Juras74 22.04.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Teść ma wybudowane szambo. Chce to zmienić na POŚ - czyli modernizacja. Czy może w takim układzie odliczyć to od ulgi remontowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 22.04.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Moim zdaniem tak, ale pod warunkiem że mu to firma opisze jako "prace remontowo-budowlane". Na cholere dawać urzędasom do myślenia i pisać na fakturze, że było szambo, a nie salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 23.04.2004 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 DziękiAle kupujemy oczyszczlnię bez montażu czyli sam materiał. Na fakturze będzie np. 'Przydomowa oczyszczalnia ścieków'. Montaż wykonamy sami. To ja nie mogę takiego materiału odliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 23.04.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Juras odliczasz to na co masz fakturę. Nie jest istotne kto to montował. Po prostu nie odliczasz kosztów robocizny i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 23.04.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 No, nie wiem. Interpretacja remontu jest taka, że to "przywrócenie pierwotnych własności użytkowych". Gdyby literalnie to czytać (a urzędasy maja takie tendencje), to może byc klopot. Może byc, ale nie musi, ale po co los kusic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 23.04.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 No, nie wiem. Interpretacja remontu jest taka, że to "przywrócenie pierwotnych własności użytkowych". Gdyby literalnie to czytać (a urzędasy maja takie tendencje), to może byc klopot. Może byc, ale nie musi, ale po co los kusic? Przekorku - nazwa ulgi brzmi - Wydatki na remont i modernizację budynku mieszkalnego lub lokalu mieszkalnego zajmowanego na podstawie tytułu prawnego oraz wpłaty na wyodrębniony fundusz remontowy spółdzielni mieszkaniowej lub wspólnoty mieszkaniowej (pogrubienie moje) Mam nadzieję, że "Urzędasy" jak ich w poczuciu wielkości własnej nazwałeś (aś) rzeczywiście czytają literalnie przepisy i z pewnością nie pominą słowa MODERNIZACJĘ co Ty niestety tendencyjnie uczyniłeś (aś). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts