomieszczenia, to całkowicie odrębne kwestie. Do pierwszego zadania może posłużyć niekoniecznie wietrzenie lecz np. klimakonwektor a do drugiego zadania wystarczą grzejniki wodne o minimalnej masie lub elektryczne. Ty, o ile pamiętam, specjalizowałeś się w oknach, nieprawdaż Liwko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.04.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Ty, o ile pamiętam, specjalizowałeś się w oknach, nieprawdaż Liwko? Z oknami, drzwiami, stolarką otworową, budowlaną, czy jakąkolwiek inną również nie mam do czynienia. Nie jestem związany w żaden sposób z budową i użytkowaniem domu (kilka osób na forum może to potwierdzić). Mam podłogówkę w całym domu pierwszy raz w życiu i nie chcę już słyszeć o grzejnikach jakiekolwiek by one nie były. Każdy mój następny dom (jeżeli taki będzie) będzie z podłogówką po całości i wentylacją mechaniczną. O tych dwóch rzeczach nigdy nie zapomnę. Sprzedajesz grzejniki czy je produkujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 29.04.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Nie widzisz, że to nowy profil Bogusława? Te same brednie, ten sam ton wypowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.04.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Nie widzisz, że to nowy profil Bogusława? Te same brednie, ten sam ton wypowiedzi... Podejrzewałem, choć zazwyczaj staram się wierzyć ludziom. Szkoda że od razu o tym nie poinformował. Bogusławie, bierz się za produkcję rurek a nie grzejników! Jak teraz mało wiarygodnie brzmi jego pierwszy post w tym temacie, niech ocenią inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 29.04.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Nie widzisz, że to nowy profil Bogusława? Te same brednie, ten sam ton wypowiedzi... Co ty nie powiesz? Obniżanie temperatury w pomieszczeniu a chwilowe całkowite zaprzestanie grzania pomieszczenia, to całkowicie odrębne kwestie. Do pierwszego zadania może posłużyć niekoniecznie wietrzenie lecz np. klimakonwektor a do drugiego zadania wystarczą grzejniki wodne o minimalnej masie lub elektryczne. Naprawdę myślisz, że jesteś władny recenzować wszystkie wpisy w ten sposób, w jaki to wykonałeś powyżej? Jest to zgodne z ideą Forum? Mimo wszystko pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 29.04.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 30.04.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Obniżanie temperatury w pomieszczeniu a chwilowe całkowite zaprzestanie grzania pomieszczenia, to całkowicie odrębne kwestie. Do pierwszego zadania może posłużyć niekoniecznie wietrzenie lecz np. klimakonwektor a do drugiego zadania wystarczą grzejniki wodne o minimalnej masie lub elektryczne. Ale brylekpl nie chce "raz grzać raz nie grzać", tylko mieć "raz cieplej raz zimniej". Do tego mu nie wystarczy nawet najmniejszy grzejnik wodny o znikomej masie, chyba, że ma domek samuraja (z papieru). Naprawdę myślisz, że jesteś władny recenzować wszystkie wpisy w ten sposób, w jaki to wykonałeś powyżej? Jest to zgodne z ideą Forum? Myślę, że jestem na tyle kompetentny, by móc się w ten sposób wypowiadać. Z całą pewnością jest to bardziej zgodne z "ideą forum" niż kłamliwy, szemrany marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 30.04.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Dla mnie "mieć zimniej" oznacza całkowicie przestać grzać i co do komfortu cieplnego zdać się na bezwładność budynku i wentylację.. Co oznacza "mieć zimniej" dla forumowicza brylekpl? Nie mów za niego. Nie myśl za niego. Niech brylekpl sam powie, jaki jest jego ideał komfortu cieplnego. Największa nierzetelność pojawiająca się na tym forum, to opisywanie przez forumowych "bywalców", często z etykietą doradców, ewidentnie pod swoje osobiste tezy, co wypowiadający się miał na myśli i kolejno wyśmiewanie oponentów i czyichś poglądów.Jeśli ktoś myśli, ze na jakimś rozwiązaniu świat się zatrzyma, to jest kompletnym baranem bez wyobraźni... To co dzisiaj jest nowe, kiedyś będzie stare... Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Adrenalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.04.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Jeśli ktoś myśli, ze na jakimś rozwiązaniu świat się zatrzyma, to jest kompletnym baranem bez wyobraźni... Licz się ze słowami cholerny naganiaczu kaloryferowy! Różnica między nami jest taka, że my jesteśmy obiektywni. Nie zarabiamy ani na podłogówce, ani na grzejnikach, w przeciwieństwie do ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 30.04.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Zawsze można otworzyć okno. Wtedy mamy szybko zimno i drogo Suuuuper porada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 30.04.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Rzecz w tym ze nie zawsze cohodz o zaoszczedzenie 100pln w roku. Mam kaprys raz spac w chlodniejszej temp a raz w wyzszej, dlatego chce miec w sypialni kaloryfer. Rurki poloze bo to wiele nie kosztuje a moze kiedys dom sprzedam i ktos nie bedzie lubial jak ja wiec opcja bedzie. Podlogowka jest ok ale nie wszedzie (moim zdaniem). pozdrawiam Szanuj Liwko cudze zdanie i czyjś punkt widzenia.... brylekpl to pewnie "naganiacz kaloryferowy" ..... Ciekawe określenie. Ty to pewnie "naganiacz podłogówkowy" ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 30.04.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Co oznacza "mieć zimniej" dla forumowicza brylekpl? Nie mów za niego. Nie myśl za niego. Niech brylekpl sam powie, jaki jest jego ideał komfortu cieplnego. Przecież to Ty pierwszy sobie zinterpretowałeś jego słowa jak Ci to pasowało, nie ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eliaszek 30.04.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 jesli chodzi o ogrzewanie płaszczyznowe czy podłogowe to polecam system Keller. Więcej tu: http://www.grupa-sbs.pl/katalog-system_instalacyjny_keller_pex-p6c2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 30.04.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Tak zinterperetowałem, nie jak mi pasowało, tylko w jedyny sposób jaki jest możliwy przy kaloryferach z powodu oczywistej dla wszystkich bezwładności budynku.Oczywistej dla wszystkich !!Ty próbujesz brylepl'owi narzucić interpretację jego zamysłu z góry niewykonalną, gdy pisze, że chce mieć zimniej. Zimniej to zawsze w takim przypadku może oznaczać po prostu "grzanie stop !!" czyli całkowite przerwanie jakiekolwiek grzania pomieszczenia, chyba, że ktoś ma klimę lub klimakonwektor. Tylko wówczas może być zimniej... O niczym takim brylekpl nie pisze... I kto tu wykazał się złą wolą i nadinterpretacją? Ja czy Ty? Naprawdę zakładasz (zakładacie), że brylekpl ma na myśli oziębianie pomieszczenia poniżej temperatury przegród? Masz go za durnia? Na jakiej podstawie? Pzdr.A. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Adrenalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 01.05.2013 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) Powiedz mi w jaki sposób chcesz obniżyć szybko temperaturę w domu, który jest przynajmniej przyzwoicie ocieplony i nie jest w technologii szkieleta? Przez zakręcenie grzejnika? Bzdura! Tylko otwarcie okien wchodzi w grę. A wtedy mamy i zimno i drogo. Jeżeli ktoś chce się bawić w miarę szybkie zmiany temperatury musi sobie wybudować dom bez akumulacji ciepła. Tylko wtedy grzejniki mają sens. W innym przypadku niskotemperaturowe ogrzewanie podłogowe, czy ścienne, moim zdaniem jest najlepszym rozwiązaniem. Inni posiadacze podłogówki w całym domu mają podobne zdanie. Bardzo prosto obnize temperature. zakrece kaloryfer i uchyle okno na kilka, kilkanascie minut. w tym czasie nic niebedzie grzalo przez nastepne 6 h. Co do twojego zachwytu to mieszkam kilka tygodni w roku w domu z podlogowka i nie widze zadnej zalety w stosunku do kaloryferow. poza moze nieco nizszym rachunkiem za ogrzewanie a obecnosc kaloryferow w pokojach sypialnych wogole mi nie przeszkadza Edytowane 1 Maja 2013 przez brylekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts