4przemo77 06.04.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Witam Pomozcie mi prosze, bo nie bardzo wiem jak sie za to zabrac. Mam mieszkanie w nowym bloku i mam tam osobny kanal na podlaczenie okapu. Wyjscie z niego do ktorego mam podlaczyc okap wyglada tak: http://imageshack.us/a/img819/9388/p1020870l.jpg Doradzcie mi prosze co mam zastosowac zeby podlaczenie wygladalo estetycznie. Srednica tego wyjscia wynosi 120 mm. myslalem o podlaczeniu okapu za pomoca plastikowych, prostokaynych rur. Widzialem w sklepie ze jest sporo przejsciowek i generalnie niby wszystko jest ok, ale.. No wlasnie. U mnie te wyjscie wystaje ze sciany na jakies 7 cm. Musialbym miec jakas rure ktora wejdzie na tą srebrna rure i zakryje ja w calosci i do tego bedzie plasko przylegac do sciany. I tu juz wyglada gorzej bo poza malo estetycznymi spiro nie widzialem nic co bym u mnie pasowalo. Co radzicie / jak ten problem ugryzc ? Na szafkach i i do okapu moge uzyc spiro bo i tak jej nie bedzie widac, ale ten kawalek od gory szafki do kanalu jest na widoku i musze to podlaczyc jak najbardziej estetycznie. Zaproponujcie prosze jakies ciekawe rozwiazanie ? pzdrPrzemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 07.04.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 zrób kształtkę na zamówieniew sklepie ciężko będzie coś ciekawego dobraćjak zredukujesz zbyt mocno wydajność okapu spadnie o połowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 08.04.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Zaproponujcie prosze jakies ciekawe rozwiazanie ? Zrób to najlepiej tradycyjnie (rurą i kolankiem), dobrze uszczelnij i obuduj estetycznie "zieloną" płytą g/k na stelażu Pozdrawiam Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts