Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podlaczenie okapu

Recommended Posts

Witam

Pomozcie mi prosze, bo nie bardzo wiem jak sie za to zabrac.

Mam mieszkanie w nowym bloku i mam tam osobny kanal na podlaczenie okapu. Wyjscie z niego do ktorego mam podlaczyc okap wyglada tak:

http://imageshack.us/a/img819/9388/p1020870l.jpg

Doradzcie mi prosze co mam zastosowac zeby podlaczenie wygladalo estetycznie. Srednica tego wyjscia wynosi 120 mm. myslalem o podlaczeniu okapu za pomoca plastikowych, prostokaynych rur. Widzialem w sklepie ze jest sporo przejsciowek i generalnie niby wszystko jest ok, ale.. No wlasnie. U mnie te wyjscie wystaje ze sciany na jakies 7 cm. Musialbym miec jakas rure ktora wejdzie na tą srebrna rure i zakryje ja w calosci i do tego bedzie plasko przylegac do sciany. I tu juz wyglada gorzej bo poza malo estetycznymi spiro nie widzialem nic co bym u mnie pasowalo. Co radzicie / jak ten problem ugryzc ? Na szafkach i i do okapu moge uzyc spiro bo i tak jej nie bedzie widac, ale ten kawalek od gory szafki do kanalu jest na widoku i musze to podlaczyc jak najbardziej estetycznie. Zaproponujcie prosze jakies ciekawe rozwiazanie ?

pzdr

Przemo

Gość Konto usunięte_12*
Zaproponujcie prosze jakies ciekawe rozwiazanie ?

Zrób to najlepiej tradycyjnie (rurą i kolankiem), dobrze uszczelnij i obuduj estetycznie "zieloną" płytą g/k na stelażu :cool:

Pozdrawiam

Edytowane przez Konto usunięte_12*